Αθλητισμός

Να καλύψει το χαμένο έδαφος

Θα επιδιώξει η Νίκη στο αυριανό παιχνίδι με την Καλλονή στη Μυτιλήνη

Με στόχο να καλύψει το χαμένο έδαφος από την κορυφή η Νίκη ταξιδεύει σήμερα για τη Μυτιλήνη. Οι «κυανόλευκοι» αντιμετωπίζουν αύριο την πρωτοπόρο Καλλονή, με τον προπονητή Απόστολο Χαραλαμπίδη να παίρνει μαζί του 19 παίκτες, όπου ανάμεσά τους βρίσκονται οι νεοαποκτηθέντες Σταμάτης Καλαμιώτης και Κώστας Κιπτίου. Εκτός αποστολής έμεινε ο Αντώνης Σωτρίνης λόγω τραυματισμού στον ώμο.

Παιχνίδι καθοριστικής σημασίας δίνει αύριο η Νίκη με αντίπαλο την Καλλονή στη Μυτιλήνη. Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική του δευτέρου γύρου στον βόρειο όμιλο της Football League 2, αλλά το συγκεκριμένο ματς είναι πολύ σημαντικό για τον εξής λόγο: Η βολιώτικη ομάδα απέχει από την κορυφή πέντε βαθμούς και αν κερδίσει αύριο το συγκρότημα της Λέσβου, που προηγείται στον πίνακα, θα μειώσει τη διαφορά στους δύο πόντους. Βέβαια και η ισοπαλία στην έδρα της πρωτοπόρου δεν πρέπει να θεωρείται αποτυχία, αλλά η διαφορά θα μείνει στους πέντε βαθμούς και οι «κυανόλευκοι» θα πρέπει να εντείνουν την προσπάθειά τους για να την καλύψουν στο υπόλοιπο της περιόδου.

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης θα παρατάξει την ομάδα του με επιθετικούς προσανατολισμούς. Πρόθεσή του είναι η Νίκη να σκοράρει και να επιστρέψει με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της βλέποντας τη συνέχεια του πρωταθλήματος με μεγάλη αισιοδοξία.

Μάλιστα στην αποστολή πήρε και δύο νέα πρόσωπα. Ο λόγος για τον Σταμάτη Καλαμιώτη και τον Κώστα Κιπτίου, οι οποίοι μέσα στην εβδομάδα υπέγραψαν συμβόλαιο με τη Νίκη. Ο πρώτος ήρθε δανεικός μέχρι το καλοκαίρι από την ΑΕΚ και ο δεύτερος επέστρεψε από τον δανεισμό του στην Α.Ε. Διμηνίου.

Αντίθετα εκτός «μάχης» τέθηκε ο Αντώνης Σωτρίνης. Ο 27χρονος αμυντικός τραυματίστηκε στον ώμο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Αετό Σκύδρας και γι’ αυτό αντικαταστάθηκε με την έναρξη της επανάληψης. Μέχρι χθες αισθανόταν έντονο πόνο στον ώμο και ήταν λογικό να αποκλειστεί από την αποστολή.

Με μια προπόνηση ολοκληρώθηκε χθες η προετοιμασία της Νίκης για τον αυριανό αγώνα. Αμέσως μετά ο Απόστολος Χαραλαμπίδης ανακοίνωσε τα ονόματα που απαρτίζουν την αποστολή και είναι τα εξής: Τάσσος, Μπαϊμάκης, Βλαχοκυριάκος, Καλαμιώτης, Καρακώστας, Κιπτίου, Μαϊστρέλης, Μπουσινάκης, Νάστος, Ντάνισιτς, Ναβαρέτε, Όλιβερ, Παπαδήμας, Πετράς, Στουρνάρας, Τσάγγαρης, Τσερκέζος, Τσικνίδης και Χρυσοχοΐδης.

Οι «κυανόλευκοι» θα αναχωρήσουν σήμερα για την Αθήνα οδικώς και από την πρωτεύουσα θα μεταβούν αεροπορικώς στη Μυτιλήνη.

Στασιμότητα

στα μεταγραφικά

Στασιμότητα επικρατεί στα μεταγραφικά ζητήματα της Νίκης. Θυμίζουμε ότι εκκρεμούν οι υποθέσεις του Αγκουινάλντο Βέγκα και του Αλέξη Βεργώνη.

Ο Πορτογάλος επιθετικός άφησε θετικές εντυπώσεις στις προπονήσεις. Είναι ψηλός και ξέρει να χρησιμοποιεί σωστά το σώμα του μέσα στην περιοχή. Για το ύψος του διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση, γεγονός που άρεσε στο προπονητικό τιμ της βολιώτικης ομάδας. Ωστόσο ακόμη δεν έχει υπογράψει, κάτι που μάλλον θα γίνει την αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Θετική εξέλιξη αναμένεται να έχει και το θέμα του Αλέξη Βεργώνη. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Στράτο Γιδόπουλο, αλλά ακόμη δεν έχει επέλθει τελική συμφωνία. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαφορά που χωρίζει τις δύο πλευρές δεν είναι μεγάλη και αναμένεται να «γεφυρωθεί» τις προσεχείς ημέρες.

Σε εκκρεμότητα παραμένει πάντα το θέμα του τερματοφύλακα. Μετά τη φυγή του Γκιουβενιργκίν Κόσογλου έχει «χηρέψει» μια θέση, την οποία υποψήφιοι για να καταλάβουν είναι αρκετοί παίκτες. Τις προηγούμενες ημέρες προπονήθηκε με την ομάδα ο Δημήτρης Χατζημηνάς, αλλά δεν τελικά δεν υπέγραψε, ενώ στη λίστα βρίσκονται τα ονόματα των Ρίζου, Σουμουλίδη και Τακίδη, αλλά δεν αποκλείεται και η έκπληξη από την πλευρά του Στράτου Γιδόπουλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το