Photo Gallery, Αθλητισμός

Ντέρμπι στο Διμήνι για την Α’ ΕΠΣΘ

 

Εμβόλιμη αγωνιστική έχουμε σήμερα Μ. Τετάρτη στην Α’ ΕΠΣΘ. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις της 28ης ημέρας με το ντέρμπι ανάμεσα στην Α.Ε. Διμηνίου και τον Εθνικό Βόλου να ξεχωρίζει. Επικίνδυνη έξοδο στα Λεχώνια επιχειρεί και ο πρωτοπόρος Ρήγας Φεραίος, που θα αντιμετωπίσει τον Άνθιμο Γαζή, που «καίγεται» για βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να σωθεί. Όλα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 5 μ.μ.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

«Φωτιά» έχει πάρει η μάχη για την κατάκτηση του φετινού τίτλου της Α’ ΕΠΣΘ μετά τα αποτελέσματα του περασμένου Σαββατοκύριακου. Ο Ρήγας Φεραίος παραμένει πρώτος με 59 βαθμούς, αλλά πλέον νιώθει «καυτή» την ανάσα της Α.Ε. Διμηνίου και του Εθνικού που τον πλησίασαν στον πόντο. Ωστόσο, αυτές οι δύο ομάδες παίζουν σήμερα μεταξύ τους και λογικά η ηττημένη του αγώνα θα τεθεί «νοκ άουτ» από τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης.

Σε Α.Ε. Διμηνίου και Εθνικό εμφανίζονται αποφασισμένοι για το «τρίποντο» που θα τους κρατήσει ζωντανούς μέχρι το τέλος στην προσπάθειά τους για την κατάληψη της κορυφής με τους προπονητές τους να μιλούν στη «Θ» και να συμφωνούν ότι θα γίνει ένας θεαματικός αγώνας που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Ο Κώστας Μπράτσος της Α.Ε. Διμηνίου είπε: «Το παιχνίδι με τον Εθνικό είναι όλη η χρονιά για μας και γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα για το νικηφόρο αποτέλεσμα. Αφήσαμε πίσω μας την ισοπαλία στη Σκιάθο και πλέον μας απασχολεί μόνο ο Εθνικός που γνωρίζουμε ότι είναι μία από τις δυνατότερες ομάδες της κατηγορίας. Γενικά, τόσο εμείς όσο και οι αντίπαλοί μας παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο και γι’ αυτό και πιστεύω ότι θα γίνει ένα ματς με πλούσιο θέαμα. Όποια ομάδα διαθέτει παίκτες που θα είναι προσηλωμένοι στο στόχο τους και στα 90 λεπτά θα είναι πιο κοντά στη νίκη. Νομίζω πως το ματς θα κριθεί στο γκολ. Μία λεπτομέρεια ίσως είναι ικανή να κάνει τη διαφορά».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Μάνδαλος του Εθνικού τόνισε: «Θεωρώ ότι στον αγώνα με το Διμήνι παίζουμε όλη την κατηγορία διότι με νίκη βγάζουμε τους αντιπάλους μας εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος και μένουμε εμείς με τον Ρήγα, με την ομάδα μου να έχει και πιο βατό πρόγραμμα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Βέβαια όλα μπορούν να συμβούν στο φετινό πρωτάθλημα, όπως αποδείχθηκε και στις προηγούμενες αγωνιστικές.

Όσον αφορά το παιχνίδι μας με το Διμήνι πιστεύω ότι θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι δύο ομάδες παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστούν από το γήπεδο που λογικά θα είναι βαρύ. Από κει και πέρα, αν θέλουμε να φτάσουμε την κατάκτηση των τριών βαθμών θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη και να παίξουμε με πάθος και δύναμη. Φυσικά θα χρειαστεί να έχουμε και την τύχη με το μέρος μας, μια και σε προηγούμενες αναμετρήσεις μας γύρισε την πλάτη και χάσαμε πολύτιμους πόντους».

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, από την Α.Ε. Διμηνίου θα απουσιάσει μόνο ο Φαρασόπουλος που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, ενώ για τον Εθνικό εκτός αποστολής θα μείνουν οι Βαΐτσης και Κουτσογιάννης, που είναι τιμωρημένοι διότι αντίκρισαν κόκκινη κάρτα στο προηγούμενο παιχνίδι της ομάδας τους, με τον Αίαντα Σούρπης.

Τις απώλειες βαθμών που θα προκύψουν από το ντέρμπι του Διμηνίου περιμένει να εκμεταλλευτεί ο Ρήγας Φεραίος. Οι Βελεστινιώτες γνωρίζουν ότι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγουν βαθμολογικά, αφού το Σάββατο ηττήθηκαν εντός έδρας από τον Μαγνησιακό, αλλά εξακολουθούν να κρατούν το προβάδισμα στη βαθμολογία και φυσικά την τύχη στα δικά τους χέρια. Όμως για να εξακολουθήσουν να είναι πρώτοι πρέπει σήμερα να ξεπεράσουν χωρίς βαθμολογικές απώλειες το εμπόδιο του Άνθιμου Γαζή στο γήπεδο των Λεχωνίων.

Θεωρητικά ο Ρήγας είναι το φαβορί, αλλά χρειάζεται να δείξει τη δέουσα προσοχή, καθώς ο Γαζής παίζει το «τελευταίο του χαρτί» για την παραμονή. Η ομάδα των Μηλεών χάνοντας το Σάββατο στα Κανάλια απώλεσε πολλές από τις ελπίδες της, αλλά είναι βέβαιο ότι θα επιδιώξει να τις εξαντλήσει. Έτσι μπορεί να αποτελέσει επικίνδυνο αντίπαλο για το συγκρότημα του Λάκη Μπακάλη.

Τρεις ακόμη συναντήσεις παρουσιάζουν βαθμολογικό ενδιαφέρον. Στη Σούρπης ο Αίας θα υποδεχθεί τον Μαγνησιακό με στόχο τη νίκη που θα τον απομακρύνει από τη διαχωριστική γραμμή του υποβιβασμού. Όμως αυτό δεν θα είναι απλή υπόθεση μια και η φορμαρισμένη ομάδα του Βασίλη Πανόπουλου έχει δείξει ότι δεν καταλαβαίνει από έδρες. Και μόνο το γεγονός ότι προέρχεται από σπουδαίο «διπλό» επί του πρωτοπόρου ρήγα τα λέει όλα…

Στην Ευξεινούπολη θα κοντραριστούν η Δήμητρα με την Αγία Παρασκευή και όποια ομάδα κερδίσει ουσιαστικά «σφραγίζει» την παραμονή της στην κατηγορία. Επίσης στην Αγριά ο Θησέας θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα Καναλίων, που έχει μαθηματικές ελπίδες για τη σωτηρία και γι’ αυτό θα παίξουν ανοιχτά για τους τρεις βαθμούς. Οι γηπεδούχοι είναι αδιάφοροι βαθμολογικά, αλλά και αυτοί θέλουν τη νίκη, καθώς και να βοηθήσουν τον Λευτέρη Δενελάβα να παραμείνει στην 1η θέση του πίνακα των σκόρερ (ο ικανός φορ έχει αυτή τη στιγμή 26 γκολ, έναντι 24 του Νούσια του Εθνικού).

Σαρακηνός και Α.Ε. 2002 θα κοντραριστούν για το γόητρο, καθώς δεν πηγαίνουν για τίποτα, ενώ το ίδιο ισχύει και στο παιχνίδι του ήδη υποβιβασμένου Ηρακλή Βόλου με τον Πρωτεσίλαο/Αχιλλέα. Τέλος, η Σκιάθος παίρνει στα «χαρτιά» το ματς με την Α.Ε. Φερών που έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα

Όλα τα σημερινά παιχνίδια αρχίζουν τις 17.00, ενώ το πρόγραμμα και οι διαιτητές με τους βοηθούς τους έχουν ως εξής:

Γηπ. Ι.Μ. Δημητριάδος, Ηρακλής Β.-Πρωτεσίλαος: Παλιούρας, Κουρσοβίτης, Κουβάτα (παρ. Κουζάκης).

Ευξεινούπολης, Δήμητρα-Αγ. Παρασκευή: Δαλούκας, Βλάχος, Τσακούμης.

Σαρακηνού, Σαρακηνός-Α.Ε. 2002: Αθανασίου, Τασιόπουλος, Ματσούκας (παρ. Βράκας).

Γατζέας, Θησέας-Απόλλων Καν.: Σκουλάς, Γκάγκας, Δημητράκης (παρ. Παγωνόπουλος).

Διμηνίου, Α.Ε. Διμηνίου-Εθνικός: Ρούσης, Ζήσιος, Γιάννης (παρ. Παπακλωνάρης).

Λεχωνίων, Άνθιμος Γαζής-Ρήγας Φεραίος: Κρητικός, Θεοχάρης, Τρυφωνίδης (παρ. Ρούσης).

Σούρπης, Αίας Σ.-Μαγνησιακός: Καπέσιος, Τσάγγαρης, Π. Σακκάς.

Α.Ε. Φερών-Σκιάθος 0-3 α.α.

Η βαθμολογία

(27η αγωνιστική)

1. Ρήγας Φεραίος 49-21 59

2. Εθνικός 64-21 58

3. Α.Ε. Διμηνίου 55-24 58

4. Μαγνησιακός 59-35 52

5. Σκιάθος 48-32 47

6. Θησέας 56-35 46

7. Α.Ε. 2002 40-30 40

8. Πρωτεσίλαος 43-50 37

9. Σαρακηνός 25-35 36

10. Δήμητρα 50-56 33

11. Αγία Παρασκευή 37-48 33

12. Αίας Σ. 37-44 32

13. Α. Γαζής 35-60 29

14. Απόλλων Καν. 33-49 27

15. Ηρακλής Β. 37-65 19

16. Α.Ε. Φερών – –

* Η Α.Ε. Φερών αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα. 


 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το