Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Να επισπευστεί η εφαρμογή της κανονιστικής

Μικρή σχετικά ήταν η συμμετοχή των καταστηματαρχών στην προχθεσινή συγκέντρωση στο Δημαρχείο

 

Με μικρή σχετικά συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των καταστηματαρχών εστίασης-διασκέδασης στο Δημαρχείο, με αφορμή την αποξήλωση των πλαστικών από τα καταστήματά τους και το αίτημα της επίσπευσης εφαρμογής της νέας κανονιστικής διάταξης από το Δήμο Βόλου.

Στη συγκέντρωση που έγινε υπό άσχημες καιρικές συνθήκες, πήραν μέρος μερικές δεκάδες επαγγελματιών του χώρου της εστίασης-διασκέδασης. Οι επαγγελματίες συναντήθηκαν με το δήμαρχο κ. Π. Σκοτινιώτη, καθώς και με τον αντιδήμαρχο κ. Ν. Μόσχο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των καταστηματαρχών κ. Απ. Αθανασός, «ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να προωθηθεί η Κανονιστική Διάταξη». Ο κ. Αθανασός ανέφερε πως οι επαγγελματίες συμφωνούν να ξηλωθούν τα πλαστικά από τα καταστήματα, πράγμα που γίνεται, ενώ χαρακτήρισε επικίνδυνα τα «καφασωτά» (ξύλινα προστατευτικά με τζάμι), επειδή δεν στηρίζονται και μπορεί με έναν ισχυρό αέρα ή μια πίεση που θα δεχθούν, να πέσουν και να σπάσουν. Επίσης ανέφερε πως την ερχόμενη Δευτέρα θα απαντήσει η Δημοτική Αρχή, αν θα παραμείνουν στα καταστήματα τα «κρεμαστά» υαλόφρακτα ασφαλείας, όπως ζήτησαν οι καταστηματάρχες.

Πάντως, όπως σημείωσε ο κ. Αθανασός, τα «καφασωτά» παραμένουν και δεν αποξηλώνονται, όπως τα πλαστικά.

Οι καταστηματάρχες ζήτησαν να επισπευστεί η εφαρμογή της νέας Κανονιστικής, ενώ θα ζητήσουν νέα γνωμοδότηση από το τμήμα Μαγνησίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου και για τα «κρεμαστά» και για τα «καφασωτά» προστατευτικά.

Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη γενική τους συνέλευση οι καταστηματάρχες είχαν αποφασίσει:

-«Τα καταστήματα να εναρμονιστούν με την ισχύουσα κανονιστική του Δήμου Βόλου και να αφαιρεθούν τα νάιλον παραπετάσματα (κάθετα και οριζόντια), καθώς και οι κατασκευές, που κλείνουν έμπροσθεν τα καταστήματα ειδικά της παραλίας είτε είναι από νάιλον ή από υαλόφρακτα πλαίσια.

-Να επαναφέρει την πρόταση για τον εκσυγχρονισμό της κανονιστικής που κατέθεσε το Δ.Σ. του Συλλόγου στο Δήμο Βόλου τον Οκτώβριο του 2012 με την επισήμανση του κατεπείγοντος.

-Συστήνεται τριμελής Επιτροπή Δεοντολογίας του Συλλόγου με απόφαση του Δ.Σ., η οποία θα συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, όταν υπάρχει θέμα και θα εξετάζει καταγγελίες, που θα γίνονται από μέλη σε μέλη ή από πολίτες για μέλη μας.  Οι αποφάσεις της επιτροπής θα δεσμεύουν το Δ.Σ.

Για το λόγο αυτό ορίζουμε και τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 6947703114, καθώς και με ηλεκτρονικό τρόπο στο email: enedmagnisias@gmail.com.

Καλούμε τους συναδέλφους μέλη και μη μέλη του συλλόγου, άμεσα να προχωρήσουν στις κατάλληλες ενέργειες, που θα συμβάλουν στην ισότιμη και με κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων».

Τι προβλέπει η κανονιστική

Η νέα κανονιστική διάταξη προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής για το κέντρο του Βόλου και συγκεκριμένα το τμήμα που περικλείεται  από τις οδούς Παπαδιαμάντη -Ξενοφώντος – 28ης Οκτωβρίου – Μεταμορφώσεως – Αν. Γαζή – Φιλελλήνων:

«Στα πεζοδρόμια των οδών της περιοχής αυτής απαγορεύονται τα τραπεζοκαθίσματα.

Εξαιρείται η οδός Αργοναυτών. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η ανάπτυξη μίας σειράς τραπεζοκαθισμάτων στο βόρειο πεζοδρόμιο της οδού Γαλλίας, μεταξύ Ελευθ. Βενιζέλου και Αντωνοπούλου (πεζοδρόμιο πλατείας Ελευθερίας). Απαγορεύεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στους διαδρόμους της πλατείας.

Επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους κάθετους της Ερμού πεζοδρόμους (εκτός Αγ. Νικολάου από Ερμού έως 28ης Οκτωβρίου) άνω των 7,50 μ.,  ως εξής: Τα τραπεζοκαθίσματα θα αναπτύσσονται στο χώρο που εκτείνεται, σε εύρος δύο μέτρων εκατέρωθεν του άξονα της οδού: Καταστήματα που βρίσκονται εκατέρωθεν του άξονα: Η επιφάνεια κατάληψης θα περιορίζεται αμφίπλευρα, έτσι ώστε να μένει ελεύθερος διάδρομος πλάτους τουλάχιστον 3  μέτρων για την κίνηση πεζών και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Στην περίπτωση πεζόδρομων πλάτους μικρότερου των 3,50 μέτρων επιτρέπεται η ανάπτυξη μιας σειράς τραπεζοκαθισμάτων, με την προϋπόθεση ότι το εναπομένον ελεύθερο πλάτος για την κίνηση των πεζών θα είναι τουλάχιστον 1,50 μέτρο.

Στον πεζόδρομο Ερμού απαγορεύονται τα τραπεζοκαθίσματα.

Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται: Για το τμήμα της οδού Ερμού, που περιλαμβάνεται μεταξύ του νότιου και βόρειου κλάδου της οδού Αγ. Νικολάου, επιτρέπεται μόνο μία σειρά τραπεζοκαθισμάτων σε επαφή με την οικοδομική γραμμή της νότιας πλευράς της οδού Ερμού. Η ανάπτυξη μιας ή δύο σειρών τραπεζοκαθισμάτων προς την πλευρά του περιβόλου του ναού στο τμήμα από Αγίου Νικολάου (νότιος κλάδος) έως Γκλαβάνη. Στο τμήμα από Γκλαβάνη έως Ογλ να επιτρέπεται η τοποθέτηση στις προσόψεις των καταστημάτων εκατέρωθεν μία ή δύο σειρών τραπεζοκαθισμάτων ή σε περίπτωση αδυναμίας εφαρμογής, όπως κρίνει αρμοδίως η υπηρεσία. Ο διάδρομος προσπέλασης των πολιτών να είναι σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον 3 μέτρων. Στο τμήμα από Αθ. Διάκου έως Ξενοφώντος επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο συγκεκριμένο τμήμα της Ερμού.

Επιτρέπεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στους παράλληλους της Ερμού πεζόδρομους (Δ. Κονταράτου – Τ. Οικονομάκη κ.λπ.) σε μία σειρά έμπροσθεν του καταστήματος ή με τοποθέτηση μίας ή δύο σειρών στο μέσον του πεζόδρομου.

Οδός Αργοναυτών. Στο πεζοδρόμιο της οδού Αργοναυτών και προς την οικοδομική γραμμή, επιτρέπεται η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων με την προϋπόθεση εξασφάλισης διαδρόμου πλάτους τουλάχιστον 2,50 μέτρων σε επαφή με το κατάστημα, για την ελεύθερη κίνηση των πεζών. Επίσης επιτρέπεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στο τμήμα της οδού Μπόρελ μεταξύ Ιάσονος και Αργοναυτών και της οδού Φιλελλήνων από Ιάσονος μέχρι της οδού Δημητριάδος τηρουμένων των προαναφερόμενων όρων ανάπτυξής τους.

Κατ’ εξαίρεση στον πεζοδρόμιο προ του «Αχιλλείου», η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων θα επιτρέπεται πέραν των 4,50 μέτρων από την οικοδομική γραμμή, ενώ δεν θα επιτρέπεται να εγκατασταθούν τέντες, ώστε να παραμείνει ορατή η διατηρητέα όψη του κτιρίου.

Τα στέγαστρα των καταστημάτων (πλην του «Αχιλλείου») θα κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από ξύλινο σκελετό καλής ποιότητας, μονοκλινούς επίπεδης οροφής, περασμένα με λάδι (χωρίς βερνίκι ή χρώμα). Η επικάλυψη των στεγάστρων θα γίνονται με τέντα επίσης επίπεδη μονοκλινής από πανί μονόχρωμο και στις δύο επιφάνειες άνευ σχεδίων, χρώματος ανοικτού λευκού ή μπεζ αποκλειστικά. Το ελάχιστο καθαρό ύψος των στεγάστρων θα είναι 2,2 μ., ενώ το πλάτος τους θα καλύπτει το χώρο από την πρόσοψη των καταστημάτων μέχρι την άκρη του πεζοδρόμιου. Στις θέσεις των δέντρων αφήνεται υποχρεωτικά ελεύθερος χώρος πέριξ αυτών κατ’ ελάχιστο 2 μέτρα. Η απόσταση αυτή υπολογίζεται από την επιφάνεια του κορμού του κάθε δέντρου.

Επιτρέπεται μεταξύ των καταστημάτων τοποθέτηση σταθερών διαχωριστικών αποτελούμενα στο κάτω τμήμα από ξύλινο (συμπαγές ή καφασωτό) πλαίσιο ύψους ώς 60 εκ. και άνωθεν αυτών τοποθετείται κρύσταλλο securit στερεωμένο σε πλαίσια 8 Χ 8 ύψους 1 μ. και εξέχων 20 εκ. πάνω από το πλαίσιο ώστε το συνολικό ύψος του διαχωριστικού να μην υπερβαίνει το ύψος του 1,80 μ.

Οι χώροι των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων οριοθετούνται με την τοποθέτηση των σταθερών διαχωριστικών ύψους 60 εκ., ώστε να διασφαλίζονται οι χώροι διέλευσης των πεζών τόσο στους διαδρόμους των 2,5 μέτρων όπως και επίσης  των κάθετων πεζόδρομων της παραλίας, καθώς και στις εισόδους των οικοδομών.

Επιτρέπονται κινητά θερμαντικά συστήματα, μέγιστων διαστάσεων βάσης εκάστου 0,50Χ0,50μ. εφόσον πληρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Απαγορεύονται οι σταθερές εγκαταστάσεις ψύξης – θέρμανσης, καθώς και οι κινητές με διαστάσεις βάσεις μεγαλύτερες από 0,50μ.Χ0,50μ.

Στην παραλία του Βόλου απαγορεύεται η ανάπτυξη πλαστικών τραπεζοκαθισμάτων.

Σε περίπτωση καταστρατήγησης των όρων και των προϋποθέσεων που τίθεται θα ανακαλείται η άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου. Επίσης ο ιδιοκτήτης του καταστήματος θα πρέπει να άρει εντός πέντε ημερών από την κοινοποίηση της ανάκλησης, κάθε κατασκευή ειδάλλως σε διαφορετική περίπτωση θα το κάνει διά των υπηρεσιών του ο Δήμος, καταλογίζοντας σε αυτόν όλες τις σχετικές δαπάνες και έξοδα.

Οι προδιαγραφές θα ισχύουν ωσότου προκύψει ένα υπόδειγμα κατασκευής που θα ακολουθούν όλοι υποχρεωτικά, μετά από σχετικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Στους κάθετους της οδού Αργοναυτών πεζόδρομους (Γκλαβάνη, Κουμουνδούρου, Ογλ, Γαμβέτα, Σπυρίδη και Αντωνοπούλου) και μέχρι την οδό Ιάσονος, επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο μέσον του πεζοδρόμου στους χώρους που διαμορφώνονται μεταξύ των κατασκευασμένων μονίμων παρτεριών.

Οι χώροι που παραχωρούνται για τραπεζοκαθίσματα, να οριοθετούνται κατά περίπτωση για να παραμείνει ελεύθερος διάδρομος 3 μέτρων για τη διέλευση  πεζών και τροχοφόρων».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Το φωτορεπορτάζ από τον αγώνα Τοξότης-Ρήγας Φεραίος 1-3

Ο Ρήγας Φεραίος πέρασε νικηφόρα από το βοηθητικό του ΕΑΚ, επικρατώντας 1-3 του Τοξότη και…

19 Οκτωβρίου 2024

Τα σημερινά αποτελέσματα σε Β’ και Γ’ ΕΠΣΘ

Για τα πρωταθλήματα της Β’ και της Γ’ ΕΠΣΘ σημειώθηκαν σήμερα τα κάτωθι αποτελέσματα: Β’…

19 Οκτωβρίου 2024

Ο Σαρακηνός σάρωσε με 5-1 τον ΓΣΑ, νίκες για Αστέρα, Πύρασο, Ακρόπολη

Το σκορ της ημέρας στην Α’ ΕΠΣΘ σημείωσε ο Σαρακηνός (φωτό) που επιβλήθηκε με 5-1…

19 Οκτωβρίου 2024

Χάρης Δούκας: Παντρεύτηκε με τη Γεωργία Πολυτάνου στη Θήβα – Ποιοι από το ΠΑΣΟΚ έδωσαν το «παρών»

Τον χορό του Ησαΐα με την αγαπημένη του Γεωργία Πολυτάνου χόρεψε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Ο γάμος έγινε…

19 Οκτωβρίου 2024

Η πρώτη φωτογραφία από το χτύπημα κοντά στην κατοικία του Νετανιάχου – Τα σπασμένα τζάμια και οι καταστροφές

Σε μία νέα φωτογραφία αποτυπώνεται το πλήγμα κοντά στην κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια. Οι…

19 Οκτωβρίου 2024

Παρέμεινε στην κορυφή της Α’ ΕΠΣΘ ο Ρήγας Φεραίος κερδίζοντας 1-3 τον Τοξότη

Μόνος στην κορυφή της Α’ ΕΠΣΘ παραμένει ο Ρήγας Φεραίος μετά την εκτός έδρας νίκη…

19 Οκτωβρίου 2024