Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Νέο θύμα στον Περιφερειακό

 

Η διασταύρωση-καρμανιόλα, όπου σημειώθηκε το χθεσινό τροχαίο

 

Δολιοφθορές, αδιαφορία και σύγχυση αρμοδιοτήτων για τον δρόμο, που επί χρόνια παραμένει ημιτελής…

 

 

Σε σύγκρουση δικύκλου με ΙΧ αυτοκίνητο, χθες λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, στη διασταύρωση

με την οδό Φυτόκου σκοτώθηκε ένας 73χρονος και τραυματίστηκε 60χρονος φίλος του

 

Μακραίνει συνεχώς η λίστα των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων που σημειώνονται στον Περιφερειακό δρόμου του Βόλου και στις διασταυρώσεις του με άλλους κάθετους δρόμους. Ένα ακόμη, δυστυχώς, τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, λίγο πριν τις 12, σε μία διασταύρωση «καρμανιόλα» του περιφερειακού δρόμου του Βόλου, που ακόμη –επτά χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε και έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί- παραμένει ημιτελής. Χθες ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίσθηκε σε σύγκρουση δικύκλου με ΙΧ αυτοκίνητο στην διασταύρωση του Περιφερειακού με την οδό Φυτόκου. Οι φωτεινοί σηματοδότες στην διασταύρωση αυτή χθες λειτουργούσαν κανονικά, αν και συχνά και για αρκετές ημέρες βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Αυτό το διάστημα δεν λειτουργούν τα φανάρια σε μία άλλη διασταύρωση, αυτή των Μελισσατίκων, που επίσης χαρακτηρίζεται ως «καρμανιόλα». Η διασταύρωση πάντως του περιφερειακού με την οδό Φυτόκου έχει αρκετά μεγάλη κίνηση πεζών, καθώς στην περιοχή και σε μικρή απόσταση βρίσκεται η Γεωπονική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και σχολικά συγκροτήματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Ειδικότερα χθες, στις 11.20 το πρωί, στη συμβολή της οδού Φυτόκου με τον Περιφερειακό δρόμο, ΙΧ αυτοκίνητο με οδηγό έναν 41χρονο συγκρούσθηκε με μηχανάκι (τύπου «βέσπα»), που οδηγούσε ένας 73χρονος και επέβαινε 60χρονος φίλος του. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα να πέσουν στο οδόστρωμα οι δύο αναβάτες του δικύκλου. Η πτώση στο οδόστρωμα αποδείχθηκε μοιραία για τον 73χρονο, ο οποίος άφησε σχεδόν ακαριαία την τελευταία του πνοή. Σοβαρά τραυματίστηκε, στο κεφάλι, ο 60χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται. Και οι δύο υπέστησαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς δεν φορούσαν προστατευτικά κράνη. Για τον άτυχο 73χρονο, Ανδρέα Φωτεινόπουλο, η πτώση στο οδόστρωμα ήταν θανατηφόρα. Ο άτυχος οδηγός του δικύκλου διέμενε στη Νέα Ιωνία. Ήταν συνταξιούχος. Το ίδιο και ο 60χρονος φίλος του. Χθες το πρωί κινούνταν με το δίκυκλο επί της οδού Φυτόκου και με κατεύθυνση να εισέλθουν στον περιφερειακό. Εκείνη την ώρα διέρχονταν από τον περιφερειακό το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 41χρονος. Τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν και το «βεσπάκι» φέρεται να «εμβόλισε» το αυτοκίνητο. Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται από την Τροχαία Βόλου. Ωστόσο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης, φέρεται να προκύπτει ότι ο ένας από τους δύο οδηγούς παραβίασε τον «κόκκινο» σηματοδότη.

Σημειώνεται ότι στο ΙΧ επέβαιναν, την ώρα της σύγκρουσης, τα παιδιά του 41χρονου οδηγού και όπως έγινε γνωστό, έχουν υποστεί σοκ από την σκηνή που έζησαν.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος και μετέφερε τους δύο άνδρες στο Νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του 73χρονου. Διατάχθηκε νεκροψία για να εξακριβωθούν και τα ακριβή αίτια. Αργά το μεσημέρι οι αξιωματικοί της Τροχαίας Βόλου ενημέρωσαν τους οικείους του 73χρονου για τον θάνατό του.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά κατοίκων της περιοχής ότι «μέχρι τελικά να ολοκληρωθεί ο δρόμος και να παραδοθεί επίσημα σε κυκλοφορία, θα έχει γεμίσει καντηλάκια και εκκλησάκια». Ήδη, την επταετία έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 20 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα και πολλά με τραυματισμό, καθώς και υλικών ζημιών. Ο δρόμος έχει σημαντικές ελλείψεις, κακοτεχνίες, ενώ ο φωτισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Ειδικά όσοι διασχίζουν τον περιφερειακό νυχτερινές ώρες, τρομάζουν.

 

 

Σύγχυση αρμοδιοτήτων

 

Το εντυπωσιακότερο όλων πάντως είναι πως … κανένας φορέας δεν είναι αρμόδιος και υπεύθυνος γι’ αυτό τον δρόμο. Κάτοικοι της περιοχής, αλλά και διερχόμενοι οδηγοί, τηλεφωνούν συχνά στο τμήμα Τροχαίας Βόλου, ενημερώνοντας για βλάβη στους φωτεινούς σηματοδότες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάθεση των αξιωματικών της Τροχαίας υπάρχουν τέσσερις τηλεφωνικοί αριθμοί υπευθύνων ηλεκτρολόγων, ωστόσο -όταν επικοινωνούν μαζί τους- κανείς δεν είναι υπεύθυνος και αρμόδιος….

Μία βασική αιτία στην οποία αποδίδεται η συχνή βλάβη των φωτεινών σηματοδοτών είναι η δολιοφθορά. Αρκετές είναι οι φορές που έχουν κλαπεί από αγνώστους καλώδια από τους φωτεινούς σηματοδότες.

Πλούσια είναι η αλληλογραφία της Τροχαίας με την Περιφερειακή Ενότητα (πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και τους Δήμους Βόλου και Νέας Ιωνίας) για τον συγκεκριμένο δρόμο. Η Τροχαία κατ’ επανάληψη έχει καταγράψει τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν και ζητά παρεμβάσεις.

Με αφορμή τα δυστυχήματα, υπήρξε και παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου, που είχε διατάξει προκαταρκτικές, ωστόσο ακόμη βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Η τελευταία είδηση που ακούσθηκε πρόσφατα για τον περιφερειακό ήταν πως εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η δημοπράτηση του τμήματος Λαρίσης-Γορίτσα σε μία «εργολαβία – σκούπα» και με στόχο να γίνουν απαραίτητες εργασίες για την ασφαλέστερη κυκλοφορία του δρόμου. Αυτό όμως είχε αναγγελθεί αρκετές φορές από το Υπουργείο Υποδομών και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε….

Ωστόσο ο περιφερειακός κυκλοφορείται και οι άνθρωποι βρίσκονται συνεχώς σε κίνδυνο…

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας για τον θάνατο του Βασίλη Κοντορίζου

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Άννα - Μαρία Παπαδημητρίου σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή της για τον θάνατο του…

1 Ιουλίου 2024

Πανελλαδικές 2024: Πώς αναμένεται να διαμορφωθούν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής – Οι εκτιμήσεις για 408 τμήματα

Πλώρη για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου βάζουν πλέον οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών, ύστερα από…

1 Ιουλίου 2024

Στο αντλιοστάσιο Καναλίων η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας – Β.Σποράδων

Σήμερα 1η Ιουλίου 2024 η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας - Β. Σποράδων επισκέφθηκε το αντλιοστάσιο Καναλίων στη…

1 Ιουλίου 2024

Γενική συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταγιατών “Η Κρύα Βρύση”

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου και ώρα 19.30, στο δημοτικό σχολείο Σταγιατών, καλούνται τα μέλη του…

1 Ιουλίου 2024

Ηράκλειο: Γάμος με 50 κουμπάρους

Η Κρήτη έχει παράδοση στους... πολλούς κουμπάρους σε γάμους και οι συντεκνιές θεωρούνται θεσμός. Ομως…

1 Ιουλίου 2024

Αυστραλία: Από σήμερα μόνο από τα φαρμακεία η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων

Νέοι κανονισμοί για το άτμισμα και τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου τέθηκαν σήμερα σε ισχύ στην…

1 Ιουλίου 2024