Τοπικά

Νέο λεωφορείο θα προμηθευτεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

 

Στην προμήθεια λεωφορείου 30 θέσεων για την αντιμετώπιση των αναγκών μεταφοράς των μαθητών, αλλά και των υπόλοιπων κατοίκων θα προχωρήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Μάλιστα ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του ανάδοχου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 11 το πρωί στα γραφεία του Δήμου.

Η προμήθεια του λεωφορείου γίνεται μετά από δωρεά σημαντικού οικονομικού ποσού του κ. Αχιλλέα Μακρόπουλου, ο οποίος συνδέεται οικογενειακά με το Βελεστίνο και έχει προχωρήσει σε ενέργειες στήριξης της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Μακρόπουλος δώρισε πριν μερικούς μήνες στο Δήμο Ρήγα Φεραίου ποσό 20.000 ευρώ, προκειμένου να αξιοποιηθεί για την αγορά ενός λεωφορείου που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών.

Όπως τόνισε η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου «οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την αγορά του λεωφορείου. Την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του ανάδοχου. Θέλουμε να τονίσουμε τη μεγάλη συνεισφορά του κ. Αχιλλέα Μακρόπουλου που σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές αποδεικνύει την αγάπη του για το Βελεστίνο».

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου διαθέτει αυτή τη στιγμή ένα λεωφορείο, το οποίο έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα και χρειάζεται διαρκείς συντηρήσεις. Η απόκτηση και ενός δεύτερου λεωφορείου θα εξυπηρετήσει σε μεγάλο βαθμό, καθώς εκτός από τη μεταφορά των μαθητών θα μπορεί αν χρησιμοποιηθεί και για την ενδοδημοτική συγκοινωνία που ήδη εφαρμόζεται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Σήμερα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου τιμητική εκδήλωση για τον κ. Αχιλλέα Μακρόπουλο και τη μέχρι τώρα συνεισφορά του στην περιοχή.

Το ΤΟΠΕΚΟ

Από μεθαύριο Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι συνεντεύξεις από τον αρμόδιο φορέα που έχει αναλάβει την υλοποίηση του όλου προγράμματος των υποψηφίων των οποίων εγκρίθηκαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης ευπαθών κοινωνικών ομάδων με την ονομασία ΤΟΠΕΚΟ.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συμμετέχει ως εταίρος μαζί με τους Δήμους Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου καθώς και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μέσω της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό έργο το οποίο συντονίζει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου θα καταρτιστούν 30 άτομα σε δύο τομείς: 1) Στις τοπικές παραδοσιακές επαγγελματικές δραστηριότητες και 2) στις βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Το κάθε πρόγραμμα θα έχει χρόνο κατάρτισης 135 ώρες με τη μία ώρα να επιδοτείται με έξι ευρώ.

Μετά την κατάρτιση οι καταρτιζόμενοι θα συνδεθούν με την αγορά εργασίας δραστηριοποιούμενοι σε επιχειρήσεις, ενώ κομβικό ρόλο στη σύνδεση αυτή θα διαδραματίσει και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που είναι εταίρος στο πρόγραμμα.

Από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Στήριξη στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο

Στη διάθεση δύο τόνων πετρελαίου προχώρησε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο στα Κανάλια. Η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου παρευρέθηκε προχθές το απόγευμα στην εκδήλωση κοπής πίτας στο Γηροκομείο Καναλίων. Στο χαιρετισμό της τόνισε πως το Γηροκομείο, με την ενεργό στήριξη του κ. Γκαβαρδίνα, αποτελεί καταφύγιο ουσιαστικής φροντίδας για δεκάδες ηλικιωμένους που διαμένουν εκεί. Παράλληλα πρόσθεσε πως ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συνδράμει με κάθε τρόπο για την απρόσκοπτη λειτουργία του Γηροκομείου και θα συνεχίσει να το κάνει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το