Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Να μην καταργηθεί το ΙΚΑ Ν. Ιωνίας

Ιδιόκτητο είναι το κτίριο όπου στεγάζεται το ΙΚΑ Ν. Ιωνίας

Την αντίθεσή τους στο επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στη Ν. Ιωνίας, θα εκφράσουν σήμερα το μεσημέρι φορείς και κόμματα, που ζητούν να παραμείνει σε λειτουργία η συγκεκριμένη μονάδα.

«Μετά από 11 χρόνια λειτουργίας του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας, η διοίκηση του Ιδρύματος «της τρόικας ρήμασι πειθόμενη», αποφάσισε να το συμπεριλάβει στο μαζικό κλείσιμο υποκαταστημάτων ΙΚΑ, και άλλων δημόσιων υπηρεσιών πανελλαδικά, αναφέρεται σε ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων.

«Αφού πετσόκοψαν τους μισθούς, τις συντάξεις, εξαφάνισαν τις παροχές, κατάφεραν να κάνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είδος πολυτελείας, ήρθε η ώρα του ξεπουλήματος της περιουσίας του ΙΚΑ, της κατάργησης των δομών του και τέλος της απόλυσης των εργαζομένων του», αναφέρουν οι εργαζόμενοι του υποκαταστήματος.

Όπως αναφέρουν, το κτίριο του ΙΚΑ στη Ν. Ιωνία είναι ιδιόκτητο και η εξοικονόμηση πόρων είναι μηδενική, ενώ, την ίδια στιγμή, το ΙΚΑ Βόλου δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες στέγασης και λειτουργίας και θα χρειαστούν νέες δαπάνες, αν τελικά μπορεί να διαμορφωθεί κατάλληλα.

Σύμφωνα με την ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων «για τους πολίτες της Ν. Ιωνίας το κλείσιμο του ΙΚΑ σημαίνει τριπλάσιες ουρές στις συντάξεις, τις παροχές, τα ερωτήματα και τα αιτήματα των ασφαλισμένων, ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση στις συναλλαγές. Για δε τους εργαζόμενους του ΙΚΑ ακολουθεί η τύχη των εργαζομένων στον ΟΣΕ, ΟΕΕ, ΟΕΚ, άνεργοι στις στρατιές των απολυμένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα».

Οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ δηλώνουν ότι αγωνίζονται, για να αποτρέψουν τα σχέδιά τους, τις στρατηγικές τους για την εξαφάνιση και ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, για αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, παροχές υγείας, καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, για το μέλλον της δουλειάς τους και για τα παιδιά τους.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ Ν. Ιωνίας καλούν τους συναδέλφους τους στο ΙΚΑ, να αποφασίσουν τώρα αγωνιστικές κινητοποιήσεις, σε συντονισμό με όλα τα μαχόμενα τμήματα των εργαζομένων.

Με την επιστολή τους απευθύνονται στους πολίτες και ζητούν την υποστήριξή τους και τη συμμετοχή τους, σε όποιες μορφές αγώνα αποφασιστούν.

Οι εργαζόμενοι διατυπώνουν ερωτήματα σχετικά με τη νέα δομή του ΙΚΑ, όπως:

-«Είναι αλήθεια ότι οι υπάλληλοι του ΙΚΑ θα μετακινούνται κατά κρίση του περιφερειάρχη του ΙΚΑ σε γεωγραφικά όρια του περιφερειακού υποκαταστήματος άρα σε όλη τη Θεσσαλία ανάλογα με τις ανάγκες ίσως και τις συμπάθειες ή αντιπάθειες;

-Είναι αλήθεια ότι δημιουργείται Περιφερειακή Διοικητική Επιτροπή, η οποία θα εκδικάζει σε δεύτερο βαθμό τις αποφάσεις των τοπικών διοικητικών επιτροπών, άρα αυτό σημαίνει μετακίνηση ασφαλισμένων, εργοδοτών, λογιστών, δικηγόρων, μαρτύρων, στη Λάρισα; Και πώς αυτό μειώνει το κόστος της γραφειοκρατίας;

-Είναι αλήθεια ότι ως συνέπεια του παραπάνω οι προσφυγές θα εκδικάζονται στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Λάρισας;

-Είναι αλήθεια ότι η στελέχωση του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Θεσσαλίας, στη Λάρισα, θα γίνει ισομερώς και από τους τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας και άρα θα υπάρξουν αναγκαστικές μεταθέσεις υπαλλήλων;

-Είναι αλήθεια ότι ο ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί μέσα στο ΙΚΑ, στα ίδια γραφεία, στις ίδιες δομές, με υποχρεωτική μετάθεση των υπαλλήλων του ΙΚΑ, οι οποίοι θα εξυπηρετούν και τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, του Δημοσίου, του ΟΑΕΕ κ.λπ.; Και πώς αυτό θα μειώσει την επισκεψιμότητα και τις «ουρές»;

-Είναι αλήθεια ότι ενώ όλες οι αλλαγές στη δομή και λειτουργία του ΙΚΑ οδηγούν σε μείωση τμημάτων, υπηρεσιών κ.λπ., στη Διοίκηση στα κεντρικά του ΙΚΑ, υπερδιπλασιάζουν τις θέσεις ευθύνης (προϊσταμένους, διευθυντές κ.λπ.), καθώς και τα επιδόματα ευθύνης που αυτές συνεπάγονται, με τη δικαιολογία ότι ο ρόλος τους είναι επιτελικός;

-Είναι αλήθεια ότι σε Κρήτη, Ηλεία και Λάρισα δεν κλείνει ουσιαστικά κανένα υποκατάστημα; Επίσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν αλλάζει τίποτε;

-Είναι αλήθεια ότι η θέση του Περιφερειάρχη του ΙΚΑ θα είναι πολιτική και σε συνδυασμό με τις αυξημένες αρμοδιότητες εισάγει την κομματοκρατία και την αναξιοκρατία από την πίσω πόρτα στη δημόσια διοίκηση για μία ακόμη φορά;

-Είναι αλήθεια ότι οι αλλαγές στο ΙΚΑ αποφασίστηκαν εν κρυπτώ (23/1/12 ανάρτηση στο διαδίκτυο, σε μία εβδομάδα τυπική έγκριση, και μέχρι τέλους Φεβρουαρίου η ψήφισή τους στη Βουλή);

-Στο τόσο λεπτομερές σχέδιο της Διοίκησης δεν αναφέρεται ο αριθμός των υπαλλήλων, που θα χρειαστούν για τις νέες δομές. Φήμες λένε για μείωση υπηρετούντων υπαλλήλων από 8.000 σε περίπου 4.500! Άραγε δεν έχει υπολογιστεί, ή επειδή οδηγεί σε σημαντική μείωση θέσεων και κατά συνέπεια οδηγεί σε επώδυνες πολιτικά και κοινωνικά απολύσεις, δεν ανακοινώνεται;».

Το ΚΚΕ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ προχωρεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Ν. Ιωνία, σήμερα και ώρα 12:30 το μεσημέρι, ενάντια στην απόφαση κλεισίματος του υποκαταστήματος. «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και τις γυναίκες του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση και να απαιτήσουν να ανακληθεί η απόφαση».

Επερώτηση για το ΙΚΑ Ν. Ιωνίας, έχει καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η παράταξη της Λαϊκής Αγωνιστικής Συσπείρωσης.

ΙΜΑΣ και ΣΥΡΜΑ ΣΕΒΚΕ

Το Σωματείο εργαζομένων ΙΜΑΣ-ΣΥΡΜΑ συμπαραστέκεται αμέριστα στους εργαζόμενους του ΙΚΑ Νέας Ιωνίας και δηλώνει απερίφραστα την αγανάκτησή του στις όποιες αποφάσεις παίρνονται, με σκοπό τη συρρίκνωση των υπηρεσιών που προσφέρει ο συγκεκριμένος φορέας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στο νοσοκομείο η βασίλισσα Margrethe της Δανίας: Ακύρωσε προγραμματισμένη εμφάνιση

Δύσκολες ώρες για τη βασίλισσα Margrethe της Δανίας, καθώς εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο καθώς έπεσε στην κατοικία…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν ομιλήτρια…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Ψυχίατρος για τη 15χρονη που σκότωσε τη μαμά της και μετά έστελνε μηνύματα: Έκανε κάτι διαβολικό, δεν συνάδει με ψύχωση

Η έφηβη Κάρλι Γκρέγκ, η οποία σκότωσε τη μητέρα της και τραυμάτισε τον πατριό της τον…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Υπουργείο Παιδείας: Οι ποινές που θα ισχύσουν φέτος σε Γυμνάσια και Λύκεια – Πότε επιβάλλεται αλλαγή σχολείου

Όλα όσα ισχύουν φέτος για τις ποινές αλλά και τη διαγωγή των μαθητών στα Γυμνάσια…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία – «Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»

Την συγκίνηση που αισθάνθηκε και τους λόγους για τους οποίους δάκρυσε περιέγραψε ο Γιώργος Τσούλος,…

20 Σεπτεμβρίου 2024