Photo Gallery, Τοπικά

Νέο όνομα για το τμήμα Η/Υ Πανεπιστημίου

«Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ» με απόφαση υπ. Παιδείας
«Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ» με απόφαση υπ. Παιδείας

Σε τμήμα «Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών» μετονομάστηκε το τμήμα Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σύμφωνα με προχθεσινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας και πλέον έτσι θα είναι η ονομασία του στο μηχανογραφικό για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την αναβάθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των φοιτητών του τμήματος, καθώς πλέον επεκτείνονται και στον τομέα της ενέργειας.

Ο πρόεδρος του τμήματος κ. Παναγιώτης Μποζάνης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του τμήματος για την εξέλιξη αυτή. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι από την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μετονομάσει το τμήμα σε Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών». Η υπόθεση αυτή, για τη μετονομασία, έχει ξεκινήσει από το 2007, οπότε και το τμήμα έλαβε τη σχετική απόφαση να μετονομαστεί. Βέβαια η ιδέα είχε καλλιεργηθεί δύο χρόνια νωρίτερα».

Από το 2007 ξεκίνησε ουσιαστικά μια προσπάθεια για τη μετονομασία του τμήματος. Το 2009 το Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης αποδέχτηκε το αίτημα, ενώ το υπουργείο Παιδείας είχε ζητήσει κάποιες νομικές βελτιώσεις για να εκδοθεί το ΦΕΚ. Τα χρόνια πέρασαν, οι υποσχέσεις παρέμεναν και τελικά με το σχέδιο «Αθηνά» δόθηκε η ευκαιρία να επιτευχθεί ο στόχος.

Όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε η στήριξη της Πρυτανικής Αρχής, της Κοσμητείας, της Συγκλήτου και τοπικών φορέων.

«Εμείς ενταχθήκαμε στο σχέδιο «Αθηνά», αλλά η δικιά μας υπόθεση αφορούσε στη μετονομασία που χρόνιζε. Και το επιχείρημά μας προς το υπουργείο Παιδείας ήταν πως, εφόσον προωθούνται μετονομασίες τμημάτων μέσω του «Αθηνά», γιατί εμείς να μείνουμε εκτός;» είπε ο κ. Μποζάνης.

Τελικά, μετά από πολύχρονες προσπάθειες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε προχθές τη μετονομασία. Τμήματα με αντίστοιχη ονομασία υπάρχουν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Θεσσαλονίκη, στο Δημοκρίτειο και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έτσι, με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προστίθεται το πέμπτο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Ποιες αλλαγές, όμως, επέρχονται με τη μετονομασία; «Το πρόγραμμα σπουδών από φέτος το Σεπτέμβριο έχει πάρει μια κατεύθυνση και προς το Ηλεκτρολόγων. Επίσης, πλέον, οι απόφοιτοι θα έχουν τυπικά πιο αναβαθμισμένα επαγγελματικά δικαιώματα. Δηλαδή θα κρατήσουν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα του μηχανικού ηλεκτρονικών υπολογιστών που έχουν και θα αποκτήσουν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα των ηλεκτρολόγων μηχανικών για διάφορες ηλεκτρολογικές μελέτες. Οπότε ανοίγονται καλύτερες προοπτικές απασχόλησης. Παράλληλα, το τμήμα μας αναπτύσσεται σε μια καινούρια περιοχή της ενέργειας και, μέσα σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες, θα αναπτυχθούν νέα γνωστικά αντικείμενα» τόνισε ο κ. Μποζάνης.

Το τμήμα έχει ζητήσει δύο θέσεις καθηγητών για τον ηλεκτρολογικό τομέα και αναμένεται η πλήρωσή τους.

Η μετονομασία συνδυάζεται με τα ευχάριστα νέα ανέγερσης νέου κτιρίου στο Πεδίον Άρεως, όπου θα έχει μόνιμη στέγη. «Η ολοκλήρωση κατασκευής του κτιρίου υπολογίζεται γύρω στο 2015 και θα πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο γεγονός μετά τη μετονομασία, για περαιτέρω ανάπτυξη. Άλλωστε, πέρα από τους ανθρώπους, σημαντικό ρόλο σε ένα τμήμα παίζουν και οι υποδομές» ανέφερε ο πρόεδρος του τμήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το