Αθλητισμός

«Ναυμαχίες» στο ΕΑΚ

Την Παρασκευή αρχίζει η Β’ Εθνική πόλο με τη συμμετοχή των ΟΕΑ/ΝΑΒ, Νίκης και ΝΟΒΑ 

ΜΠΑΡΙΩΤΑΚΗΣ

Αρχίζει την Παρασκευή το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής κατηγορίας με τους αγώνες του 3ου ομίλου να φιλοξενούνται στο ανοιχτό κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος». Οι ΟΕΑ/ΝΑΒ, Νίκη και ΝΟΒΑ, μαζί με τους Ν.Ε. Λαμίας και Κ.Ο. Καρδίτσας θα διεκδικήσουν τα τρία εισιτήρια της πρόκρισης για την β’ φάση της διοργάνωσης.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο πόλο ουσιαστικά «γιγάντωσε» τη Β’ Εθνική που συγχωνεύτηκε με την περσινή Γ’ Εθνική. Έτσι, οι ομάδες αυξήθηκαν από 10 σε 28 που χωρίστηκαν σε έξι ομίλους ως εξής:

1ος όμιλος (κολ. Ναυπλίου): Ν.Ο. Σύρου, Ν.Ο. Καλαμάτας, Ν.Ο. Ναυπλίου, Νηρέας Πατρών.

2ος όμιλος (κολ. «Ποσειδώνιο» Θεσσαλονίκης): Ν.Ο. Καβάλας, Πανσερραϊκός, Άρης Θεσσαλονίκης, Οξυγόνο, Νηρέας Κατερίνης.

3ος όμιλος (κολ. Βόλου): Κ.Ο. Καρδίτσας, Νίκη Βόλου, ΟΕΑ/ΝΑΒ, Ν.Ε. Λαμίας, ΝΟΒΑ.

4ος όμιλος (κολ. Ν. Σμύρνης και Περιστερίου): Ν.Ο. Ρεθύμνου, Γ.Σ. Περιστερίου, Ναυσίθοος Κέρκυρας, Μίλων, Α.Ο. Πετρούπολης.

5ος όμιλος (κολ. Ν. Σμύρνης, Περιστερίου, Νίκαιας, Χαλανδρίου, Ιλίσιο): Νηρέας Χαλανδρίου, ΚΟΠΙ, Ν.Ο. Χαλκίδας, Ν.Ο. Μυτιλήνης, Α.Ο. Βετεράνοι.

6ος όμιλος (κολ. Νίκαιας): Ιωνικός Νίκαιας, Ν.Ο. Αγίου Νικολάου, Υδραϊκός, Άρης Κάμπου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος οι τρεις πρώτες ομάδες των ομίλων 2,3,4,5 και οι δύο πρώτες των ομίλων 1 και 6 (σύνολο 16) προκρίνονται στη β’ φάση της διοργάνωσης, ενώ οι δύο τελευταίες των έξι γκρουπ (σύνολο 12) θα παίξουν στα πλέι άουτ για την παραμονή.

Στη β’ φάση θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, όπου οι δύο πρώτοι (σύνολο 8) θα προκριθούν στην τελική φάση. Εκεί θα υπάρξει εκ νέου διαχωρισμός των ομάδων σε δύο ομίλους των τεσσάρων. Θα παίξουν όλοι με όλους και θα ακολουθήσουν αγώνες κατάταξης ως εξής: Α1-Β1 (θέσεις 1-2), Α2-Β2 (θέσεις 3-4), Α3-Β3 (θέσεις 5-6), Α4-Β4 (θέσεις 7-8). Στην Α2 ανέρχονται οι πέντε πρώτες ομάδες.

Όσον αφορά τα πλέι άουτ οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των έξι από όπου οι δύο τελευταίες (συνολικά 4) θα πέσουν στη Γ’ Εθνική.

Οι τρεις εκπρόσωποι του Βόλου έχουν υψηλές φιλοδοξίες και δεν το κρύβουν. Βέβαια, αρχικό τους μέλημα είναι να εξασφαλίσουν την πρόκριση στη β’ φάση, αποφεύγοντας τα πλέι άουτ. Ας δούμε όμως πως έχει η κατάσταση στις ομάδες του Βόλου, που παρουσιάζονται ενισχυμένες σε σχέση με την περσινή σεζόν.

 

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ μετείχε και πέρυσι στη Β’ Εθνική, καταλαμβάνοντας μάλιστα την άκρως τιμητική 4η θέση. Όπως είναι λογικό θέλει και φέτος να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Νέα πρόσωπα στην ομάδα είναι οι Χιώτες Γιώργος Μαλής και Μιχάλης Μιμίδης (που στον ΟΕΑ/ΝΑΒ θα βρουν τους συντοπίτες τους Πανέρη, Μονιούδη και Μαυρέλο), οι Καρδιτσιώτες Χρυσόστομος Δανιήλ και Θανάσης Χρυσικός, ο Δημήτρης Βαρδάκης από τον Ο.Υ.Κ.Β. και ο Βασίλης Αρνάκης από το Οξυγόνο, ο οποίος παλαιότερα φορούσε το σκουφάκι του ΝΟΒΑ.

Στην τεχνική ηγεσία παραμένουν ο Λάμπρος Καρύδας ως παίκτης-προπονητής με άμεσο συνεργάτη τον Δημήτρη Κόφφα. Ο πρώτος δήλωσε για τη φετινή συμμετοχή του ΟΕΑ/ΝΑΒ στη Β’ Εθνική: «Το πρωτάθλημα θα είναι σαφώς πιο δύσκολο σε σχέση με πέρυσι μια και όλες οι ομάδες είναι ενισχυμένες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να αποδεικνύουμε σε κάθε αγώνα ότι η περσινή μας πορεία δεν ήταν τυχαία». Από την πλευρά του ο Δ. Κόφφας συμπλήρωσε: «Ο όμιλός μας είναι επιπέδου Α2 κατηγορίας. Είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα και θα επιδιώξουμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση όσο γίνεται περισσότερο».

Το ρόστερ του ΟΕΑ/ΝΑΒ είναι το κάτωθι: Νίκος Ζησόπουλος (τερματοφύλακας), Λεωνίδας Μονιούδης, Θανάσης Χρυσικός, Ηλίας Σπανός, Κώστας Ιωαννίδης (αμυντικοί), Λάμπρος Καρύδας, Γιώργος Μαυρέλος, Μιχάλης Μιμίδης, Χρυσόστομος Δανιήλ, Ποσειδών Πανέρης, Σωτήρης Ροβύθης, Δημήτρης Βαρδάκης, Βασίλης Αρνάκης, Σπύρος Αναστασόπουλος (περιφερειακοί), Γιώργος Μαλής, Γιάννης Φτούλης (φουνταριστοί).

 

Η Νίκη

Η Νίκη από πέρυσι είχε ενισχυθεί με έμπειρους πολίστες (Κουρτίδης, Καρκαλιάνης, Ξυφώλης κ.α.) και δεν είναι τυχαίο ότι έκανε περίπατο στη Γ’ Εθνική, κατακτώντας δίκαια τον τίτλο και φυσικά την άνοδο. Όμως και στη Β’ Εθνική θέλει να πρωταγωνιστήσει και αυτό μαρτυρούν οι προσθήκες ενός σπουδαίου φουνταριστού για τα δεδομένα της κατηγορίας, του Κώστα Αντίοχου, καθώς και του περιφερειακού Δημήτρη Μπλάνα. Νέο πρόσωπο είναι και ο αμυντικός Σπύρος Τζαμτζής που παλαιότερα αγωνίστηκε σε ΟΕΑ/ΝΑΒ και ΝΟΒΑ.

Ο Αντίοχος έχει παίξει σε αρκετές ομάδες, αλλά είναι γνωστός στους Βολιώτες από τη θητεία του σε ΝΟΒΑ και Ο.Υ.Κ.Β. Πέρυσι ενίσχυσε τη Ν.Ε. Πατρών. Όσο για τον Μπλάνα ανήκε ούτως ή άλλως στην οικογένεια της Νίκης μια και την οδήγησε στη Β’ Εθνική ως προπονητής. Φέτος, όμως θα την ενισχύσει και ως παίκτης μια και έμεινε ελεύθερος από τον συμπολίτη Ο.Υ.Κ.Β.

Ο ίδιος πιστεύει ότι η ομάδα έχει δυνατότητες τουλάχιστον να περάσει στον επόμενο γύρο: «Ο όμιλός μας είναι ο πιο δύσκολος. Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν τέσσερις ισοδύναμες ομάδες, δηλαδή οι τρεις του Βόλου και η Ν.Ε. Λαμίας που θα διεκδικήσουν τις τρεις πρώτες θέσεις. Πιστεύω πως είναι άδικο που μία από αυτές θα μείνει εκτός. Εμείς, έχουμε κάποια αγωνιστικά προβλήματα, αλλά ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες»

Το μόνο δυσάρεστο για τη Νίκη είναι ότι στην α’ φάση θα στερηθεί των υπηρεσιών τριών παικτών. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Δημήτρη Μπατζιάκα που είναι τραυματίας και τους αμυντικούς Γιάννη Μπλάνα και Στέφανο Ξυφώλη, που θα απουσιάσουν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ετοιμοπόλεμοι είναι οι: Αλέξανδρος Μητρούσης, Κώστας Τσαβακατόπουλος (τερματοφύλακες), Σπύρος Τζαμτζής (αμυντικός), Γιώργος Καρκαλιάνης, Παναγιώτης Κουρτίδης, Ιάσων Λέτσιος, Στέφανος Κακάσης, Γιάννης Μάκος, Κώστας Σκοτεινιώτης, Λευτέρης Μαυρατζώτου, Δημήτρης Μπλάνας, Λευτέρης Παρασκευάς, Βασίλης Παρασκευάς, Θανάσης Κίτσιος, Κώστας Καραγκούνης, Δημήτρης Γλούμης (περιφερειακοί), Κώστας Αντίοχος, Ανδρέας Ευαγγελινός (φουνταριστοί).

 

Ο ΝΟΒΑ

Ο ΝΟΒΑ είναι ευνοημένος της αναδιάρθρωσης μια και πέρυσι τερμάτισε στην 3η θέση της Γ’ Εθνικής. Ωστόσο, κουβαλά βαρύ… όνομα και θέλει να αποδείξει ότι η συμμετοχή του στη Β’ Εθνική δεν είναι χαριστική.

Αυτός είναι και ο λόγος που η διοίκηση του ιστορικού συλλόγου φρόντισε να ενισχύσει την ομάδα με οκτώ ικανούς πολίστες, με τους περισσότερους να προέρχονται από την Κρήτη.

Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν από τον Ν.Ο. Χανίων οι Στράτος Λεβεντάκης, Γιάννης Αυγουστιανάκης, Γιώργος Πρωτοπαπαδάκης, Οδυσσέας Μπαριωτάκης, Γιώργος Αθουσάκης. Χανιώτης είναι και ο φουνταριστός Γιώργος Βαμβουνάκης που ήλθε από τον Ο.Υ.Κ.Β., ενώ από τον ΟΦΗ μετακόμισε στον ΝΟΒΑ ο Τάσος Παπαδέας και από τη Ν.Ε. Πατρών ο έτερος φουνταριστός Γιώργος Παπαγεωργίου.

Από τους παραπάνω αξίζει να σημειωθεί ότι οι Μπαριωτάκης, Αθουσάκης και Βαμβουνάκης έπαιξαν και παλαιότερα στον ΝΟΒΑ, ενώ το μεγάλο όνομα είναι ο Αυγουστιανάκης, ένας παίκτης που στο παρελθόν έχει φορέσει το σκουφάκι της Βουλιαγμένης, αλλά και της Εθνικής ομάδας.

Προπονητής του ΝΟΒΑ είναι ο Γιάννης Δημαρέλος που μίλησε στη «Θ» για το στόχο της ομάδας: «Όπως όλοι γνωρίζουν ανεβήκαμε λόγω της αναδιάρθρωσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παίξουμε ρόλο κομπάρσου στο πρωτάθλημα. Έχουμε τοποθετηθεί στον πιο δυνατό από τους έξι ομίλους και αυτό γιατί ο ΟΕΑ/ΝΑΒ και η Νίκη είναι δυνατοί από πέρυσι, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη Ν.Ε. Λαμίας. Όμως και εμείς ξεκινάμε φέτος μία καλή προσπάθεια έχοντας ενισχυθεί με αξιόλογους πολίστες. Λογικά τέσσερις ομάδες θα παλέψουμε για τις τρεις θέσεις και θέλω να πιστεύω ότι ο ΝΟΒΑ θα είναι ένας από αυτούς που θα περάσει στη β’ φάση. Είμαστε καινούργια ομάδα, αλλά το καλό για μας είναι ότι οι Χανιώτες παίκτες μας παίζουν χρόνια μαζί και γνωρίζουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου».

Η σύνθεση του ΝΟΒΑ είναι η εξής: Στράτος Λεβεντάκης, Θεοδόσης Βόντζος (τερματοφύλακες), Γιώργος Αθουσάκης, Χάρης Χατζηιωάννου, Τάσος Παπαδέας, Νίκος Αναστασιάδης (αμυντικοί), Γιάννης Αυγουστιανάκης, Ζαφείρης Χαλάς, Γιώργος Πρωτοπαπαδάκης, Θανάσης Κόφφας, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, Οδυσσέας Μπαριωτάκης, Γιώργος Κατσαμπέκας (περιφερειακοί), Γιώργος Βαμβουνάκης, Γιώργος Παπαγεωργίου (φουνταριστοί).

Η 15άδα σε κάποια από τα παιχνίδια θα περιλαμβάνει και πολίστες από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

 

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των αγώνων του 3ου ομίλου είναι το παρακάτω:

 

Παρασκευή 21/6

18.00 ΟΕΑ/ΝΑΒ-Ν.Ε. Λαμίας

19.00 Νίκη-ΝΟΒΑ

Σάββατο 22/6

10.00 ΝΟΒΑ-ΟΕΑ/ΝΑΒ

11.00 Κ.Ο. Καρδίτσας-Νίκη

18.00 Ν.Ε. Λαμίας-ΝΟΒΑ

19.00 ΟΕΑ/ΝΑΒ-Κ.Ο. Καρδίτσας

Κυριακή 23/6

10.00 Κ.Ο. Καρδίτσας-Ν.Ε. Λαμίας

11.00 Νίκη-ΟΕΑ/ΝΑΒ

17.00 ΝΟΒΑ-Κ.Ο. Καρδίτσας

18.00 Ν.Ε. Λαμίας-Νίκη

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το