Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Να διακόψει η Τράπεζα Αττικής δανειοδότηση κομμάτων

Ζητεί το ΤΕΕ Μαγνησίας από το κεντρικό
Ζητεί το ΤΕΕ Μαγνησίας από το κεντρικό

Να διακόψει η Τράπεζα Αττικής κάθε δανειοδότηση κόμματος και να κινηθούν οι ποινικές και αστικές ευθύνες εναντίον όσων είναι υπαίτιοι της απώλειας χρημάτων των μηχανικών του Τεχνικού Επιμελητηρίου, που είναι ο βασικός μέτοχος της Τράπεζας, ζητεί από τον πρόεδρο της κεντρικής Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ το περιφερειακό τμήμα Μαγνησίας.

Ειδικότερα το ΤΕΕ Μαγνησίας ζητεί από το κεντρικό ΤΕΕ:

-«Να πληροφορήσει όλους τους μηχανικούς, εάν το γνωρίζει,  για τη συνολική δανειοδότηση ανά κόμμα από την τράπεζά μας και ποιες ήταν οι  εγγυήσεις, που κατέθεσαν για το δανεισμό τους. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει, να το πληροφορηθεί μέσω των εκπροσώπων μας στο Δ.Σ. του ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ και της Τράπεζας Αττικής.

-Να φροντίσει, ώστε να ληφθεί απόφαση για την οριστική διακοπή δανειοδότησης των κομμάτων από την τράπεζά μας, από τούδε και στο εξής.

-Να ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες για τον καταλογισμό ευθυνών -ποινικών και αστικών- σε αυτούς που είναι υπαίτιοι για την απώλεια χρημάτων των μηχανικών, δεδομένου ότι το Ταμείο μας είναι ο βασικός μέτοχος στην Τράπεζα Αττικής,  η οποία ζητάει σήμερα επιπλέον χρήματα, για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της».

Όπως επισημαίνει σε υπόμνημά του το ΤΕΕ Μαγνησίας  «όπως πληροφορηθήκαμε,  κατά τη διάρκεια ψήφισης του επενδυτικού νόμου την περασμένη Πέμπτη, πέρασε στο τέλος της συνεδρίασης – κυριολεκτικά στο παρά πέντε – βουλευτική τροπολογία, η οποία απαλλάσσει τις διοικήσεις τραπεζών, που έδωσαν δάνεια στα πολιτικά κόμματα, τα οποία δεν καλύπτονταν από εμπράγματες εγγυήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, ένας πακτωλός χρημάτων άνω των 200 εκ. ευρώ,  αναμένεται να απολεσθεί από τις τράπεζες, χωρίς να αποδοθούν ευθύνες στις εγκάθετες διοικήσεις. Γνωρίζουμε ότι με μεγάλα ποσά δανειοδότησε κόμματα και η δική μας τράπεζα των μηχανικών, η Τράπεζα Αττικής.

Σήμερα που οι συνάδελφοι μαστίζονται από την ανεργία, λαμβάνοντας και τα ειδοποιητήρια για τις υπέρογκες αυξημένες νέες εισφορές τους, διαπιστώνουμε ότι η διοίκηση του ταμείου μας, που ουσιαστικά διοικεί και την τράπεζά μας, συμπεριφέρεται  με τελείως διαφορετικό τρόπο στους συναδέλφους μας, από ότι στα πολιτικά κόμματα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το