Photo Gallery, Αθλητισμός

Ντελίριο ενθουσιασμού στον Ολυμπιακό Β.

Περίπου 4.500 φίλαθλοι έδωσαν το «παρών» στην «πρώτη» και αποθέωσαν παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση Έκσταση! Η λέξη αυτή τα λέει όλα για το τι συνέβη χθες το απόγευμα στο ΕΑΚ, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη «πρώτη» και ο Αγιασμός του Ολυμπιακού Βόλου για την περίοδο 2012-13. Περίπου 4.500 φίλαθλοι έδωσαν βροντερό «παρών» με επευφημίες για να νέα αποκτήματα της ομάδας, αλλά και την επικείμενη επιστροφή της ομάδας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα έδωσαν ηχηρό μήνυμα σε Πολιτεία και ΕΠΟ, ώστε να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για την τοποθέτηση του Ολυμπιακού στη Β’ Εθνική, εν όψει της σχετικής απόφασης που θα παρθεί την ερχόμενη Παρασκευή στη Γ.Σ. της Ένωσης Football League. 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Η δίψα των φίλων του Ολυμπιακού για να ξαναδούν την αγαπημένη τους ομάδα στο γήπεδο μεταφράστηκε σε ένα μεγάλο κύμα ενθουσιασμού στη χθεσινή πρώτη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο φυσικό «σπίτι» του συλλόγου, το ΕΑΚ. Από νωρίς άρχισαν να συρρέουν στο στάδιο οι οπαδοί με τους οργανωμένους να δημιουργούν μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με καπνογόνα και φωτοβολίδες που θύμιζε γήπεδο της Λατινικής Αμερικής.

Μάλιστα η προσέλευση των φιλάθλων ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πολύ γρήγορα οι κερκίδες 3, 4, 5 γέμισαν ασφυκτικά με τον κόσμο να συνεχίζει να προσέρχεται. Αυτό έκανε τους υπεύθυνους του ΕΑΚ να ανοίξουν και τη θύρα 2 προκειμένου να καθίσουν οι φίλαθλοι που σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ιθυνόντων της ΠΑΕ έφτασαν τουλάχιστον τις 4.500. Φυσικά όταν βγήκε από τα αποδυτήρια η ομάδα με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναγιώτη Μποτσιβάλη και τον προπονητή Γιώργο Βαζάκα έγινε πανζουρλισμός από τις εκδηλώσεις …λατρείας των φιλάθλων. Αυτό ήταν και το καλύτερο μήνυμα προς την ΕΠΟ και την Πολιτεία, ώστε να μην αθετήσουν την υπόσχεσή τους για τη μερική αποκατάσταση της ομάδας με τη συμμετοχή της στη Β’ Εθνική (ολική αποκατάσταση θα ήταν μόνο αν επέστρεφε στη Σούπερ Λιγκ). Ακολούθως η υπεύθυνη Τύπου της ΠΑΕ κ. Μένη Θεοδώρου παρουσίασε έναν προς έναν τους 21 παίκτες του Ολυμπιακού που είναι οι: Μανουέλ Ρόκα, Άγγελος Σταυράκης, Γιώργος Αβδελάς, Στέλιος Ανδρίκος, Κριστιάν Ντεβάλις, Βαγγέλης Γκότοβος, Ματίας Μπολάτι, Άγγελος Κολημήτρας, Αλεσάντρο Κάσκιο, Δημήτρης Κόμνος, Βαγγέλης Στουρνάρας, Ευθύμης Γουσούλης, Λουίς Ογιαρμπίντε, Θανάσης Μπόρας, Ντέλιμιρ Μπάγιτς, Γιώργος Ναουμίδης, Σπύρος Γόγολος, Αντόνιο Ανέτε, Νίκος, Κοτζαθανάσης, Παναγιώτης Κατσιαρός, Μανώλης Λιαπάκης.

Επίσης παρουσιάστηκε το τεχνικό επιτελείο που αποτελούν οι Γιώργος Βαζάκας (προπονητής), Αντώνης Μάνδαλος (βοηθός προπονητή), Βαγγέλης Φιλιππής (προπονητής τερματοφυλάκων), Παντελής Παντελόπουλος (γυμναστής), Στέφανος Βαρούτας, Γιώργος Λούμας (φυσιοθεραπευτές), Μανώλης Κοτρώνης, Δημήτρης Τόρα (φροντιστές), Τάκης Γιαννόπουλος (τεχνικός διευθυντής).

Όλοι καταχειροκροτήθηκαν, αλλά οι κ.κ. Βαζάκας και Γιαννόπουλος κυριολεκτικά γνώρισαν την αποθέωση, όπως και ο κ. Μποτσιβάλης, που απηύθυνε χαιρετισμό.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, που επίσης χειροκροτήθηκε θερμά όταν από μικροφώνου ευχήθηκε να υπάρξει δικαιοσύνη για την ομάδα ευχόμενος παράλληλα την άνοδό της στη Σούπερ Λιγκ. Το «παρών» έδωσαν ακόμη ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Πάρις Μουτσινάς. Όπως έγινε γνωστό η ομάδα θα συνεχίσει τις προπονήσεις στο στάδιο της Νεάπολης μέχρι το ερχόμενο Σάββατο, οπότε και θα ανέβει στην Πορταριά για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Βαζάκας: «Να πάρουμε πίσω

ότι μας στέρησαν»

Δηλώσεις έκαναν πριν ξεκινήσει η προπόνηση ο προπονητής Γιώργος Βαζάκας, ο πρόεδρος Παναγιώτης Μποτσιβάλης, ο τεχνικός διευθυντής Τάκης Γιαννόπουλος και οι ποδοσφαιριστές Μανουέλ Ρόκα και Σπύρος Γόγολος. Αναλυτικά:

Γ. Βαζάκας: «Χαίρομαι γιατί επέστρεψα σε αυτή την πόλη και την ομάδα μετά από 12 χρόνια. Τότε είχαμε μόνο χαρές με την άνοδο στη Β’ Εθνική και μία πολύ καλή πορεία σε αυτή. Η φετινή χρονιά έχει τεράστιες δυσκολίες, αλλά δέχθηκα την πρόσκληση του προέδρου, του κ. Μποτσιβάλη, γιατί πιστεύω πως θα δικαιωθούμε. Ο Ολυμπιακός «χτυπήθηκε» όταν ήταν στην κορυφή. Όταν είχε μία ομάδα που έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ήρθε η ώρα αυτό που του στέρησαν να το πάρει πίσω. Πλέον παλεύουμε με το χρόνο, αλλά πήραμε αρκετά καλούς παίκτες και πιστεύω να τα καταφέρουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου του οποίου η σημερινή παρουσία είναι συγκλονιστική».

Π. Μποτσιβάλης: «Ένα χρόνο ο Ολυμπιακός ταλαιπωρείται. Πήραμε την ευθύνη πάνω μας και ξεκινάμε σήμερα με ποδοσφαιριστές που μας πίστεψαν και ήρθαν χωρίς να είμαστε επίσημα στη Β’ Εθνική. Αν περιμέναμε και άλλο θα έπρεπε μετά να παίξω εγώ για να συμπληρωθεί το δυναμικό της ή να κατεβάζαμε την Κ20 Αυτοί που μέχρι τώρα λένε ότι στήριξαν την ομάδα ας αναλάβουν τις ευθύνες τους εν όψει της απόφασης της Παρασκευής. Όσο για τον κόσμο όλο τον χρόνο ήταν δίπλα μας. Σε αυτούς ξέρουμε ότι μπορούμε να στηριζόμαστε».

Τ. Γιαννόπουλος: «Δεν είναι εύκολο να «χτιστεί» μία ομάδα από το μηδέν. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, ο πρόεδρος, ο προπονητής και εγώ για να φέρουμε παίκτες και να δημιουργηθεί η ομάδα. Έχω παρακολουθήσει τους Λατινοαμερικάνους και τον Ισπανό που αποκτήσαμε, ενώ συλλέξαμε καλές πληροφορίες και για τον Βόσνιο. Ελπίζω ότι θα μας δώσουν το κάτι παραπάνω. Πάντως, θα κάνουμε άλλες τρεις-τέσσερις μεταγραφές για να ολοκληρωθεί το ρόστερ».

Μ. Ρόκα: «Μετά από μία δύσκολη χρονιά για τους φιλάθλους, αλλά και εμάς τους παίκτες που αναγκαστήκαμε να φύγουμε, η σημερινή ημέρα είναι καταπληκτική. Θα τα δώσουμε όλα στο γήπεδο για να ανέβει ο Ολυμπιακός στη Σούπερ Λιγκ γιατί το αξίζει».

Σ. Γόγολος: «Θέλω να πω ότι αυτός ο κόσμος είναι απίστευτος. Δεν περίμενα στην πρώτη μας συγκέντρωση και ιδιαίτερα τέτοια εποχή ότι θα έρχονταν τόσες χιλιάδες φίλαθλοι. Όλοι γνωρίζουμε την μεγάλη αδικία που υπέστη ο Ολυμπιακός. Ελπίζω οι αρμόδιοι που θα πάρουν τη σχετική απόφαση να πράξουν το σωστό και το δίκαιο. Εγώ ήρθα με την εμπειρία μου να βοηθήσω αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε. Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Να υπάρχει αγάπη, καλή επικοινωνία και χημεία ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές, διοίκηση, κόσμο, δημοσιογράφους. Όλοι να συνδράμουμε ώστε αυτή ομάδα να επιστρέψει εκεί που τις αξίζει, δηλαδή στη Σούπερ Λιγκ». 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το