Photo Gallery, Τοπικά

Ν.Ε. ΚΚΕ: Σημαντικό μάθημα ο αγώνας των χαλυβουργών

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου, προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό για το χρονικό της απεργίας των χαλυβουργών στον Ασπρόπυργο Αττικής

«Τα πολύτιμα διδάγματα από τη γεμάτη θυσίες ιστορία του εργατικού κινήματος επικαιροποίησε ο αγώνας των χαλυβουργών. Κάθε στιγμή του αγώνα τους ήταν ένα μάθημα σημαντικό για την εργατική τάξη προκειμένου να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την ταξική πάλη» τονίστηκαν, μεταξύ άλλων, στη χθεσινή εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ για την απεργία των χαλυβουργών στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου, προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό και συγκεκριμένα το χρονικό της απεργίας των χαλυβουργών από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι τον περασμένο Ιούλιο, ενώ παρουσιάστηκε και το σχετικό βιβλίο που εξέδωσε η Νομαρχιακή Οργάνωση βιομηχανίας της ΚΟΑ.

«Ο αγώνας των χαλυβουργών έδειξε πως όταν η εργατική τάξη αποφασίσει να στυλώσει τα ποδάρια, το γρανάζι της εκμετάλλευσης δεν γυρνά. Όταν το χυτήριο παραμένει κρύο, ο κάθε Μάνεσης είναι «τίποτα». Φανέρωσε την ανεξάντλητη δύναμη που έχουν οι εργάτες αν πιστέψουν στη δύναμή τους και αποφασίσουν να συγκρουστούν. Ο αγώνας φανέρωσε την ασίγαστη πάλη που υπάρχει ανάμεσα στο κεφάλαιο και τη μισθωτή εργασία. Αναδείχτηκε ποιοι είναι οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου, ζωντάνεψε το σύνθημα «εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», που βροντοφώναξε και σύσσωμο το ακροατήριο της χθεσινής εκδήλωσης.

Το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Βασ. Μεταξάς, ανέφερε ακόμη στην ομιλία του πως η νίκη του αγώνα των χαλυβουργών, αντανακλάται στην τεράστια παρακαταθήκη που αφήνει για το επόμενο διάστημα και το σύνθημα «όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία», είναι επίκαιρο παρά ποτέ, καθώς λαμβάνονται νέα αντεργατικά μέτρα. Η εννιάμηνη υψωμένη γροθιά τους, είναι η δύναμη στους αγώνες που θα ακολουθήσουν».

Στα διδάγματα για το παρόν και το μέλλον, ενέταξε τα όσα συνέβησαν στο Βόλο από το τοπικό σωματείο, το Εργατικό Κέντρο Βόλου, συνδικαλιστικές παρατάξεις και πολιτικές δυνάμεις.

«Στο Βόλο φάνηκε ξεκάθαρα ο ξεπουλημένος συνδικαλισμός. Από τη μία υπήρχε το ταξικό κίνημα που ανέδειξε την εργατική αλληλεγγύη ως ισχυρό όπλο της ταξικής αναμέτρησης με το κεφάλαιο και από την άλλη ένα ενιαίο μέτωπο, μια ενιαία γραμμή ήττας και συμβιβασμού. Οι εξελίξεις όμως, με τις νέες προτάσεις Μάνεση για μειώσεις μισθών και 3μηνες διαθεσιμότητες στους εργαζόμενους του Ασπρόπυργου, δείχνουν το αποτέλεσμα αυτής της στάσης τους» επισήμανε ο κ. Μεταξάς.

Στα συμπεράσματα του αγώνα των χαλυβουργών αναφέρθηκε στη συνέχεια ο γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης βιομηχανίας της ΚΟΑ κ. Γιαν. Μερεντίτης».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το