Photo Gallery, Τοπικά

Να μην αυξηθεί ο αριθμός εισακτέων στην Πολυτεχνική Σχολή του Π.Θ

 

Ημερίδα το Σάββατο 9 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ

Ζητεί το ΤΕΕ Μαγνησίας από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο
Ζητεί το ΤΕΕ Μαγνησίας από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο

Να μην αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ζητεί από τον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο το τμήμα Μαγνησίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου σε υπόμνημά του. Το ΤΕΕ ζητεί από τον υπουργό Παιδείας, «να αποτραπεί οποιαδήποτε πρόταση, που ουσιαστικά υποβαθμίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Πολυτεχνική του Σχολή, η οποία χαρακτηρίζεται ως μία από τις καλύτερες που υπάρχουν στη χώρα μας και να παραμείνει στο υπάρχον καθεστώς του αριθμού των εισακτέων, όπως είναι μέχρι σήμερα και ήδη χαρακτηρίζεται ως οριακός, εφόσον δεν υπάρχουν νέες υποδομές, αύξηση του προσωπικού και αύξηση των κονδυλίων λειτουργίας».

Αναλυτικότερα στο υπόμνημα του ΤΕΕ προς τον κ. Αρβανιτόπουλο αναφέρονται τα εξής: «Όπως πληροφορηθήκαμε το Σχέδιο «Αθηνά», που αφορά την Ανώτατη Εκπαίδευση, αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά  προβλήματα στη λειτουργία της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, οι εισακτέοι στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχουν ως εξής:

•Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών σύμφωνα με το Σχέδιο Αθηνά, προτείνεται να δεχτεί το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 100 φοιτητές, ενώ το τρέχον έτος έχει 80.

•Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών προτείνεται να δεχτεί 200 φοιτητές, ενώ το τρέχον έτος έχει 110.

•Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, προτείνεται να δεχτεί 150 φοιτητές, ενώ το τρέχον έτος έχει 70.

•Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων προτείνεται να δεχτεί 200, ενώ το τρέχον έτος έχει 110.

•Το Τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών ομοίως προτείνεται να δεχτεί 200 φοιτητές, ενώ το τρέχον έτος έχει 100.

Όπως αντιλαμβάνεστε η υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης, αναμένεται να δημιουργήσει πολύ σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στη Πολυτεχνική σχολή, καθώς:

•Υπηρετεί πολύ μικρός  αριθμός υπηρετούντων μελών ΔΕΠ και η Σχολή σε ανθρώπινο δυναμικό (διδάσκοντες και βοηθητικό προσωπικό) είναι ήδη υποστελεχωμένη.

•Οι κτηριακές εγκαταστάσεις δεν επαρκούν για να φιλοξενήσουν τόσους φοιτητές, όπως αναφέρεται στην πρόταση του Σχεδίου Αθηνά. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μεν νέα κτήρια των τμημάτων Μηχανολόγων και Πολιτικών Μηχανικών δεν έχουν δημοπρατηθεί, παρόλο που υπάρχουν εγκεκριμένες μελέτες, το δε κτήριο του Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, μόλις έχει δημοπρατηθεί και δεν αναμένεται να χρησιμοποιηθεί πριν από το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.

•Ο εξοπλισμός σε εργαστήρια κλπ είναι σε πολύ σημαντικό βαθμό ανεπαρκής

•Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ίδιος αριθμός εισακτέων προβλέπεται και για τα αντίστοιχα Τμήματα των Πολυτεχνικών Σχολών της χώρας, για τα περισσότερα των οποίων οι υποδομές έχουν ιστορία και σημαντική επάρκεια, το δε ανθρώπινο δυναμικό είναι πολυπληθέστερο».

Για το ίδιο θέμα το ΤΕΕ Μαγνησίας ζητεί την παρέμβαση του προέδρου του κεντρικού ΤΕΕ κ. Χρ. Σπίρτζη, προς τον οποίο απέστειλε το ίδιο υπόμνημα.

Ειδικότερα το ΤΕΕ ζητεί από τον κ. Σπίρτζη «την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε πρόταση που ουσιαστικά υποβαθμίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Πολυτεχνική του Σχολή, η οποία χαρακτηρίζεται ως μία από τις καλύτερες που υπάρχουν στη χώρα μας και να παραμείνει στο υπάρχον καθεστώς του αριθμού των εισακτέων, όπως είναι μέχρι σήμερα και ήδη χαρακτηρίζεται ως οριακός,  εφόσον δεν υπάρχουν νέες υποδομές, αύξηση του προσωπικού και αύξηση των κονδυλίων λειτουργίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το