Πολιτική, Πρώτο Θέμα (old)

Νωρίτερα ζητείται το πόρισμα του ΣΔΟΕ

 Για τους συγγενείς Παπακωνσταντίνου
Για τους συγγενείς Παπακωνσταντίνου

Να ολοκληρώσει γρήγορα τους ελέγχους που αφορούν τους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και να παραδώσει νωρίτερα από τις 10 Ιουνίου το σχετικό πόρισμα καλείται το ΣΔΟΕ. Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής συμφωνήθηκε ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στο ΣΔΟΕ προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Τα μέλη της Διάσκεψης ομόθυμα συμφώνησαν ότι τη Δευτέρα, οπότε λήγει τυπικά η προθεσμία των εργασιών της Προκαταρκτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση, η Ολομέλεια πρέπει να εγκρίνει μια νέα μικρή παράταση έως τις 25 Απριλίου.

Παράλληλα, συμφώνησαν ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση στο ΣΔΟΕ, ώστε να ολοκληρώσει γρήγορα τους ελέγχους που αφορούν τους συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο να ανασταλούν οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής έως τις 10 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία ενημέρωσε ότι μπορεί να παραδώσει το πόρισμά του για τους λογαριασμούς αυτούς.

Ο πρόεδρος της Προκαταρκτικής Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης ενημέρωσε στη Διάσκεψη ότι, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες και ενέργειες που έχουν καταβληθεί ώστε να σταλούν όσο γίνεται πιο γρήγορα τα συμπεράσματα του ΣΔΟΕ από τους ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ, η απάντηση που πήρε είναι ότι, αν θέλουν ένα ουσιαστικό και όχι τυπικό πόρισμα, θα υπάρξει καθυστέρηση.

Την Τρίτη έχει κληθεί στην Προανακριτική να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις το στέλεχος του ΣΔΟΕ Γιώργος Καρασμάνης, που επεξεργάζεται τη λίστα Λαγκάρντ.

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Οξύτατη επίθεση για τα τεκταινόμενα στην Προανακριτική εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας, πέραν των άλλων, ότι με επιθέσεις εναντίον του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μέσα από «μιντιακούς μηχανισμούς της διαπλοκής», η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιχειρούν «να σκεπάσουν την έντονη οσμή σκανδάλου».

Σε ανεπίσημο έγγραφό του, που καταγράφει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, σημειώνεται ότι «ο στόχος της «προστασίας υψηλών προσώπων», υπηρετείται ως πρώτη προτεραιότητα σε τέτοιο βαθμό, «που ακόμα και η επιλογή των βουλευτών μελών της Επιτροπής από τη ΝΔ ξεπερνά με την πιο χαρακτηριστική ευκολία το γεγονός ότι οι βουλευτές αυτοί -έστω έμμεσα- συνδέονται με πρόσωπα της λίστας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το