Αθλητικό Παρασκήνιο, Αθλητισμός

Νέο ξεκίνημα που πρέπει να στηριχτεί

ΑΠΕΚΤΗΣΕ τον Αναστασίου, ενώ βρίσκεται μια ανάσα από τους Γκότοβο και Σταυράκη. Η Νίκη ενισχύεται, οργανώνεται και βάζει πλώρη για ψηλότερα.

Κομβικό σημείο παραμένει η Γενική Συνέλευση της ερχόμενης Δευτέρας, όπου κρίνεται επιτακτική η ανάγκη του ορισμού νέου Διοικητικού Συμβουλίου εκ μέρους των μετόχων.

Αν μάλιστα, η πεποίθηση των διοικούντων και του κ. Γιδόπουλου γίνει πραγματικότητα και οι «κυανόλευκοι» ανέλθουν στη Β’ Εθνική, τότε τα δεδομένα αλλάζουν ριζικά. Όπως και να έχει, ο κόσμος της Νίκης, θα πρέπει να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το νέο ξεκίνημα που επιχειρείται φέτος στη βολιώτικη ομάδα.

 

Ανάλογα την κατηγορία

ΟΙ Χουάν Μαρτίν και Μανουέλ Ρόκα φέρεται να έχουν υπογράψει προσύμφωνο με τον Πανσερραϊκό. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν οι δύο πρώην «ερυθρόλευκοι» θα προχωρήσουν σε υπογραφή συμβολαίου με τα «λιοντάρια». Κι αυτό γιατί μετά την αθώωση του Λεβαδειακού και της Δόξας, ο Πανσερραϊκός πιθανόν και να μην ανέβει στη Σούπερ Λιγκ.

Έτσι, αν τελικά αυτό συμβεί, οι Σερραίοι δύσκολα να προχωρήσουν στην απόκτησή τους, αφού το κασέ των δύο παικτών είναι υψηλό για τη Β’ Εθνική. Άσε που οι Μαρτίν και Ρόκα επιθυμούν να συνεχίσουν ν’ αγωνίζονται στη Σούπερ Λιγκ. Σήμερα ίσως να ξέρουμε, αφού λήγει και η επιπλέον μεταγραφική περίοδος. Εκτός αν η ΕΠΟ δώσει και νέα παράταση, αφού δεν ξεκαθάρισε ακόμη ποιες ομάδες θ’ ανέβουν στη μεγάλη κατηγορία.

 

«Διχόνοια» στον Ηρακλή

ΤΙΣ χειρότερες στιγμές της ιστορίας του βιώνει ο Ηρακλής. Η ποδοσφαιρική ομάδα υποβιβάστηκε στη Δ’ Εθνική, ενώ αυτή του μπάσκετ βρίσκεται πλέον στη Β’ Εθνική, όπου αγωνίστηκε (μέχρι στιγμής) με εφήβους.

Η ΚΑΕ είναι σε …μετωπική σύγκρουση με τους Οργανωμένους και η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται ένα βήμα πριν τον αφανισμό. Είναι και ο Ηρακλής ένα από τα τρία μεγάλα …θύματα του φετινού καλοκαιριού.

 

Ο πλανητάρχης, το ΝΒΑ

και η Βίρτους

ΤΟ «λοκ άουτ» στο ΝΒΑ, το οποίο δεν επιτρέπει την έναρξη του καλύτερου -για πολλούς- πρωταθλήματος στον κόσμο, δεν έχει στεναχωρήσει μόνο τους φίλους του, αλλά και τον Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Hill», ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικοινώνησε με τον Ντουάιτ Χάουαρντ, όπου του εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση που επικρατεί. Λάτρης του μπάσκετ και των Σικάγο Μπουλς ο Ομπάμα ξέδινε παρακολουθώντας αγώνες ΝΒΑ. Τώρα, θα πρέπει να περιμένει κι αυτός όπως εκατοντάδες χιλιάδες φίλαθλοι σε όλο τον κόσμο.

Από την άλλη πλευρά σε …παροξυσμό βρίσκονται όλοι στη Βίρτους Μπολόνια στην προσπάθειά τους να εντάξουν στο ρόστερ τους τον μεγάλο αστέρα του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ.

Ο πρόεδρος της Βίρτους, Σαμπατίνι, έφτασε στο σημείο να στείλει επιστολή μέχρι στον Ομπάμα για να τον παρακαλέσει να …συνηγορήσει στη μεταγραφή.
«Έχουμε ένα όνειρο, να δούμε τον Κόμπι Μπράιαντ να παίζει για την ομάδα μας, τη Βίρτους, που εδρεύει σε μία πόλη που είναι παγκόσμια γνωστή ως μία παραδοσιακά μπασκετική πόλη. Ευχόμαστε να λυθεί γρήγορα το lock out, ωστόσο μέχρι τότε ελπίζουμε να μας δώσετε την ευκαιρία να δούμε τον Κόμπι Μπράιαντ να παίζει τουλάχιστον ένα παιχνίδι με την ασπρόμαυρη φανέλα και να γίνεται μέρος της ιστορίας μας» ανέφερε η επιστολή.

Εδώ ο κόσμος καίγεται, οι Ιταλοί της Βίρτους έχουν τον πανάκριβο …χαβά τους.

 

Στην Εθνική ανδρών

Χρηστομάνος και Λουλούδης

ΟΙ εξαιρετικές τους εμφανίσεις τόσο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων, όσο και στο Βαλκανικό πρωτάθλημα κωπηλασίας όπου κατέκτησαν χάλκινα μετάλλια, υποχρέωσαν το τεχνικό τιμ των ομοσπονδιακών τεχνικών να ασχοληθούν περισσότερο μαζί τους. Έτσι οι Κωνσταντίνος Χρηστομάνος και Αλέξανδρος Λουλούδης του ΝΟΒΑ, βρίσκονται ήδη στο κοινόβιο της Εθνικής ομάδας των ανδρών στο Σχοινιά, όπου και προπονούνται μαζί με την αφρόκρεμα των Ελλήνων κωπηλατών.

Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που αθλητές του ΝΟΒΑ μετέχουν σε κοινόβιο της Εθνικής ανδρών στην κωπηλασίας. Αν και μικρότεροι στην ηλικία, οι δύο νεαροί κωπηλάτες, αφήνουν πολλές υποσχέσεις για περαιτέρω εξέλιξη και μεγάλες διεθνείς επιτυχίες στο άμεσο μέλλον.

 

Όρτσα τα πανιά…

ΝΕΟ εγχείρημα ξεκινά αυτές τις μέρες ο Νίκος Κακλαμανάκης. Στα 43 του χρόνια, ο δις ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας βάζει πλώρη για να διαπλεύσει με την ιστιοσανίδα του το Αιγαίο διανύοντας 320 ναυτικά μίλια μέσα σε δύο μέρες.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα εκκινήσει με το σκάφος του από την Άνδρο, θα περάσει διαδοχικά από τη Μύκονο, από το ιερό νησί της Δήλου και από την Αμοργό, εν συνεχεία θα διασχίσει τις μικρές Κυκλάδες (Δονούσα, Κουφονήσια) και μετά από μια στάση στην Τήλο θα λύσει το πανί του στην Κάρπαθο.

Γιατί το κάνει; «Το εγχείρημα μου είναι ένα σύνθημα προς όλον τον ελληνικό λαό. Θα δώσω μια μάχη στο δικό μου πεδίο, όπως αυτή που δίνουμε καθημερινά όλοι μας για να επιβιώσουμε και να σταθούμε όρθιοι. Παράλληλα θέλω να μεταλαμπαδεύσω σε όλους και κυρίως στη νεολαία το μήνυμα ότι έχουμε χρέος, αλλά μας αξίζει κιόλας να κυνηγάμε την υπέρβαση. Φιλοδοξώ επίσης να προσφέρω με αυτή την προσπάθεια μου ένα επιχείρημα στη νέα γενιά και ένα όπλο για να παλέψει κόντρα σε θεούς και δαίμονες, όπως συμβαίνει σε έναν ιστιοπλοϊκό αγώνα» τόνισε μεταξύ άλλων.

Η νέα γενιά πράγματι παλεύει κόντρα σε …θεούς και δαίμονες, όπως άλλωστε και όλη η ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα. Ο Κακλαμανάκης δίνει τον δικό του αγώνα και όλοι οι υπόλοιποι τον δικό τους σε καθημερινή βάση. Βίοι παράλληλοι λοιπόν με κοινά σημεία, αλλά και με διαφορετικούς προσανατολισμούς. Όρτσα τα πανιά λοιπόν…

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το