Αθλητισμός

Ξέσπασε η ΑΕΚ

Συνέτριψε 4-0 τη Λάρισα εκτός έδρας και πέρασε στους «8» του Κυπέλλου

Με το Νίκο Γεωργέα να σκοράρει για πρώτη φορά στη 10ετή παρουσία του στην ΑΕΚ (52΄), η Ένωση διέλυσε 4-0 τη Λάρισα στο «AEL FC Arena» και πήρε με πανηγυρικό τρόπο το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ίσμαελ Μπλάνκο είχε δώσει το προβάδισμα στους «κιτρινόμαυρους» στο 39ο λεπτό, ο Τζιμπούρ στο 77΄ ανέβασε το δείκτη του σκορ, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μανωλάς στο 86΄.

Οι φωνές του Χιμένεθ μετά την ήττα στο Καυταντζόγλειο φαίνεται πως επέδρασαν θετικά στους παίκτες της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν καλύτεροι της Λάρισας και στο 39’ άνοιξαν το σκορ. Από εξαιρετική συνεργασία Σκόκο-Μπλάνκο και σουτ του πρώτου στο αριστερό δοκάρι του Αμπάρη, ο Μπλάνκο με προβολή πέτυχε το 0-1. Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Μπλάνκο πέτυχε και δεύτερο γκολ, αλλά αυτή την φορά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Από πολύ ωραία μπαλιά του Λυμπερόπουλου στον Γεωργέα, ο τελευταίος πέτυχε με σουτ του 0-2 στο 52΄, τέρμα που ήταν το πρώτο του με την φανέλα της ΑΕΚ στη δεκαετή παρουσία του στο ρόστερ της ομάδας.
Κοντά στη μείωση του σκορ έφτασε η ΑΕΛ έξι λεπτά αργότερα, αλλά το σουτ του Μπλάζεκ από το ύψος του πέναλτι έφυγε ψηλά άουτ. Στο 66΄ το σουτ του Σκόκο από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε το στόχο του. Εννέα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Ράφικ Τζιμπούρ έστειλε με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Σκόκο, τη μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη και με αυτό τον τρόπο έγινε το 0-3 στο 77’. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν σταμάτησε εκεί. Στο 86’ μετά από συρτή σέντρα του Λεονάρντο στην περιοχή της Λάρισας, ο Μανωλάς εντελώς ανενόχλητος έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση της ΑΕΚ (0-4).
Λίγο πριν το τέλος οπαδοί της ΑΕΛ ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες εναντίον των παικτών, κάποιοι προσπάθησαν να εισβάλλουν μέσα στο γήπεδο, πέταξαν διάφορα αντικείμενα προς την εστία του Σάχα, γεγονός που ανάγκασε τον διαιτητή Σταθόπουλο (Αχαΐας) να σφυρίξει τη λήξη του ματς.
ΛΑΡΙΣΑ: Αμπάρης, Ταυλαρίδης, Κουζέν, Μετίν (63΄ Μακίνουα), Βελάσκο (72΄ Βενετίδης), Κολοβέτσιος, Κανόμπιο, Πούρι (46΄ Πούρι), Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Μπλάζεκ.
ΑΕΚ: Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Μάκος, Καφές, Σκόκο, Λυμπερόπουλος (73΄ Ντιόπ), Μπερνς (85΄ Λεονάρντο), Μπλάνκο (68΄ Τζιμπούρ).

ΑΕΚ κατά Mega

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ διέψευσε κατηγορηματικά το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, σύμφωνα με το οποίο η ΠΑΕ (και άλλες έξι της Σούπερ Λίγκας) βρέθηκε στο …δόκανο του ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή (αθεώρητα εισιτήρια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό). Η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε μέσα από ποιες διαδρομές προέκυψε η συγκεκριμένη «πληροφορία», την οποία ένα κανάλι που απευθύνεται σε μεγάλο αριθμό τηλεθεατών θα έπρεπε να ελέγξει πολλές φορές πριν τη μεταδώσει. Επιφυλασσόμαστε δε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος για την προάσπιση των συμφερόντων μας και την αποκατάσταση οποιασδήποτε ζημίας υποστούμε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το