Photo Gallery, Αθλητικό Παρασκήνιο, Αθλητισμός

Να πουν “όχι” στη βία

ΔΥΟ είναι τα γεγονότα που ξεχώρισαν την προηγούμενη αγωνιστική αναφορικά με τις βολιώτικες ομάδες μπάσκετ. Το πρώτο ήταν η πολύ σημαντική νίκη της Μεταμόρφωσης μέσα στη Λάρισα επί του Αστέρα στο ντέρμπι της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα του Αντώνη Μυριντζή με κορυφαίους τους Νάνη, Τοπούζη, Καραβασάνη και Γεωργίου, πήρε ένα μεγάλο «διπλό» και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το δεύτερο γεγονός ήταν το νικηφόρο πέρασμα του Ολυμπιακού Β. μέσα από την Καλαμπάκα στην πρεμιέρα της Α1 ΕΣΚΑΘ. Φυσικά τα γεγονότα που σημάδεψαν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, μόνο προβληματισμό και δυσαρέσκεια προκαλούν.

Είναι πράγματι πολύ λυπηρό, η βία να κάνει την εμφάνισή της ακόμη και σε αγώνες μπάσκετ τοπικών πρωταθλημάτων. Οι ίδιοι οι σύλλογοι θα πρέπει να περιφρουρήσουν το χώρο, προκειμένου ν’ αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα. Πόσο μάλιστα, όταν τα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ τα παρακολουθούν και μικρά παιδιά προερχόμενα από τις ακαδημίες των ομάδων.

 

Προτίμησαν το μπάσκετ

ΟΙ οργανωμένοι φίλαθλοι της Νίκης ταξίδευσαν στην Αθήνα, όπου συμπαραστάθηκαν με θερμό τρόπο στην ομάδα μπάσκετ του συλλόγου στον αγώνα με αντίπαλο την πάλαι ποτέ κραταιά Νήαρ Ήστ. Δυστυχώς οι «κυανόλευκοι», κατώτεροι προηγούμενων εμφανίσεών τους, δεν απέφυγαν την ήττα. Βέβαια, επειδή ακόμη είναι πολύ νωρίς, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για να καλυφθεί το έδαφος και η Νίκη να επανέλθει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Γ’ Εθνικής. Το σπουδαίο πάντως είναι πως και η ομάδα μπάσκετ του συλλόγου, όσο περνούν οι αγωνιστικές, αποκτά ολοένα και περισσότερους ένθερμους υποστηρικτές.

 

Ενός λεπτού σιγή…

ΕΝΟΣ λεπτού σιγή κρατήθηκε σε όλους τους αγώνες των πρωταθλημάτων ΕΠΣΘ στη μνήμη του Άρη Ευαγγελόπουλου. Όλοι θα θυμόμαστε με τις καλύτερες αναμνήσεις τον εκ των ιδρυτών του Αθλητικού Κολεγίου Νίκης, παράγοντα της Νίκης Περιβλέπτου και πρόεδρο του Α.Σ. «Δημητριάς»,  που σε καθημερινή βάση με μεράκι και αγάπη προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στα μικρά παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…

 

Κρύα ντους

ΑΠΟ την «κόλαση στον παράδεισο» στέλνουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ τους φιλάθλους τους. Γνωρίζουν τη συντριβή στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και μετά κερδίζουν με γκολ του Μανωλά τον Πανιώνιο.

Χάνουν με κάτω τα χέρια από τον ΟΦΗ και «καπάκι» κάνουν σπέσιαλ εμφάνιση «ξευτιλίζοντας» τον Άρη Θ. Και ενδιάμεσα έχουμε την παραίτηση της διοίκησης Αδαμίδη και τις κόντρες με Δέλλα και Λυμπερόπουλο.

Μια ΑΕΚ λοιπόν ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Απομένει λοιπόν να δούμε και τη συνέχεια…

 

Το πιο ευρηματικό

ΔΕΚΑΔΕΣ ήταν τα πανό που αναρτήθηκαν στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ κατά των μέτρων και της κυβερνητικής πολιτικής. Άλλα με έντονο υβρεολόγιο και απειλές και άλλα πιο ήπιας μορφής.

Το πιο ευρηματικό απ’ όλα και με έντονη τη λογοτεχνική διάθεση ήταν αυτό που ανάρτησαν στο Παγκρήτιο οι φίλοι του Εργοτέλη στον νικηφόρο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Χρησιμοποίησαν τα λόγια του συντοπίτη τους Νίκου Καζαντζάκη, «Δεν ξενοδουλεύουμε, εμείς είμαστε οι αφέντες, τούτο το αμπέλι της γης είναι το δικό μας».

Το θέμα είναι για πόσο ακόμη αυτό το …αμπέλι της γης θα είναι πραγματικά δικό μας…

 

Σκόρερ με τις

νέες τους ομάδες

ΟΙ Μητρόπουλος και Σκέμπρι χρίστηκαν σκόρερ με τις νέες τους ομάδες. Οι δύο πρώην «ερυθρόλευκοι» ποδοσφαιριστές, έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους στη Σούπερ Λιγκ. Ο μεν πρώτος άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του Παναιτωλικού επί της Ξάνθης, ο δε δεύτερος έδωσε το προβάδισμα στον Πανιώνιο, αλλά η ομάδα του δεν έφτασε στη νίκη επί του Ατρομήτου.

 

«Ξύλο της αρκούδας»

ΑΝ θεωρείτε πως διεκδικούμε τα πρωτεία στα επεισόδια, μάλλον έχουμε κι άλλους «άξιους» ανταγωνιστές. Στη Ρουμανία λοιπόν έπεσε το …ξύλο της αρκούδας στο ματς της Πετρολούλ με τη Στεάουα Βουρκουρεστίου.

Αυτή τη φορά, οι παίκτες αντέδρασαν άμεσα, όταν οπαδός των γηπεδούχων μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έριξε μπουνιά σε παίκτη της Στεάουα. Οι συμπαίκτες του όρμησαν στον οπαδό, τον πέταξαν κάτω και άρχισαν να τον κλωτσούν στο πρόσωπο. Το παιχνίδι διακόπηκε, ενώ στη συνέχεια από τη μήνη των οπαδών δεν ξέφυγε και ο τερματοφύλακας της Στεάουα ο οποίος έφυγε τραυματίας, χτυπημένος από κροτίδες. Και μη χειρότερα δηλαδή…

 

Από «λαϊκός ήρωας»,

…αποδιοπομπαίος τράγος

Η εξαιρετική παρουσία του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, έχει φέρει σε …πρώτο ρόλο τον Νίκο Αναστόπουλο που δεν σταματά να κάνει δηλώσεις και να δίνει συνεντεύξεις.

«Δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα, γιατί στην Ελλάδα τη μία Κυριακή είσαι Ρεάλ και την άλλη …κωλοπετινίτσα. Δεν πρέπει να νομίσουμε ποτέ ότι είμαστε ομαδάρα» είπε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής σε συνέντευξή του στο Nova Σπορ FM.

Η συγκεκριμένη του δήλωση, κρύβει μια μεγάλη αλήθεια, αφού στην πατρίδα μας είναι πραγματικά εκπληκτικό το πόσο εύκολα κάποιος από «λαϊκός ήρωας» μετατρέπεται σε …αποδιοπομπαίο τράγο. Και φυσικά αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο ποδόσφαιρο.

 

Το χάρηκαν με τη ψυχή τους

ΟΓΔΟΝΤΑ μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, συμμετείχαν στο τουρνουά street handball που διοργάνωσε ο Κένταυρος Αγριάς στο Γυμνάσιο Λεχωνίων. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το χάντμπολ, μα κυρίως να δώσουν τον καλό αγώνα και να νιώσουν τη χαρά που προσφέρει ο υγιής ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Ο Κένταυρος Αγριάς συνεχίζει το μεγάλο κοινωνικό του έργο, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες μικρά παιδιά να γνωριστούν μεταξύ τους, να αναπτύξουν φιλίες και να κάνουν τον αθλητισμό τρόπο ζωής.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το