Photo Gallery, Τοπικά

Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος στη θέρμανση

Από τη χθεσινή συνέντευξη Ττύπου του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 του Μάρτη
Από τη χθεσινή συνέντευξη Ττύπου του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 του Μάρτη

«Γυναίκες σπάμε τις αλυσίδες του φόβου, οργανωμένη πάλη ενάντια στα μονοπώλια για τη ριζική ανατροπή τους» είναι το σύνθημα του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 του Μάρτη, και ετοιμάζει σειρά δράσεων, εξορμήσεων κι ενημέρωσης των γυναικών.

Χθες τα μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών έδωσαν συνέντευξη Τύπου, έκαναν αναφορά στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη γυναίκα, τονίζοντας ότι η γυναίκα βλέπει διαρκώς τη ζωή της να χειροτερεύει.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ρίτσα Κωτή, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η 8η του Μάρτη δεν είναι μέρα γιορτής, αλλά μέρα τιμής και μνήμης για εκείνες τις εργάτριες που έσπασαν το φόβο τους, τολμώντας να διεκδικήσουν όσα τους ανήκαν, και για όσες άλλες τις ακολούθησαν αργότερα. Είναι μέρα υπόσχεσης για νέους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών του σήμερα.

Η γραμματέας του Συλλόγου Άννα Αργύρη αναφέρθηκε στις  δράσεις του Συλλόγου τις επόμενες ημέρες με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα, διοργανώνεται συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Οι δράσεις του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών συγκεκριμένα θα είναι:

Διανομή φυλλαδίων σε όλους τους χώρους δουλειάς. Χθες το απόγευμα έγινε σύσκεψη γυναικών στον Αλμυρό με θέμα τη δημιουργία νέας ομάδας ΟΓΕ εκεί.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει παρέμβαση στο Νοσοκομείο του Βόλου με το ΠΑΜΕ ΟΤΑ στις 11:30 π.μ. ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με συλλόγους φοιτητών με θέμα «Οι γυναίκες έχουν συμφέρον να απαλλαγούν από την ταξική εκμετάλλευση».

Ανήμερα στις 8 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Πανεπιστημίου στις 6:30 το απόγευμα με ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ. Θα ακολουθήσει πορεία.

Το Σάββατο 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη Ν. Αγχίαλο με θέμα «8η Μάρτη – σύγχρονα προβλήματα γυναικών» ενώ θα ζητηθεί από το Δήμο Βόλου ένας δρόμος ή μια πλατεία «8ης Μάρτη». Και την Τετάρτη 13 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο κέντρο «Παράλιο» στον Άναυρο με θέμα «Γιατί η 8η Μάρτη-Ημέρα της γυναίκας της εργατικής τάξης». Το τελευταίο δεκαήμερο του Μ άρτη θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Οικονομική κρίση και ψυχική υγεία».

Αναφέρθηκαν και στο τραγικό περιστατικό στη Λάρισα, με το θάνατο των δύο φοιτητών τονίζοντας πως αυτό αναδεικνύει με τον πλέον δραματικό τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα της πολιτικής της κυβέρνησης. «Να καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα θέρμανσης των πολιτών. Αυτό θα είναι το κεντρικό σλόγκαν του συλλαλητήριου» είπε η κ. Βούλα Ζαχαρίου.

«Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους με τεράστιο κόστος, καθώς οι φοιτητικές εστίες δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές ανάγκες για στέγαση. Η κυβέρνηση έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για τις συνέπειες της πολιτικής της και τώρα πρέπει να δώσει λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης, καταργώντας τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και το ΦΠΑ στα καύσιμα και εξασφαλίζοντας δωρεάν και ασφαλή στέγαση και συνθήκες σπουδών για όλους τους φοιτητές» τόνισαν.

Η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών – Καθαριστών Μαγνησίας κ. Δέσποινα Κουρτέση, κατήγγειλε -για ακόμη μία φορά- το καθεστώς με το οποίο καλούνται να δουλέψουν οι καθαρίστριες στα σχολεία, όπου -εκτός από την εντατικοποίηση της δουλειάς για τις αορίστου χρόνου- οι υπόλοιπες οι οποίες απασχολούνται καλούνται να δουλέψουν περισσότερες ώρες από αυτές που προβλέπει η σύμβαση και με πολύ μικρές αποδοχές. Υπογράμμισε μάλιστα πως δέχονται απειλές και πιέσεις από τους διευθυντές των σχολείων για απλήρωτη υπερεργασία. Σημείωσε με έμφαση ότι αν ιδιωτικοποιηθεί η καθαριότητα στα δημόσια σχολεία, τότε θα ακολουθήσουν οπωσδήποτε απολύσεις.

Και κλείνοντας τη συνέντευξη υπογράμμισαν: «Καλούμε τις εργαζόμενες να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού γυναικείου κινήματος, να μαζικοποιήσουν τα σωματεία τους και να επιλέξουν το δρόμο του αγώνα, απέναντι στα μονοπώλια και την εξουσία τους. Να βάλουμε πλώρη για άλλη κοινωνία, για λαϊκή εξουσία όπου εκεί θα διασφαλίζονται οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων γυναικών και των οικογενειών τους».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το