Τοπικά

Νυχτερινή περιπέτεια με αίσιο τέλος για δυο ψαράδες, πατέρα και γιό

-ΝΑΥΑΓΙΟ

Θαλασσινή περιπέτεια με αίσιο τέλος για δυο Βολιώτες, πατέρα και γιο, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, στην περιοχή ανοιχτά της Μπούφας. Η μικρή πλαστική βάρκα που επέβαιναν βυθίστηκε, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές, αλλά οι δυο άντρες αντέδρασαν έγκαιρα και χάρη στην χρήση των σωσίβιων διασώθηκαν, πέφτοντας στη θάλασσα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η περιπέτεια άρχισε να εκτυλίσσεται στις 2, περίπου, μετά τα μεσάνυχτα, χθες, στη θαλάσσια περιοχή της Μπούφας, όπου δυο Βολιώτες, ο πατέρας 65 ετών και ο γιός του, 35, είχαν μεταβεί για ψάρεμα.

Εκείνη τη στιγμή, φαίνεται ότι έσπασε το πίσω κεντρικό μέρος της βάρκας, όπου στερεώνεται η εξωλέμβια μηχανή, με αποτέλεσμα το σκάφος να ανοίξει και να βάζει νερά. Οι δύο άνδρες, ευτυχώς, πρόλαβαν να φορέσουν τα σωσίβιά τους και να πέσουν στη θάλασσα, ενώ η μικρή πολυεστερική βάρκα τους βυθίστηκε σε δευτερόλεπτα…
Ο 35χρονος γιός κατάφερε να κολυμπήσει αρκετά χιλιόμετρα υπό αντίξοες συνθήκες (ήταν βράδυ, φυσούσε άνεμος και το νερό ήταν παγωμένο), με αποτέλεσμα να φτάσει στο λιμάνι, στο ύψος της έκτασης που προορίζεται για της σχολές του εμπορικού ναυτικού στα Κ. Νερά.
Εκεί βρήκε ένα αλιευτικό σκάφος, και κατάφερε να πάει στο σημείο που βυθίστηκε η βάρκα  και να βρει τον πατέρα του.  Αφού και οι δύο άντρες είχαν σωθεί κι ήταν καλά στην υγεία τους, ο 36χρονος ειδοποίησε το λιμενικό, που κινητοποιήθηκε, όπως και  Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ, που μετέβησαν, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί η παρέμβασή τους.

Τόσο ο πατέρας, όσο και ο γιός ήταν καλά στην υγεία τους και δεν ήθελαν να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το