Νέο επεισόδιο στο Νοσοκομείο Βόλου

Μεταξύ του απερχόμενου διοικητή κ. Αρ. Ζαχαρόπουλου και του πρόεδρου Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας κ. Νίκ. Χαυτούρα

Επεισόδιο μεταξύ του απερχόμενου διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αρ. Ζαχαρόπουλου και του πρόεδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Νομού Μαγνησίας κ. Νίκ. Χαυτούρα σημειώθηκε χθες το πρωί στο «Αχιλλοπούλειο». Για «εντοπισμό γιατρού με ιδιωτική πελατεία στη Χειρουργική Κλινική» κάνει λόγο ο απερχόμενος διοικητής. Από την πλευρά του ο κ. Νίκ. Χαυτούρας υποστηρίζει ότι «προσπάθησα να διευκολύνω κυρία με βαριά άρρωστο παιδί και δέχτηκα επίθεση από τον απερχόμενο διοικητή, ο οποίος με έσπρωξε». Ο κ. Αρ. Ζαχαρόπουλος διαψεύδει τους ισχυρισμούς του πρόεδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών περί επίθεσης, ωστόσο ο κ. Νίκ. Χαυτούρας διακομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου με υπερτασικό επεισόδιο. Του περιστατικού επιλήφθηκε η Αστυνομία, άντρες της οποίας έσπευσαν στο Νοσοκομείο προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Μήνυση σε βάρος του απερχόμενου διοικητή υπέβαλε ο κ. Χαυτούρας, με τον κ. Ζαχαρόπουλο να αναζητείται από την Αστυνομία.

Για «ιδιωτική πελατεία» και «ασθενείς που δεν προσήλθαν από τη Γραμματεία προκειμένου να εξεταστούν» κάνει λόγο ο απερχόμενος διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αρ. Ζαχαρόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί στη Χειρουργική Κλινική και έγινε αντιληπτό από τον ίδιο.

Παράλληλα, ο κ. Ζαχαρόπουλος σε δηλώσεις του σχετικά με το επεισόδιο που ακολούθησε διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του πρόεδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Νομού Μαγνησίας κ. Νίκ. Χαυτούρα για επίθεση σε βάρος του.

Όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, όταν ο απερχόμενος διοικητής εντόπισε, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, τον κ. Χαυτούρα να δέχεται «ιδιωτική πελατεία», με τους ασθενείς να μην προσέρχονται από τη Γραμματεία του «Αχιλλοπούλειου».

Σύμφωνα με γιατρούς και εργαζόμενους, ο κ. Χαυτούρας βρισκόταν με συγγενείς ασθενούς στο γραφείο της Χειρουργικής Κλινικής.

Πρόκειται για τη μητέρα και ένα ακόμη συγγενικό πρόσωπο παιδιού, το οποίο λίγους μήνες πριν τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο και πλέον βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, ωστόσο απαιτείται να υποβληθεί σε περαιτέρω χειρουργικές επεμβάσεις. Ο κ. Χαυτούρας παρείχε συμβουλές στους συγγενείς για την περαιτέρω νοσηλεία του παιδιού, υποστηρίζεται.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκείνη τη στιγμή έφτασε στο γραφείο του κ. Χαυτούρα ο απερχόμενος διοικητής, ο οποίος έκανε λόγο για «ιδιωτική πελατεία», καθώς ο γιατρός έβλεπε ασθενείς στο γραφείο του και όχι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

«Έπιασα γιατρό» επισημαίνει ο απερχόμενος διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αρ. Ζαχαρόπουλος «να έχει ιδιωτική πελατεία στη Χειρουργική Κλινική. Οι ασθενείς δεν προσήλθαν, όπως ο Νόμος ορίζει, από τη Γραμματεία του Νοσοκομείου, προκειμένου να εξεταστούν. Ιδιωτική πελατεία από γιατρούς στο Νοσοκομείο Βόλου. Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο σε βάρος των φορολογουμένων πολιτών» είναι η δήλωση του απερχόμενου διοικητή του «Αχιλλοπούλειου».

Στο μεταξύ, σχετικά με τους ισχυρισμούς του πρόεδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Νομού Μαγνησίας κ. Νίκ. Χαυτούρα για επίθεση σε βάρος του, ο κ. Ζαχαρόπουλος είναι κατηγορηματικός, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ψευδέστατοι οι ισχυρισμοί περί επίθεσης. Διαψεύδω κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί επίθεσης σε γιατρό» τονίζει ο απερχόμενος διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου.

Από την πλευρά του ο κ. Νίκ. Χαυτούρας υποστηρίζει ότι «προσπάθησα να διευκολύνω κυρία με βαριά άρρωστο παιδί και δέχτηκα επίθεση από τον απερχόμενο διοικητή, ο οποίος με έσπρωξε», με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Νομού Μαγνησίας να υποβάλει μήνυση σε βάρος του κ. Ζαχαρόπουλου, ο οποίος αναζητείται από την Αστυνομία.

Αξίζει να τονιστεί ότι αμέσως μετά το περιστατικό ο κ. Χαυτούρας διακομίστηκε με υπερτασικό επεισόδιο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Δέχτηκα επίθεση από τον απερχόμενο διοικητή» υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Νομού Μαγνησίας κ. Νίκ. Χαυτούρας «διότι προσπάθησα να διευκολύνω κυρία με βαριά άρρωστο παιδί. Η κυρία χρειαζόταν επειγόντως γιατρό για το βαριά άρρωστο παιδί, το οποίο πρέπει να διακομιστεί και να νοσηλευτεί στην Πάτρα. Ήταν μια καθαρά ανθρώπινη βοήθεια από την πλευρά μου. Μια διευκόλυνση προσπάθησα να κάνω, σε μια κυρία με βαριά άρρωστο παιδί. Τίποτα περισσότερο. Ανθρώπινο είναι. Η κυρία αναζητούσε εναγωνίως γιατρό και προσπάθησα να τη διευκολύνω. Ξαφνικά είδα μπροστά μου τον απερχόμενο διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, ο οποίος μου επιτέθηκε και με έσπρωξε. Συνέπεια ήταν να υποστώ υπερτασικό σοκ και να διακομιστώ για την παροχή των πρώτων βοηθειών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου» αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας Νομού Μαγνησίας.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου κ. Φούλη Τσιώμου σημειώνει ότι «ο απερχόμενος διοικητής του Νοσοκομείου επιτέθηκε σε γιατρό, ο οποίος υπέστη σοκ και διακομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με υπερτασικό επεισόδιο. Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό», είναι η δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου.

Τέλος, του περιστατικού επιλήφθηκε η Αστυνομία, άντρες της οποίας έσπευσαν στο Νοσοκομείο Βόλου προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ ενημερώθηκε σχετικά το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι

 Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, με αφορμή το περιστατικό αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με παραλίγο τραγικό τρόπο ο αυταρχικός κατήφορος του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ζαχαρόπουλου.

Συνεχίζοντας το κυνήγι μαγισσών, στο οποίο επιδίδεται μετά μανίας τους τελευταίους μήνες, προσπάθησε με ανήθικο τρόπο να πλήξει το επιστημονικό κύρος και την αξιοπρέπεια του νευροχειρουργού του Νοσοκομείου και πρόεδρου της ΕΙΝΚΥΜ κ. Νίκου Χαυτούρα.

Πιθανότατα για να τον εκδικηθεί για τη στάση του και τους αγώνες του για την ανάδειξη των προβλημάτων του Νοσοκομείου, αλλά και για τη σθεναρή του αντίδραση στις απαράδεκτες συμπεριφορές του πρώην διοικητή, επινόησε μια νοσηρή και πρωτοφανή για τα χρονικά του Νοσοκομείου πλεκτάνη, προκειμένου να εμπλέξει σε δήθεν παραβατική συμπεριφορά.

Με το γνωστό του ταλέντο, που διαθέτει στην κατασκευή ενόχων, προσπάθησε την επίσκεψη συγγενών ασθενή του κ. Χαυτούρα, που ενημερωνόταν για την πορεία της υγείας του, να την παρουσιάσει ως παράνομη εξέταση εκτός των εξωτερικών ιατρείων.

Όταν είδε η προσπάθειά του να πέφτει στο κενό, από αντίδραση των συγγενών και του γιατρού, έχασε τον έλεγχο και παρουσίασε το γνωστό προσωπείο του αυταρχισμού και του τραμπουκισμού.

Επιτέθηκε φραστικά στο συνάδελφο και τους συγγενείς, ενώ όρμησε και στον κ. Χαυτούρα για να τον χτυπήσει σπρώχνοντάς τον.

Αυτή η άθλια συμπεριφορά οδήγησε το συνάδελφο στα Επείγοντα με υπέρταση και ταχυκαρδία, με κίνδυνο για την υγεία του.

Θεωρούμε ότι αυτό πρέπει να αποτελέσει το τελευταίο θλιβερό επεισόδιο του κ. Ζαχαρόπουλου σε βάρος εργαζομένων.

Ζητούμε από το υπουργείο να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία της απομάκρυνσής του, προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία στο Νοσοκομείο και να μπορέσουμε όλοι μαζί, διοίκηση και εργαζόμενοι, να αναστρέψουμε την καταστροφική πορεία στην οποία μας οδήγησε ο πρώην διοικητής κ. Ζαχαρόπουλος».

Share

Πρόσφατα άρθρα

“Προκλητικός υπερασπιστής των μπαλωμάτων αντί των προσλήψεων γιατρών ο υπουργός Υγείας”

Προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, σχετικά με τη μετακίνηση…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Δημητριάδος Ιγνάτιος «να κρατήσουμε την αληθινή και πνευματική μας ελευθερία» – Υποδοχή Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ στο 304 ΠΕΒ

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, του Προκεχωρημένου Εργοστασίου Βάσης Βελεστίνου 304 (ΠΕΒ) χοροστάτησε ο Σεβ.…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Αυτά είναι τα έργα θωράκισης της Θεσσαλίας από την Περιφέρεια

Το αντιπλημμυρικό σχέδιο της Περιφέρειας που θα θωρακίσει τη Θεσσαλία σε ακραία καιρικά φαινόμενα, παρουσίασε…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Αγιασμός στο Παράρτημα της Σχολής Βυζ. Μουσικής στην Αγριά Βόλου

Με την ευχή και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου τελέστηκε (27/9), στην…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Στη δικαιοσύνη το Μιλάνο κατά της κυβέρνησης που αποφάσισε να δώσει στο αεροδρόμιο το όνομα του Μπερλουσκόνι

Ακόμη και νεκρός φαίνεται ότι διχάζει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το όνομα του οποίου έχει καταστεί…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Κινητά τηλέφωνα: «Βροχή» οι αποβολές σε μαθητές – Η «πρωτιά» στην Αττική

Με το πρώτο κουδούνι τα κινητά τηλέφωνα μαθητών και εκπαιδευτικών μπήκαν στην τσάντα. Ή, τουλάχιστον,…

27 Σεπτεμβρίου 2024