Photo Gallery, Αθλητισμός

Νίκη σε ρυθμό ρελαντί…

Ο Ολυμπιακός Β. επιβλήθηκε με 3-0 του Πανσερραϊκού στο Πανθεσσαλικό για τη Σούπερ Λιγκ

Ο Νέμεθ (αριστερά) «εκτελεί» τον Φερνάντες με δυνατό σουτ στο 15’

Χωρίς να «ιδρώσει» ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός Βόλου σημείωσε χθες την ένατη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα (και τέταρτη στο Πανθεσσαλικό), επικρατώντας με 3-0 του Πανσερραϊκού. Οι «ερυθρόλευκοι» με 38 βαθμούς ανέβηκαν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα (μ’ ένα παιχνίδι περισσότερο) και παρέμειναν για πέμπτη αγωνιστική αήττητοι στο πρωτάθλημα. Στο πρώτο ημίχρονο το ματς είχε ρυθμό, ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτα κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε δύο γκολ με τους Νέμεθ στο 15’ και Μπρέσκα στο 42’, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη έκαναν συντήρηση δυνάμεων. Λίγες ήταν οι καλές επιθετικές προσπάθειες των «ερυθρολεύκων» (ο Πανσερραϊκός ήταν ανύπαρκτος επιθετικά) ωστόσο, στο 85’ με τον Τομάς έφτασαν στο 3-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Πώς έπαιξαν οι ομάδες

Με σύστημα 4-4-2 παρέταξε τον Ολυμπιακό στο χθεσινό παιχνίδι ο Μάκης Κατσαβάκης, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε πως δεν αγωνίστηκαν από πλευράς Ολυμπιακού οι τιμωρημένοι Άλβαρεζ, Ουμπίντες και οι τραυματίες Μόνχε και Μητρόπουλος. Ο Γιακούποβιτς υπερασπίστηκε την «ερυθρόλευκη» εστία, ενώ οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες ήταν οι Σέλεζι και Ζαραδούκας (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Σανκαρέ και Ντολεζάι. Στη μεσαία γραμμή οι Ρόκας και Καπετάνος αγωνίστηκαν ως αμυντικά χαφ, ενώ οι Μπρέσκα και Νέμεθ έπαιξαν στις πτέρυγες, με τον Ούγγρο να αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά. Οι Μαρτίν και Σολάκης ήταν οι δύο επιθετικές αιχμές των «ερυθρολεύκων».

Από την άλλη πλευρά ο Πανσερραϊκός αγωνίστηκε με τερματοφύλακα τον Φερνάντες, ενώ την τετράδα στην άμυνα αποτέλεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Τριανταφύλλου, Παπάζογλου, Κέρλα και Ανάκογλου. Ο Κάστρο έπαιξε μπροστά από τους δύο στόπερ, ενώ στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Κις, Πάρκερ, Μπέλιτς και Σίντζιτς. Επιθετική αιχμή των «λιονταριών» ήταν ο Νταλέ.

Απόλυτος κυρίαρχος

στο α’ μέρος

ο Ολυμπιακός

Απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 18 τελικές προσπάθειες, σημείωσαν δύο γκολ, ενώ έχασαν αρκετές ευκαιρίες να σημειώσουν περισσότερα τέρματα. Η πίεση στο πρώτο 15λεπτο ήταν ασφυκτική από πλευράς γηπεδούχων και στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακός δημιούργησε τέσσερις καλές επιθετικές προσπάθειες, πριν ο Νέμεθ ανοίξει το σκορ στο 15’.

Η άμυνα του Πανσερραϊκού αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, με τους δύο κεντρικούς αμυντικούς Κέρλα και Παπάζογλου να κάνουν πολλά λάθη. Ο Ανάκογλου από την αριστερή πλευρά δεν μπορούσε να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα του Μπρέσκα, οι μέσοι των φιλοξενουμένων έχαναν τις μονομαχίες από τους Ρόκα και Καπετάνο, με τον Ολυμπιακό να παίζει τον Πανσερραϊκό «σαν τη γάτα με τον ποντίκι».

Στο 6’ οι γηπεδούχοι έφτασαν για πρώτη φορά κοντά στο γκολ, όμως το σουτ του Μπρέσκα μέσα από την περιοχή ήταν αδύναμο για να μπλοκάρει ο Φερνάντες.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 10’, ο Καπετάνος εκτέλεσε φάουλ ο Ντολεζάι έκανε την προβολή μέσα από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού να διώχνει σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Καπετάνος, ο Σολάκης έπιασε το μονοκόμματο σουτ, με τον Φερνάντες να διώχνει σε νέο κόρνερ. Στο 12’ σε σέντρα σουτ του Μπρέσκα ο Σολάκης δεν πρόλαβε την μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα, για να φτάσουμε στο 15’ όταν ο Ολυμπιακός άνοιξε στο σκορ. Ο Ρόκα με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Μαρτίν μέσα στην περιοχή του Πανσερραϊκού, ο Αργεντινός επιθετικός σούταρε, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Παπάζογλου και στρώθηκε στον Νέμεθ. Ο Ούγγρος επιθετικός έπιασε αμέσως το σουτ στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Φερνάντες για το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Νέμεθ με την φανέλα του Ολυμπιακού και το τέταρτο συνολικά στη Σούπερ Λιγκ (είχε πετύχει και τρία την περίοδο 2009-10 με την ΑΕΚ).

Για ένα δεκάλεπτο (16’-25’) έπεσε ο ρυθμός από πλευράς γηπεδούχων, χωρίς πάντως ο Πανσερραϊκός να είναι απειλητικός για την εστία του Ολυμπιακού. Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει το ματς στο 26’. Ο Μπέλιτς εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα αποκρούστηκε από τον Γιακούποβιτς, για να βρει τη συμβολή των δοκαριών του Ολυμπιακού και να σωθεί έτσι η «ερυθρόλευκη» εστία.

Η φάση αυτή του Πανσερραϊκού αφύπνισε τους παίκτες του Ολυμπιακού και στο τελευταίο 25λεπτο του πρώτου μέρους, ανέλαβαν και πάλι τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 27’ ο Σολάκης έβγαλε τη σέντρα, ο Μπρέσκα έπιασε απευθείας το σουτ, με τον Φερνάντες να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 31’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 2-0, όμως η κεφαλιά του Μαρτίν μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Καπετάνου.

Ο Πανσερραϊκός στο 36’ προσπάθησε να απειλήσει το τέρμα του Ολυμπιακού, όμως το σουτ του Νταλέ από το ύψος της περιοχής δεν αιφνιδίασε τον Γιακούποβιτς, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 41’ ο Μαρτίν μπήκε στην περιοχή, σούταρε η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία, πρόλαβε όμως και έδιωξε σε κόρνερ ο Κέρλα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 2-0. Ο Καπετάνος έκανε εξαιρετική προσπάθεια στον άξονα, βρήκε με ωραία μπαλιά τον ξεμαρκάριστο Μπρέσκα και ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός με πλασέ πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Αυτό ήταν το έβδομο φετινό τέρμα του Μπρέσκα στο πρωτάθλημα (πρώτος σκόρερ των «ερυθρολεύκων» στη Σούπερ Λιγκ).

Έπεσε ο ρυθμός

στην επανάληψη

Ο προπονητής τους Πανσερραϊκού, Μομτσίλο Βούκοτιτς, θέλοντας να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα του Μπρέσκα πέρασε στο 46’ τον Ντιόγκο στο αριστερό άκρο της άμυνας (βγήκε από το παιχνίδι ο Κάστρο) και στη θέση του αμυντικού χαφ αγωνίστηκε ο Ανάκογλου. Στο διάστημα 46’-60’ οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου, χωρίς καμία καλή επιθετική προσπάθεια μπροστά και στις δύο εστίες. Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε πιο συγκρατημένα, κάνοντας και συντήρηση δυνάμεων, απέναντι σ’ έναν Πανσερραϊκό που έπαιξε ελεύθερο ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες.

Στο 55’ ο Μάκης Κατσαβάκης πέρασε στο παιχνίδι τον Τομάς αντί του Σολάκη, με αποτέλεσμα να γίνουν αρκετές εσωτερικές αλλαγές στην ομάδα. Ο Τομάς έπαιξε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Σανκαρέ, ο Ντολεζάι προωθήθηκε στη μεσαία γραμμή ως αμυντικός χαφ, δίπλα στον Ρόκα, με τον Καπετάνο να περνά στην αριστερή πλευρά. Νέμεθ και Μαρτίν αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο των «ερυθρολεύκων».

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό στο δεύτερο μέρος με τους παίκτες του Ολυμπιακού να αγωνίζονται πιο χαλαρά, καθώς το 2-0 τους έδινε τη δυνατότητα να ελέγχουν πλήρως τον αγώνα.. Στο 65’ ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ με τον Μπρέσκα, μετά από ωραία πάσα του Νέμεθ, όμως το τέρμα ακυρώθηκε από τον διαιτητή κ. Ζαχαριάδη, καθώς ο δεύτερος βοηθός κ. Γεωργιάδης, υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Μπρέσκα. Ήταν μια οριακή φάση και θα μπορούσε το γκολ να είχε μετρήσει.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του στην επίθεση, για να πετύχει στο 85’ και τρίτο γκολ. Στο 81’ μετά από σέντρα του Μπρέσκα ο Μαρτίν σούταρε μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Καπετάνου από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν βρήκε τον στόχο.

Στο 85’ ο Καπετάνος εκτέλεσε φάουλ με τον Φερνάντες να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Μπρέσκα, ο Τριανταφύλλου δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα, ούτε και ο Φερνάντες, με τον Τομάς να σκοράρει μέσα από τη μικρή περιοχή. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει την πιο εύκολη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

* Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έγινε γνωστό πως στο χθεσινό ματς κόπηκαν 2.676 εισιτήρια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το