Photo Gallery, Τοπικά

ΝΔ: Τη Δευτέρα το ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας;

Από τη χθεσινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ

 

Το διαφορετικό διακύβευμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου αλλάζει και την προεκλογική τακτική της ΝΔ, η οποία πλέον δεν θα πραγματοποιήσει ανοιχτές συγκεντρώσεις, αλλά το επόμενο 15νθήμερο ο πρόεδρός της κ. Αντ. Σαμαράς θα προχωρήσει σε περιοδείες, προσπαθώντας να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας.

Αυτό έγινε γνωστό χθες, στο περιθώριο της πρώτης μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου συνεδρίασης της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ, όπου έγινε ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος στο νομό. Την ερχόμενη Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί νομαρχιακή συνέλευση της ΝΔ στο ξενοδοχείο «Volos Palace», όπου θα κληθούν να πάρουν μέρος τόσο ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Π. Μαρκάκης, όσο και τα τοπικά στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που ως γνωστόν ανέστειλε τη λειτουργία της και αποφάσισε να συμπαραταχθεί με τη ΝΔ.

Η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του κόμματος, στο οποίο ίσως υπάρξουν αλλαγές, δεν αναμένεται να γίνει σήμερα, αλλά την ερχόμενη Δευτέρα από τη Συγγρού, σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες.

Κι αυτό διότι θα επιδιωχθεί να κατασιγάσουν οι όποιες αντιδράσεις τοπικών στελεχών από τις νέες παρουσίες στη λίστα, όπου πιθανόν να συμμετάσχει τόσο ο κ. Μαρκάκης, όσο και ένα στέλεχος της ΔΗ.ΣΥΜ. (ακούγεται το όνομα της κ. Έλενας Αντωνοπούλου, που είχε έρθει πρώτη σε σταυρούς).

Σημειώνεται ότι την αποχώρησή του από τη λίστα της ΝΔ και από την κεντρική πολιτική σκηνή ανακοίνωσε προχθές ύστερα από 31 χρόνια, ο πρώην βουλευτής και υπουργός κ. Γ. Σούρλας. Πάντως ο κ. Σούρλας συμμετέχει στην κεντρική εκλογική επιτροπή της ΝΔ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λίστα των υποψηφίων βουλευτών, για την οποία αφέθηκε να εννοηθεί από υποψήφιους, ότι θα υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις, εφόσον αλλάξει η σειρά.

Η επιστροφή του κ. Π. Μαρκάκη (1.705 ψηφοδέλτια, πρώτος με το ΛΑΟΣ στη Μαγνησία) στη ΝΔ, φαίνεται να γίνεται υπό όρους, τους οποίους εξετάζει η Συγγρού.

Θέση στη λίστα της ΝΔ φαίνεται να καλοβλέπουν και στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας της κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Στελέχη της ΝΔ τονίζουν ωστόσο, πως εάν υπάρξει συμμετοχή «επιστροφών» στη λίστα, αυτή θα πρέπει να εξεταστεί με προσοχή, καθώς και η ουραγός του ψηφοδελτίου κ. Μαρία Καπάνη με 1432 σταυρούς, δεν βρέθηκε μακριά σε σταυρούς από τον κ. Μαρκάκη που είχε και βουλευτική θητεία, ενώ συγκέντρωσε σχεδόν όσες ψήφους συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι της ΔΗΣΥΜ (1646) και σίγουρα πολλές περισσότερες από τα 681 ψηφοδέλτια της πρώτης σε σταυρούς της ΔΗ.ΣΥΜ. κ. Έλενας Αντωνοπούλου.

Σε δήλωσή του στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης της ΝΟΔΕ ο πρόεδρός της κ. Δημ. Κολυνδρίνης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οδηγηθήκαμε με ευθύνη άλλων σε νέες εκλογές. Το διακύβευμα αυτών των εκλογών όμως είναι διαφορετικό από αυτό της αναμέτρησης της 6ης Μαΐου. Το ζητούμενο είναι τι θέλουμε. Θέλουμε αλλαγή όρων μνημονίου εντός του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή εκτός ευρώ και Ε.Ε.; Η ΝΔ από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι τα μέτρα του μνημονίου είναι δυσβάστακτα. Στόχος μας είναι η αλλαγή των όρων του μνημονίου μέσα στην ευρωπαϊκή προοπτική».

Και ο κ. Κολυνδρίνης κατέληξε: «Θα δώσουμε όλοι τον αγώνα κι αυτοί που δεν ήταν μαζί με τη ΝΔ στις 6 Μαΐου και έχουν καταλάβει σήμερα το διακύβευμα των εκλογών της 17ηςΙουνίου».

ΔΗΜΟ.Σ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το