Photo Gallery, Αθλητισμός

Ντέρμπι Εθνικού-Ρήγα στην Α’ ΕΠΣΘ

Το ντέρμπι του Εθνικού με τον Ρήγα Φεραίο που θα διεξαχθεί σήμερα (3 μ.μ.) στο στάδιο της Νεάπολης ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΘ. Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη μια και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα και φυσικά η κόντρα τους θα προσελκύσει πολλούς φιλάθλους στις κερκίδες.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Το σημερινό παιχνίδι στη Νεάπολη είναι καθοριστικής σημασίας και για τις δύο ομάδες. Ο Εθνικός έχασε έδαφος στο κυνήγι του τίτλου μετά από κάποιες απώλειες που είχε, αλλά σιγά-σιγά επανακάμπτει. Μάλιστα, μετρά πέντε συνεχόμενες νίκες που τον έφεραν στην 3η θέση της βαθμολογίας και αν κερδίσει και τον πρωτοπόρο Ρήγα θα μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά στον ένα βαθμό, αφού αυτή τη στιγμή οι «κιτρινόμαυροι» του Βόλου έχουν 22 και οι Βελεστινιώτες 26.

Βέβαια, τη νίκη να επιδιώξει και ο Ρήγας προκειμένου να διατηρηθεί στην κορυφή. Οι «κυανόλευκοι» του Λάκη Μπακάλη παραμένουν η μοναδική αήττητη ομάδα και στις τρεις κατηγορίες της ΕΠΣΘ και φυσικά θα προσπαθήσουν να μη χαλάσουν αυτό το σερί.

Το σημερινό παιχνίδι έχει και μία ιδιαιτερότητα, αφού τεχνικός του Εθνικού είναι ο Νίκος Χατζηκυριακίδης, που οδήγησε τον Ρήγα στην κατάκτηση του τίτλου το 2010, ενώ στους «κιτρινόμαυρους» του Βόλου αγωνίζονται πλέον και οι Αράπης, Γρούνας, Κόκκας, Νούσιας και Κουτσογιάννης που επίσης στο παρελθόν φόρεσαν τη φανέλα του συλλόγου της Μαγνησίας (μάλιστα οι δύο πρώτοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στον Ρήγα επί σειρά ετών). 

Αγωνιστικά, από πλευράς Εθνικού δεν θα παίξει ο Ζατσάι που βρίσκεται στην Αλβανία για προσωπικούς λόγους, ενώ από τον Ρήγα θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Χατζής και Ντόντος, αλλά επιστρέφει ο Τσιαντής.

Πιθανό «στραβοπάτημα» του Ρήγα περιμένουν στη Σκιάθο για να ανέβουν στην κορυφή του πίνακα. Οι νησιώτες έχουν 25 βαθμούς στο ενεργητικό τους και αν κερδίσουν αύριο τον Αίαντα Σούρπης θα φτάσουν τους 28. Αν και ο Αίας είναι υπολογίσιμος αντίπαλος, η Σκιάθος θεωρείται το φαβορί, αφού στην έδρα της παρουσιάζεται αχτύπητη μετρώντας πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς.

Όσον αφορά τα άλλα παιχνίδια που διεξάγονται σήμερα, μάχη προβλέπεται στη Γατζέα όπου έχουμε το τοπικό ντέρμπι της Α.Ε. 2002 με τον Άνθιμο Γαζή. Στα Κανάλια ο Απόλλων θα αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο Μαγνησιακό και στον Πτελεό ο Πρωτεσίλαος/Αχιλλέας θα αναμετρηθεί με τον Σαρακηνό. Αμφίρροπη θεωρείται και η αναμέτρηση της Αγίας Παρασκευής με την Α.Ε. Διμηνίου, ενώ ο Θησέας θα προσπαθήσει κόντρα στον γηπεδούχο Ηρακλή Βόλου να πάρει το «τρίποντο» για να μη χάσει και άλλο έδαφος στη βαθμολογία. Οι Αγριώτες συνεχίζουν να βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή, ενώ την ομάδα θα κοουτσάρουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές Νίκος Δενελάβας και Χρήστος Οικονόμου.

Αύριο Κυριακή εκτός του αγώνα της Σκιάθου, θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση της Δήμητρας με την Α.Ε. Φερών. Στη Β’ τοπική η πρωτοπόρος Δάφνη θα παίξει εκτός έδρας με τον Α.Σ. «Αγχίαλος», ενώ ο δεύτερος Άρης λογικά θα έχει πιο εύκολο έργο ως γηπεδούχος απέναντι στη Σκόπελο. Τέλος, από τη Γ’ κατηγορία ξεχωρίζει το παιχνίδι του Άθλου Αλμυρού με τον Απόλλωνα Κροκίου, που είναι και γειτονικό ντέρμπι.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής σε Α’ και Β’ κατηγορία και της 9ης στη Γ’ είναι το ακόλουθο:

Α’ ΕΠΣΘ

Σάββατο 26/11

Γηπ. Πτελεού, 15.00, Πρωτεσίλαος-Σαρακηνός: Ματσούκας, Καρακίτσος, Σφυρής.

Ι.Μ. Δημητριάδος, 15.00, Ηρακλής Β.-Θησέας: Καραγιάννης, Αγρέβης, Μπέλου (παρ. Παπακλωνάρης).

Αγίας Παρασκευής, 15.00, Αγία Παρασκευή-Α.Ε. Διμηνίου: Ρούσης, Γόργορης, Κουβάτα (παρ. Κουζάκης).

Γατζέας, 15.00, Α.Ε. 2002-Ανθ. Γαζής: Δημητριάδης, Γκάγκας, Γκουγκινούδης.

Καναλίων, 15.00, Απόλλων Καν.-Μαγνησιακός: Καπέσιος, Κόκκαλης, Αναστασίου (παρ. Κουσκουρίδας).

Νεάπολης, 15.00, Εθνικός-Ρήγας: Δαλούκας, Τασιόπουλος, Τσιγγινές (παρ. Ρούσης).

Κυριακή 27/11

Σκιάθου, 11.00, Σκιάθος-Αίας Σούρπης: Παλιούρας, Γαργαλιάνος, Σακκάς.

Ευξεινούπολης, 15.00, Δήμητρα-Α.Ε. Φερών: Σκουλάς, Πετρόπουλος, Καρακίτσος.

Β’ ΕΠΣΘ

Σάββατο 26/11

Αγχιάλου, 15.00, Αγχίαλος-Δάφνη: Κουρσοβίτης, Καπνιάς, Δημητράκης.

Πορταριάς, 15.00, Μακρινίτσα Ιωλκός: Τρυφωνίδης, Κατσαρός, Δάβιος.

Πλατάνου, 15.00, Μυρμιδόνες-Ε.Μ.Α.: Μπουργάνης, Γιαννής, Τσιάς.

Ριζομύλου, 15.00, Αστέρας Ριζ.- Πηλέας: Τσάγγαρης, Μπαϊράμης, Τσαμαδιάς.

Αργαλαστής, 15.00, Κένταυρος Αργ.-Πανιώνιος: Τριάντος, Σακκάς, Βαζούρας.

Άλλης Μεριάς, 15.00, Ιάσων Α.Μ.-Ακρόπολη: Βλάχος, Μπαρκονίκος, Γαβριτόπουλος.

«Π. Μαγουλάς», 15.00, Ν.Α. Νίκης-Διαγόρας: Θεοχάρης, Μπαρμπάκου, Ζαχόπουλος (παρ. Σακαρίκος).

Κυριακή 27/11

Ι.Μ. Δημητριάδος, 11.30, Άρης Μελ.-Σκόπελος: Θεοχάρης, Τασιόπουλος, Γκάγκας (παρ. Παγωνόπουλος).

Γ’ ΕΠΣΘ

Σάββατο 26/11

Αλμυρού, 15.00, Άθλος-Απόλλων Κρ.: Σταθούρος, Σαρακατσάνος, Βολιώτης.

Κυριακή 27/11

Αγίων Θεοδώρων, 15.00, Ηρακλής Α.Θ.-Δημητριάς: Βλάχος, Σφυρής, Γοργόρης.

Κερασιάς, 15.00, Αετός Κερασιάς-Τοξότης: Καπέσιος, Ματσούκας, Αγρέβης.

Ρεπό: ΑΠΟΒ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το