Αθλητισμός

Νίκη :Έχει την ποιότητα, της λείπει η ουσία

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ο πρώτος γύρος της κανονικής περιόδου στη Football League ολοκληρώθηκε και βρίσκει τη Νίκη στη δεύτερη θέση του Βορείου ομίλου αποδίδοντας κατά κοινή ομολογία το καλύτερο ποδόσφαιρο από τις υπόλοιπες ομάδες του γκρουπ. Παρ’ όλα αυτά υπολείπεται έξι βαθμών της πρωτοπόρου Κέρκυρας και χρειάζεται μια δυναμική αντεπίθεση για να ανατρέψει την κατάσταση.

 Το περασμένο καλοκαίρι ο Ανδρέας Πάτσης αποφάσισε ριζικές αλλαγές στο έμψυχο υλικό της Νίκης, αφού δεν έμεινε ικανοποιημένος όχι μόνο επειδή ο στόχος δεν επιτεύχθηκε, αλλά κυρίως γιατί η ομάδα παρουσίασε κακό πρόσωπο στα πλέι οφ, με συνέπεια να συλλέξει μόλις δύο βαθμούς. Ανέθεσε την τεχνική ηγεσία στον Παναγιώτη Τζαναβάρα, ενώ προσέλαβε στο πόστο του τεχνικού διευθυντή τον Σέρτζιαν Τσέροβιτς, που είναι γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους του συλλόγου, από την περίοδο που αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής.

Ελάχιστοι παίκτες απέμειναν από την περσινή ομάδα, η οποία δημιουργήθηκε με πολλά φρέσκα υλικά. Αν και στο ποδόσφαιρο για να «δέσει» ένα καινούργιο σύνολο χρειάζεται πολύς χρόνος και υπομονή, στη Νίκη συνέβη το αντίθετο. Χάρη στις σωστές επιλογές παικτών και την πολύ καλή προετοιμασία που διεξήχθη κάτω από ιδανικές συνθήκες το βολιώτικο συγκρότημα γρήγορα έδειξε την αξία του. Στα φιλικά γνώρισε μόλις μία ήττα (1-0 από τον Πιερικό) και ήταν το μοναδικό ματς προετοιμασίας που δεν είχε καλή απόδοση.

Στα υπόλοιπα φιλικά οι «κυανόλευκοι» άρεσαν πολύ με αποκορύφωμα την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, όπου όλοι κατάλαβαν ότι η Νίκη θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Πράγματι με το «καλημέρα» το σύνολο του Παναγιώτη Τζαναβάρα εντυπωσιάζει κερδίζοντας με το ίδιο σκορ (2-0) τη Δόξα στη Δράμα και τον Τύρναβο. Ωστόσο στην Κέρκυρα παρουσιάζει κακή εικόνα χάνοντας 1-0 από τους Φαίακες, αποτέλεσμα που προκάλεσε τους πρώτους τριγμούς στο «κυανόλευκο οικοδόμημα».

Η Νίκη επιστρέφει στις επιτυχίες αξιοποιώντας στο έπακρο την έδρα της (4-0 τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, 2-0 τον Ηρακλή και 5-0 τη Ζάκυνθο), θριαμβεύει με 3-0 στην Καβάλα, ενώ έρχεται ισόπαλη 1-1 με τον Αιγινιακό εκτός έδρας μετά από δυνατό παιχνίδι. Ωστόσο ο αγώνας με τον Εθνικό Γαζώρου αποτελεί την αρχή του τέλους για τον Παναγιώτη Τζαναβάρα, καθώς η βολιώτικη ομάδα μένει στο 0-0, ενώ αμέσως μετά χάνει από τον Πιερικό με 2-1. Εκεί πέφτει θύμα «σφαγής» από τον ανεκδιήγητο διαιτητή Παπαδόπουλο μένοντας με δέκα παίκτες χωρίς λόγο από το 38’, αλλά ταυτόχρονα έχει κακή απόδοση επιτρέποντας σε μια κατώτερη ποιοτικά ομάδα να την κερδίσει.

 

Αλλαγή στην

τεχνική ηγεσία

Ο Ανδρέας Πάτσης αποφασίζει να τερματίσει τη συνεργασία με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα και η Νίκη πηγαίνει σε δύο ματς με υπηρεσιακό προπονητή τον Νίκο Χονδροδίνη. Σ’ αυτά τα παιχνίδια παρουσιάζει εκ διαμέτρου διαφορετική εικόνα. Κόντρα στην Αναγέννηση Γιαννιτσών δεν είναι καθόλου καλή και χρειάζεται ένα γκολ του Τζιώρα στο 88’ για να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση των παικτών του Κώστα Σταματίου (2-1), αλλά μια εβδομάδα αργότερα στην Κατερίνη η Νίκη μεταμορφώνεται προς το καλύτερο κερδίζοντας άνετα τον Βατανιακό με 3-1.

Σε αυτό συμβάλλει αποφασιστικά η αλλαγή συστήματος από 4-2-3-1 σε 4-4-2. Με επιθετικό δίδυμο τους Ανιέτε και Ισαάκ, η Νίκη παρουσιάζει ένα διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου υποχρεώνοντας τον προπονητή του Βατανιακού Σάκη Παπαβασιλείου να της «βγάλει το καπέλο» λέγοντας: «Με εντυπωσίασε η Νίκη Βόλου ιδίως με την κίνησή της χωρίς την μπάλα. Παίζει το πιο όμορφο ποδόσφαιρο στην κατηγορία».

Μετά από δύο αρνήσεις Ισπανών προπονητών ο Ανδρέας Πάτσης δίνει τα χέρια με τον Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, ο οποίος κάνει ντεμπούτο στο ντέρμπι με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα. Η Νίκη πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση, αλλά τη σταματούν τα δοκάρια και η ατυχία, με συνέπεια να μείνει στο 0-0.

 

Καλύτερη επίθεση

και άμυνα στο Βορρά

Το κακό για τη βολιώτικη ομάδα είναι ότι παρά την καλή απόδοση παραμένει δεύτερη στον πίνακα και μάλιστα έξι πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Κέρκυρα. Εν τούτοις δείχνει ικανή να ανακάμψει. Άλλωστε η γλώσσα των αριθμών μαρτυρά πως παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο έχοντας την καλύτερη άμυνα στη Football League (με έξι γκολ) και την καλύτερη επίθεση στον Βόρειο όμιλο (δεύτερη πιο παραγωγική συνολικά στην κατηγορία) έχοντας σκοράρει 25 φορές.

Άξιος αναφοράς είναι ο επιθετικός πλουραλισμός που επιδεικνύουν οι «κυανόλευκοι». Πρώτοι σκόρερ της είναι οι Χρήστος Τζιώρας και Αντόνιο Ανιέτε με έξι τέρματα έκαστος, ενώ τους ακολουθούν οι Ιβάν Γέσιτς με πέντε και Δήμος Μανουσάκης, Βαγγέλης Γκότοβος από δύο. «Αρχιπιστός» είναι ο Μανώλης Αποστολίδης, ο οποίος δεν έχει χάσει ούτε δευτερόλεπτο στον πρώτο γύρο παρέχοντας σιγουριά κάτω από τα δοκάρια. Σε όλα τα παιχνίδια έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης οι Δημήτρης Ζουλιώτης, Ιβάν Γέσιτς και Αντόνιο Ανιέτε, αλλά με λιγότερα λεπτά συμμετοχής σε σχέση με τον Μανώλη Αποστολίδη

Όλα μαρτυρούν πως η Νίκη διαθέτει μεγάλη ποιότητα, αλλά θα πρέπει να το επαληθεύσει και με την ανάλογη βαθμολογική συγκομιδή, ώστε να κόψει πρώτη το νήμα στην κανονική περίοδο στο Βόρειο όμιλο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το