Photo Gallery, Τοπικά

Νοσοκομείο: Συμβολικός αποκλεισμός στα Ταμεία

Σε παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό των Ταμείων του Νοσοκομείου Βόλου προχώρησαν χθες το πρωί στελέχη του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ

 

Σε παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό των Ταμείων του Νοσοκομείου Βόλου αποτρέποντας τους ασφαλισμένους να πληρώσουν τα 5 ευρώ στα επείγοντα και τα εξωτερικά ιατρεία προχώρησαν χθες το πρωί στελέχη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, εκπροσώπων επαγγελματοβιοτεχνών και Λαϊκών Επιτροπών. «Οι εργαζόμενοι σήμερα γνωρίζουμε πόσο υποχρεωνόμαστε να πληρώσουμε για εξετάσεις, γιατρούς, φάρμακα από το λεηλατημένο εισόδημά μας. Εκατοντάδες χιλιάδες εργατικές και λαϊκές οικογένειες δεν έχουν κανένα δικαίωμα σε υγεία- πρόνοια- φάρμακο» αναφέρεται στο φυλλάδιο που διανεμήθηκε στη διάρκεια της κινητοποίησης.

Από την πλευρά της η κ. Ρίτσα Κωττή από το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών ανέφερε πως «προχωρούμε σε συμβολικό αποκλεισμό των Ταμείων του Νοσοκομείου για να μην πληρώνουν οι ασφαλισμένοι το 5ευρώ. Υπήρξε μια διαπραγμάτευση και είχαμε επικοινωνία με τον υποδιοικητή του Νοσοκομείου και μετά από συζήτηση μας διαβεβαίωσε πως τα στοιχεία των ασφαλισμένων που δεν κατέβαλαν τα 5 ευρώ δεν θα κρατηθούν. Θέλουμε να προασπίσουμε τη δημόσια και δωρεάν υγεία. Δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας την κρίση τους, τα κουρέματά τους, τις ελλείψεις γιατρών, την εμπορευματοποίηση της υγείας, που θα έχουν συνέπειες για την υγεία της λαϊκής οικογένειας».

Η κ. Χρυσούλα Τασολάμπρου μέλος της Διοίκησης Επισιτισμού τουρισμού Μαγνησίας από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας επισήμανε μεταξύ άλλων: «Κι εμείς στηρίζουμε την κινητοποίηση για να μην περάσει η επιχειρηματική λειτουργία, όπως περνάει και στα πανεπιστήμια, στο Νοσοκομείο, στην υγεία του λαού. Ήδη οι εργαζόμενοι εδώ και χρόνια πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους και καλούνται πάλι να πληρώσουν 5 ευρώ και στα επείγοντα και στα εξωτερικά ιατρεία. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, πλάι στο ΠΑΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις, να οργανώσει την αντεπίθεσή του. Όλα λειτουργούν με την ανταποδοτικότητα. Καλούμε όλους να δώσουμε μαζική απάντηση στην απεργία της Τετάρτης στην πλ. Πανεπιστημίου με το ΠΑΜΕ».

Στο φυλλάδιο που διανεμήθηκε στη διάρκεια της κινητοποίησης μεταξύ άλλων αναφέρονται:

«Οι εργαζόμενοι σήμερα γνωρίζουμε πόσο υποχρεωνόμαστε να πληρώσουμε για εξετάσεις, γιατρούς, φάρμακα από το λεηλατημένο εισόδημά μας. Εκατοντάδες χιλιάδες εργατικές και λαϊκές οικογένειες δεν έχουν κανένα δικαίωμα σε υγεία- πρόνοια- φάρμακο. Αντεπίθεση για να εξασφαλίσουμε από το κράτος δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και προνοιακές παροχές, με προτεραιότητα τους ανέργους, τους ανασφάλιστους Έλληνες και μετανάστες, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους φτωχούς αγρότες».

Να αναφερθεί ότι σήμερα Παρασκευή, στις 9 το πρωί, στελέχη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, της ΠΑΣΕΒΕ και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας θα επισκεφτούν τα γραφεία του Ο.Α.Ε.Ε. για παράσταση και κατάθεση υπομνήματος, με αίτημα να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια ασθενείας των αυτοαπασχολούμενων και μικρών Ε.Β.Ε., χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στη συνέχεια, στις 12μ. η Γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒ.Ε. θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία των επαγγελματικών σωματείων (Π. Μελά – 28ης Οκτωβρίου) με θέματα το φορολογικό για τους αυτοαπασχολούμενους – μικρούς ΕΒΕ και υγείας – ασφαλιστικού των ΕΒΕ.

 

Συγκάλεσε χθες το σωματείο του Νοσοκομείου Βόλου

Συνέλευση χωρίς… εργαζόμενους

 

Δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης του σωματείου τους εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου για να συμμετέχουν σε ανοικτή γενική συνέλευση στο προαύλιο του κτιρίου. Μόλις και μετά βίας συγκεντρώθηκαν 15 άτομα από το σύνολο των 800 περίπου εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Η πρόεδρος του σωματείου κ. Φούλη Τσιώμου έσπευσε να τους δικαιολογήσει λέγοντας ότι «δεν μπορούν να αφήσουν την εργασία τους, αφού το προσωπικό είναι λίγο και οι ανάγκες πολλές».

Ωστόσο η κ. Τσιώμου βρήκε την ευκαιρία σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους να τονίσει πως «η κατάσταση στο χώρο της υγείας είναι δραματική και ότι στο Νοσοκομείο του Βόλου υπάρχουν ελλείψεις που επιφέρουν σοβαρά προβλήματα στην περίθαλψη ασθενών». Παράλληλα αναφέρθηκε στο αίτημα των εργαζομένων για καταβολή ποσού 270 ευρώ περίπου που προκύπτει «από υπερωρίες  και εκκρεμεί εδώ και ένα περίπου χρόνο. Σε εκκρεμότητα όμως βρίσκονται και υπερωρίες από τον μήνα Μάιο, ενώ λόγω της έλλειψης προσωπικού υπάρχει μεγάλη εντατικοποίηση στην εργασία».

Ο σύλλογος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, όπως αναφέρθηκε από συνδικαλιστές, διοργανώνει κινητοποίηση φορέων και πολιτών για την 1η Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, έξω από το Νοσοκομείο. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί μία ανθρώπινη αλυσίδα και όλοι μαζί, πιασμένοι χέρι – χέρι, να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης ή κατάργησης του Νοσοκομείου.

Για το σωματείο των εργαζομένων, όπως αναφέρουν μέλη της διοίκησης, πρέπει να υπάρχει εγρήγορση για τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας, καθώς η κατάσταση βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη.

«Καλούμε όλους τους πολίτες της Μαγνησίας σε μία ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Νοσοκομείο την 1η Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα, για να δηλώσουμε την απόφασή μας να προστατεύσουμε το Νοσοκομείο. Όπως ο κόσμος συγκεντρώθηκε και χόρεψε συρτάκι, έτσι πρέπει να συγκεντρωθούμε όλοι και να «χορέψουμε» για το Νοσοκομείο» τόνισε χαρακτηριστικά το μέλος της διοίκησης του σωματείου κ. Λεωνίδας Αναστασίου.

Σήμερα, στις 11.30 το πρωί, το σωματείο συγκαλεί και νέα έκτακτη γενική συνέλευση στο προαύλιο του Νοσοκομείου. Θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων κ. Ερμής Κασές.

Αρχικά, όπως αναφέρθηκε, η συνέλευση είχε προγραμματιστεί να γίνει σε εσωτερικό χώρο του Νοσοκομείου. Όμως για την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου του διοικητή του Νοσοκομείου κ. Αριστείδη Ζαχαρόπουλου.

Ο τελευταίος μάλιστα προϊδεάζει πως θα γίνουν νέες «αποκαλύψεις» για τα όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο και σχολιάζονται έντονα, ενώ δημοσιοποιούνται διάφορα περιστατικά με επίκεντρο τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Σε «επιφυλακή» φαίνεται να βρίσκονται και οι γιατροί, που έχουν έρθει σε αντιπαράθεση με το διοικητή για το ζήτημα των εφημεριών και την «εφημερία ετοιμότητας». Στην παρούσα φάση, οι γιατροί δεν εκπροσωπούνται σε δημόσιο λόγο καθώς ο πρόεδρος έχει παραιτηθεί, τα υπόλοιπα μέλη δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται και υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία για την εκλογή νέας διοίκησης.

Αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο βρίσκονται σε αντιπαράθεση με το διοικητή και σε κάθε συνέλευση δεν παραλείπουν να αναφερθούν στις άσχημες σχέσεις τους με τον κ. Ζαχαρόπουλο.

 

Τούλα Κεκάτου 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το