Αθλητισμός

Ντόβενταν ο …έβδομος

Ο Σέρβος προπονητής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Νίκης

Ο Βέλικο Ντόβενταν είναι ο νέος προπονητής της Νίκης επιστρέφοντας μετά από δύο χρόνια. Ο Σέρβος τεχνικός συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της βολιώτικης ομάδας με σκοπό να την οδηγήσει στην ανάκαμψη και κατ’ επέκταση στην άνοδο στη Football League 2. Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου θα γίνει ο αγώνας της Νίκης με την Κοζάνη στο «Παντελής Μαγουλάς». Όλοι στις τάξεις της βολιώτικης ομάδας καταδικάζουν τα εμετικά συνθήματα που γράφτηκαν έξω από το κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας.

Ο Βέλικο Ντόβενταν είναι ο νέος «τιμονιέρης» της Νίκης. Ο Σέρβος τεχνικός τα βρήκε σε όλα με τον Στράτο Γιδόπουλο και από χθες ανέλαβε τα «ηνία» στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είχε συζητήσεις και με τον Μιχάλη Κασάπη, ο οποίος πρόσφατα εργαζόταν στην πρωτοπόρο του βορείου ομίλου της Football League 2, αλλά τελικά επιλέχθηκε η λύση του Ντόβενταν.

Ο κ. Γιδόπουλος επέλεξε τον Σέρβο τεχνικό επειδή γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στη Ν. Ιωνία και δεν χρειάζεται πολύ χρόνο προσαρμογής. Άλλωστε στην πρώτη του θητεία του στη Νίκη στο δεύτερο μισό της σεζόν 2008-2009 είχε κερδίσει άπαντες με την εργατικότητά του και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.

Ο Βέλικο Ντόβενταν στο παρελθόν έχει εργαστεί σε Παναχαϊκή, Λύκους, Ιωνικό Εχεδώρου, Αναγέννηση Νεάπολης, ΠΑΟ Κουφαλίων, Ομόνοια Σίδνου, Καμπανιακό και Ραντ Βελιγραδίου ενώ διετέλεσε και βοηθός του Ντράγκαν Κοκότοβιτς στον Ατρόμητο.

Μάλιστα ήδη από χθες έπιασε δουλειά κάνοντας την πρώτη προπόνηση με τη νέα του ομάδα. Στις πρώτες του δηλώσεις ο Σέρβος τεχνικός τόνισε: «Γύρισα στη Νίκη μετά από δύο χρόνια και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Άλλωστε θα δω και παλιούς φίλους εδώ. Επέστρεψα γιατί πραγματικά πιστεύω ότι η Νίκη μπορεί να ανέβει στη Β’ Εθνική. Δεν ξέρω αν στο τέλος δικαιωθώ ή όχι, αλλά εγώ πραγματικά το πιστεύω».

Ο κ. Ντόβενταν εξέφρασε την άποψή του για το έμψυχο δυναμικό: «Γνωρίζω τους ποδοσφαιριστές που έχει η Νίκη. Μάλιστα είδα και ζωντανά την ομάδα στον αγώνα που έδωσε στην Ηράκλεια Σερρών με τον Μ. Αλέξανδρο στον πρώτο γύρο. Μου άρεσε η Νίκη, γιατί είδα ότι διαθέτει πολύ καλό υλικό. Πήρα και περισσότερες πληροφορίες για τους παίκτες που έχει και θεωρώ ότι μπορεί να ανέβει κατηγορία. Βέβαια θα χρειαστώ λίγο χρόνο ακόμη για να γνωρίσω καλύτερα την ομάδα».

Ο έμπειρος τεχνικός χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμη την αναμέτρηση με την Αναγέννηση Γιαννιτσών την ερχόμενη Κυριακή: «Κατά τη γνώμη μου ο αγώνας στα Γιαννιτσά είναι πολύ σημαντικός. Θα τον χαρακτήριζα «κλειδί» για τη συνέχεια. Αν κερδίσουμε θέτουμε σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο. Σίγουρα είναι δύσκολο να προετοιμαστεί ομάδα αγωνιστικά και ψυχολογικά, αλλά γίνεται. Άλλωστε την Κυριακή πρέπει να κερδίσουμε. Το θετικό είναι ότι έχω δουλέψει πάλι εδώ και ξέρω πράγματα για τη Νίκη».

Όσον αφορά την έλλειψη καθαρόαιμου φορ ο κ. Ντόβενταν απάντησε χαριτολογώντας: «Θα παίξουμε ακόμη κι έτσι. Για μένα δεν υπάρχει σέντερ φορ. Υπάρχουν επιθετικοί, μέσοι, αμυντικοί και τερματοφύλακες. Δεν …απαγορεύεται να σκοράρει και αμυντικός».
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στη χθεσινή προπόνηση το «παρών» έδωσε και ο Άγγελος Παπάζογλου, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη γενικού διευθυντή στην ΠΑΕ. Επίσης σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται στο Βόλο και ο Στράτος Γιδόπουλος για να ασχοληθεί με θέματα της ομάδας.

Καταδικάζουν τα απαράδεκτα

συνθήματα στη Νίκη

Έντονη αντίδραση στις τάξεις της Νίκης προκάλεσαν τα απαράδεκτα συνθήματα που γράφηκαν έξω από το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας. Τόσο ο Στράτος Γιδόπουλος και η ΠΑΕ Νίκη, όσο και οι Blue Angels με ανακοινώσεις τους καταδίκασαν απερίφραστα τα συγκεκριμένα συνθήματα υποστηρίζοντας ότι όσοι τα έγραψαν δεν ανήκουν στην «κυανόλευκη» οικογένεια.

Ο μεγαλομέτοχος κ. Στράτος Γιδόπουλος έγινε έξαλλος όταν πληροφορήθηκε το γεγονός και προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Σαν άνθρωπος και σαν ποδοσφαιρικός παράγοντας, καταδικάζω απερίφραστα αυτά τα απαράδεκτα συνθήματα και ζητώ συγνώμη από τους Βολιώτες. Πρέπει δε να γνωρίζουν ότι δύο-τρεις μαστουρωμένοι αλήτες έγραψαν αυτά τα εμετικά συνθήματα. Αυτοί δεν εκφράζουν ούτε τη Νίκη, ούτε την ιστορία της που γράφτηκε τόσα χρόνια με αγάπη και θυσίες από απλούς Νικιώτες».

Επίσης ανακοίνωση εξέδωσε και το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Νίκη, όπου αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ Νίκη καταδικάζει αυτά τα εμετικά συνθήματα και δηλώνει ότι δεν ανταποκρίνονται στο λαό της Νίκης. Οι φίλαθλοι της Νίκης έχουν αποδείξει και στο παρελθόν πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι και ξέρουν να σέβονται τους φίλους όλων των ομάδων».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Blue Angels οι οποίοι εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση: «Ο σύνδεσμος και τα μέλη των Blue Angels καταδικάζουν το σύνθημα που είναι γραμμένο στον τοίχο του κλειστού γυμναστηρίου της Νέας Ιωνίας και τα άτομα που το έγραψαν. Το συγκεκριμένο σύνθημα προσβάλλει τους φίλους της ομάδας μας, αλλά και τον άνθρωπο γενικότερα.

Εμείς σαν σύνδεσμος δεν δεχόμαστε να σπιλώνεται το όνομα και η ιστορία της ομάδας μας όπως και των οπαδών μας, εξαιτίας ενός τυχάρπαστου ατόμου που πήρε ένα σπρέι και έγραψε αυτό το αισχρό σύνθημα. Όλοι κοντά στην ομάδα μέχρι τέλους, ραντεβού στα πέταλα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το