Αθλητικό Παρασκήνιο, Αθλητισμός, Αρθρογραφία

Να μη γίνει ο Βόλος το εξιλαστήριο θύμα

 

 

Της ΕΛΕΝΗΣ Α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

[email protected]

ΕΙΝΑΙ άραγε τυχαίο που η Ελλάδα έφτασε σ’ αυτό το σημείο; Μήπως τελικά με την ανοχή και πολλές φορές την …προσυπογραφή της συντεταγμένης πολιτείας συνεχίζουν να γίνονται «εγκλήματα» εις βάρος των μικρών και αδυνάτων; Εις βάρος κυρίως των μικρών, και θεωρητικά ανίσχυρων; Εις βάρος των λεγόμενων «αδύναμων κρίκων»; Εις βάρος αυτών που αν θέλετε μπαίνουν σφήνα στο «μάτι» των «ισχυρών» και των «λαμόγιων» και που απέδειξαν πως δικαιούνται μια θέση στον …ήλιο; Εις βάρος αυτών που επιχείρησαν με τη δυναμική που διαθέτουν ν’ αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον δυστυχώς «άρρωστο» κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ με διορισμένους από τους εκάστοτε ισχυρούς της Λίγκας, αποφάσισαν χθες στις 4.50 τα ξημερώματα (συνεδρίαζαν από τις 13.30 το μεσημέρι…) πως ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα, θα πρέπει να σβήσουν από τον χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Χωρίς καμιά ουσιαστική απόδειξη, στηριζόμενοι σε ενδείξεις από την εμπλοκή του Αχιλλέα Μπέου και του Μάκη Ψωμιάδη, στο σκάνδαλο Koriopolis, αποφάσισαν να κάνουν επίδειξη δύναμης, χτυπώντας τις δυο από τις μεγαλύτερες επαρχιακές πόλεις, τον Βόλο και την Καβάλα.

Φυσικά, δεν τόλμησαν καν να κάνουν ούτε μια αναφορά στους ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου που σε αρκετές συνομιλίες (ενδείξεις) φέρονται ως εμπλεκόμενοι. Ούτε καν τους άγγιξαν και αποφάσισαν η κάθαρση να ξεκινήσει και να τελειώσει στον Ολυμπιακό Β. και στην Καβάλα που πέρυσι έπαιξαν κατά πολλούς (ειδικά ο πρώτος) το καλύτερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία.

Η τεράστια αδικία ξεσηκώνει το λαϊκό αίσθημα, ακόμη κι εκείνων που δεν είναι φανατικοί οπαδοί, ακόμη κι εκείνων που απλά βλέπουν αγώνες από την τηλεόραση και δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με το οπαδικό πάθος. Απεναντίας μάλιστα…

Φυσικά και όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι επιθυμούμε την πλήρη κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όμως αγανακτούμε πραγματικά, όταν αυτή ξεκινά και τελειώνει στον Ολυμπιακό Β., τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει αποφανθεί το παραμικρό η τακτική Δικαιοσύνη, με βάση την αρχή της πλήρους απόδειξης (αλήθεια αυτό δεν ζήτησε προχθές να ισχύσει και ο Μισέλ Πλατινί από τον πρωθυπουργό;)

Ο Βόλος καμαρώνει για τον Ευρωπαίο Ολυμπιακό του που χθες το βράδυ έδωσε έναν ακόμη αγώνα για το Γιουρόπα Λιγκ. Καμαρώνει για όσα αυτή η ομάδα πέτυχε μέσα στο γήπεδο, αποδίδοντας κατά διαστήματα καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Πέρα από τους όποιους προέδρους και τις διοικήσεις που έρχονται και παρέρχονται στο πέρασμα του χρόνου.

Θλίβεται και εξοργίζεται όμως με την αδικία και με την εξωφρενική συμπεριφορά όλων αυτών των διορισμένων της ΕΠΟ (αλήθεια ο Πιλάβιος θα τιμωρήσει τον εαυτό του για τις συνομιλίες στις οποίες πρωταγωνιστεί με τους φερόμενους ως «παραγκάρχες»;) και της Σούπερ Λιγκ που αποφάσισαν να κάνουν επίδειξη δύναμης κατατροπώνοντας τα «μικρά ψάρια» και αφήνοντας τους «μεγαλοκαρχαρίες» να συνεχίζουν το …θεάρεστο έργο τους.

Ήρθε η ώρα η πόλη ν’ αντιδράσει δυναμικά, ελπίζοντας πως η απόφαση μετά και την έφεση θα είναι διαφορετική. Ε, λοιπόν στο βολιώτικο ποδόσφαιρο δεν του πρέπει ο ρόλος του «εξιλαστήριου θύματος». Είναι κρίμα κι άδικο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το