Πολιτική

Νέο θέμα με τις αρμοδιότητες της υφυπουργού Υγείας

Νέο θέμα με τις αρμοδιότητες της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη

‘Εναν άκρως πρωτότυπο λόγο για την παρουσία της στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ όπου είχε προσκληθεί έδωσε η νέα υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, λέγοντας για την ακρίβεια: “Ήρθα στην εκπομπή γιατί δεν έχω τι να κάνω στο υπουργείο”. “Έχω ενημερωθεί αλλά δεν έχω ακόμη αρμοδιότητες” πρόσθεσε.

Στη διάρκεια της συνέντευξης δεν διευκρινίστηκε αν η δήλωση ήταν “καρφί” προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ωστόσο μπορεί κάλλιστα να ερμηνευτεί ως αιχμή ότι τα πράγματα στο κρίσιμο υπουργείο κυλούν αργά.

Σημειώνεται ότι η κ. Σκοπούλη είναι μία καταξιωμένη στον τομέα της επιστήμονας, η οποία κατέχει την έδρα της Παθολογίας – Ανοσολογίας στο Χαροκόπειο, είναι πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής και αναπληρώτρια πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Εκπαίδευσης του Χαροκοπείου.

Επίσης είναι διευθύντρια της Γ’ Κλινικής Παθολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας και του εργαστηρίου Ανοσολογίας της Ευρωκλινικής Αθηνών. Συμμετέχει στην κυβέρνηση με πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Αιχμηρή επιστολή

Συνεχίζονται οι αναταράξεις που προκάλεσε η παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας. Σήμερα (χθες) είδε το φως της δημοσιότητας η πρώτη επιστολή του παραιτηθέντος υφυπουργού προς τον Αντώνη Σαμαρά, με την οποία εξέφραζε παράπονα για τις θέσεις που αναπτύχθηκαν από την πολιτική ηγεσία του Εργασίας στη συνάντηση με την τρόικα.

Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά σε ένα κομμάτι της επιστολής: “Σχεδόν με τρόμο άκουσα τον Γιάννη (Βρούτση) να επαναλαμβάνει ‘για εμάς αποτελεί προτεραιότητα η υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων. Εμείς συνεχίζουμε την πλήρη εφαρμογή αυτών με αποφασιστικότητα’ ακόμα κι όταν ερωτήθηκε σαφώς από τους εκπροσώπους της τρόικας αν αυτές οι δεσμεύσεις υπερβαίνουν ακόμα και την προγραμματική διακήρυξη των τριών αρχηγών.”

Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο Νίκος Νικολόπουλος αφήνει σαφείς αιχμές για ελλιπή πληροφόρηση αναφορικά με την στρατηγική έναντι της τρόικας και αναφέρει: “Επειδή ως υφυπουργός του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας θα έπρεπε να έχω δικαίωμα έστω στην πληροφόρηση της ακολουθούμενης τακτικής μας, καθώς έχω την αρμοδιότητα του εργασιακού και του προνοιακού (επιδόματα προνοιακά, πολυτεκνικά κτλ), αλλά αντιθέτως έρχομαι αντιμέτωπος με προδιαγεγραμμένες πορείες, όντας σε πλήρη άγνοια, πράγμα τουλάχιστον επικίνδυνο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να παραμείνω ‘εκκωφαντικά’ σιωπηλός σε όλη την διάρκεια της συνάντησής μας με την τρόικα. Ο λόγος δε, που επέλεξα αυτή την τακτική ήταν αποκλειστικά ο σεβασμός που τρέφω σε σένα και στην φιλότιμη προσπάθειά σου.”

Προσερχόμενος στο υπουργείο Εργασίας για να παραδώσει τις αρμοδιότητες του στον διάδοχό του Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε αναφερόμενος στη διαρροή της πρώτης του επιστολής: “Την επιστολή έχει δικαίωμα να τη δώσει στη δημοσιότητα μόνον ο παραλήπτης αυτό το ηθικό δικαίωμα δεν το έχει ο αποστολέας. Εάν ο παραλήπτης κρίνει ότι πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί θα πάρουμε και απαντήσεις στα πολιτικά ζητήματα που θέτει”.

Ο ίδιος επιτίθεται με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Patrastimes και τονίζει: “Όσοι αφήνουν να διαρρεύσει πως παραιτήθηκα επειδή δεν είχα αρμοδιότητες ας μπουν στο διαδίκτυο να δουν πόσες είχα.”

Στο θέμα της παραίτησης του κ. Νικολόπουλου αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε: “Είναι δεδομένο ότι ο κ. Νικολόπουλος θα ήθελε να ήταν αυτός υπουργός και όχι ο κ. Βρούτσης. Θα πρέπει πάντα στις επιλογές μας και πολύ περισσότερο σε αυτές τις πολύ κρίσιμες φάσεις , να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο ποιούς επιλέγουμε για τη στελέχωση της κυβέρνησης.”

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το