Κόσμος

Νοσηλεύεται ο Μπερλουσκόνι

Σήμερα το κρίσιμο δικαστήριο
Σήμερα το κρίσιμο δικαστήριο

Στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου -σε μία σουίτα 200 τμ με αίθουσα συνεδριάσεων, κουζίνα και υδρομασάζ- παραμένει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καθώς οι γιατροί -και κυρίως οι δικηγόροι του- επιμένουν ότι ο Καβαλιέρε δεν δύναται να παραστεί σήμερα Δευτέρα στην κρίσιμη δικάσιμο για το σκάνδαλο Ρούμπιγκεϊτ.

Ο ασθενής Μπερλουσκόνι καλεί τους υποστηρικτές του να μην διαδηλώσουν έξω από το δικαστικό μέγαρο στο Μιλάνο «από σεβασμό στους κρατικούς θεσμούς».

Με γραπτή του ανακοίνωση ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας ευχαριστεί τους βουλευτές του Λαού της Ελευθερίας (Pdl) για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν καθιστική διαμαρτυρία, αλλά τους ζητεί να μην το πράξουν «διότι έχει και είχε ανέκαθεν μεγάλο σεβασμό στους κρατικούς θεσμούς».

Οι γιατροί του Σαν Ραφαέλε επιμένουν ότι η επιπεφυκίτιδα από την οποία πάσχει ο Μπερλουσκόνι αποτελεί σοβαρό εμπόδιο, που δεν του επιτρέπει να παρακολουθήσει τις τελευταίες δικάσιμους της υπόθεσης Ρουμπιγκέιτ, όπως και αυτής για τις αγοραπωλησίες των τηλεοπτικών δικαιωμάτων Mediaset.

Διαφορετικής άποψης, όμως, οι ειδικοί που εστάλησαν από το δικαστήριο για να επισκεφθούν το νοσηλευόμενο πρώην πρωθυπουργό: Θεωρούν ότι είναι σε θέση να μεταβεί στο δικαστικό μέγαρο και να συμμετάσχει στην ακροαματική διαδικασία.

Δεν είναι ακόμη σαφές, κατά συνέπεια, εάν σήμερα το πρωί θα παραστεί στη δικάσιμο του σκανδάλου Ρουμπιγκέιτ για να ακούσει την αγόρευση της δημόσιας κατηγόρου Ίλντα Μποκασίνι ή εάν θα ζητηθεί από τους συνήγορούς του και νέα αναβολή.

Ο προσωπικός γιατρός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει υπογραμμίσει -επικαλούμενος και τη διεθνή βιβλιογραφία- ότι πρέπει να παρακολουθείται διαρκώς η καρδιακή λειτουργία του Καβαλιέρε, εξαιτίας της ισχυρής φαρμακευτικής αγωγής που του χορηγείται ώστε να υποχωρήσει η επιπεφυκίτιδα.

Σε σχέση τέλος με την ιταλική πολιτική, φέρεται να δήλωσε ότι «θα μελετήσει τις ομιλίες του Μπέπε Γκρίλο, διότι είναι σαν αυτές του Χίτλερ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το