Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

ΝΔ: Έντονες διεργασίες για τη λίστα στη Μαγνησία

Από τη χθεσινή εκδήλωση, όπου ο Γ. Σούρλας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κεντρική πολιτική σκηνή

Νέο ενδιαφέρον αποκτά στη Νέα Δημοκρατία η συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, καθώς οι διεργασίες στο χώρο της κεντροδεξιάς προκαλούν ντόμινο εξελίξεων και στη σειρά κατάταξης των υποψηφίων βουλευτών στη λίστα.

Για τη Μαγνησία, η λίστα αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή και σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχουν αλλαγές σε σύγκριση με το ψηφοδέλτιο των προηγούμενων εκλογών.

Με την υπόθεση ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς θα επιλέξει και πάλι και τη Μαγνησία ως δεύτερη εκλογική περιφέρεια και με δεδομένο ότι ο κ. Θαν. Νάκος εξελέγη μοναδικός βουλευτής της παράταξης με 8.849 σταυρούς σε σύνολο 23.790 της ΝΔ στη Μαγνησία, απομένουν πέντε θέσεις στη λίστα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να εστιάζεται στη δεύτερη θέση.

Η κ. Ζέττα Μακρή, έχοντας με 7.530 σταυρούς κατέλαβε τη δεύτερη θέση με καθαρή διαφορά (1.000 σταυρούς από τον τρίτο κ. Γ. Σούρλα), δήλωσε πως με διαβεβαίωση του Αντ. Σαμαρά, η σειρά κατάταξης, τουλάχιστον σε ό,τι την αφορά, δεν τροποποιείται.

Η τρίτη θέση του ψηφοδελτίου είναι από χθες κενή, καθώς ο κ. Γ. Σούρλας, σε εκδήλωση στο Δημαρχείο Βόλου, παρουσία περίπου 200 φίλων του, ανακοίνωσε πως έκλεισε ο κύκλος της 31χρονης παρουσίας του στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Έχοντας εκλεγεί βουλευτής Μαγνησίας 9 φορές (πρώτη το 1981), ο μοναδικός υπουργός από τη Μαγνησία σε μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις και ο μακροβιότερος σε κοινοβουλευτική παρουσία, ο κ. Γ. Σούρλας αφού εξέθεσε τους λόγους συμμετοχής του στις εκλογές της 6ηςΜαΐου (3ος με 6.460 σταυρούς), ανακοίνωσε πως η μακρά του πορεία στον κοινοβουλευτισμό, έφτασε στο τέλος της.

Ωστόσο παραμένει πιστός μαχητής της παράταξης και στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα δώσει τον αγώνα του ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ.

Την απόφασή του να μη θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές, ο κ. Γ. Σούρλας θα ανακοινώσει στα ΜΜΕ της Μαγνησίας σήμερα στις 12 σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών.

Η αποχώρηση του κ. Σούρλα από το ψηφοδέλτιο και κυρίως η τρίτη θέση που είχε καταλάβει, φαίνεται να απασχολούν και τη Συγγρού και τη ΝΟΔΕ Μαγνησίας.

Θα πληρωθεί η θέση με ανακατάταξη των υπολοίπων υποψηφίων των προηγούμενων εκλογών; Δηλαδή θα ανέλθει στην τρίτη θέση, αν η δεύτερη θεωρείται δεδομένη για την κ. Μακρή, ο κ. Χρ. Μπουκώρος, ο οποίος με 5.370 ψηφοδέλτια ήταν τέταρτος, αλλά πρώτος στην κατάταξη των νεοεμφανιζόμενων, ξεπερνώντας μάλιστα και τον συντοπίτη του κ. Αργ. Μποτό (4.023).

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ στις 8 μ.μ., παρουσία των υποψηφίων των τελευταίων εκλογών, αναμένεται να συζητηθούν εκτός από τα εσωκομματικά και τα ζητήματα που προκύπτουν από τις συνεργασίες της ΝΔ σε κεντρικό επίπεδο.

Για παράδειγμα, η επιστροφή του κ. Π. Μαρκάκη (1.705 ψηφοδέλτια, πρώτος με το ΛΑΟΣ στη Μαγνησία) στη ΝΔ, φαίνεται να γίνεται υπό όρους τους οποίους εξετάζει η Συγγρού. «Θέλω εκλόγιμη θέση αλλιώς θα πάω για μπάνια» φέρεται να είπε στον Αντ. Σαμαρά ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, ζητώντας συγκεκριμένα τη δεύτερη θέση της λίστας, δίχως φυσικά να είναι σίγουρα εκλόγιμη.

Θέση στη λίστα της ΝΔ φαίνεται να καλοβλέπουν και στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας της κ. Ντόρας Μπακογιάννη που ανέστειλε τη λειτουργία του κόμματός της. Στελέχη της ΝΔ με συνεπή παρουσία στους αγώνες της παράταξης, τονίζουν ωστόσο πως εάν υπάρξει συμμετοχή «επιστροφών» στη λίστα, αυτή θα πρέπει να εξεταστεί με προσοχή, καθώς και η ουραγός του ψηφοδελτίου κ. Μαρία Καπάνη με 1432 σταυρούς, δεν βρέθηκε μακριά σε σταυρούς από τον κ. Μαρκάκη που είχε και βουλευτική θητεία, ενώ συγκέντρωσε σχεδόν όσοι ψήφους συγκέντρωσαν όλοι οι υποψήφιοι της ΔΗΜΣΥΜ (1646) και σίγουρα πολλά περισσότερα από τα 681 ψηφοδέλτια της πρώτης σε σταυρούς της ΔΗΜ.ΣΥΜ. κ. Έλενας Αντωνοπούλου-Μπουρούνη.

Μάλιστα γίνεται λόγος για ένταξη στο ψηφοδέλτιο και του δικηγόρου κ. Σπ. Δεσύλλα που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής, αλλά τελικά δεν συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο μετά την απόφαση του Αντ. Σαμαρά να πολιτευτεί και στη Μαγνησία, εκτοπίζοντας έτσι τον νεότερο υποψήφιο.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορίες του μπερντέ με ζωντανή μουσική από το Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών Κουκλοπέδιο του Πορφυρογένειου

Ακούσατε, ακούσατε! Παράσταση Καραγκιόζη από το Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς! Τα παιδιά…

10 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Βόλος υποδέχτηκε τα Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Με την παρουσία εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία του Ιερού Ναού…

10 Σεπτεμβρίου 2024

Σε καλό δρόμο ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς ηττήθηκε με 4-1 από…

10 Σεπτεμβρίου 2024

Kακοκαιρία “ATENA”: Συστάσεις του Δήμου Αλμυρού στους πολίτες

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αλμυρού ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών…

10 Σεπτεμβρίου 2024

Ζητούν μονιμοποίηση 29 εκπαιδευτικών στη Μαγνησία

Την άμεση μονιμοποίηση εκπαιδευτικών, οι οποίοι ενώ συμπληρώθηκε η διετία μετά τον διορισμό τους, ωστόσο…

10 Σεπτεμβρίου 2024

Μαρουσάκης για κακοκαιρία ATENA: Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες – Πιθανές οι πλημμύρες

Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία ATENA, με το 112 να έχει ήδη ηχήσει από το…

10 Σεπτεμβρίου 2024