Photo Gallery, Τοπικά

Νέος σχεδιασμός προτεραιοτήτων στο Νοσοκομείο

Μία ημέρα μετά την έκδοση του ΦΕΚ από το υπουργείο Υγείας αποχώρησης του κ. Ζαχαρόπουλου από τη θέση του διοικητή, στο Νοσοκομείο Βόλου επιχειρείται ένας νέος σχεδιασμός προτεραιοτήτων, με στόχο να αντιμετωπιστούν άμεσα ζητήματα
Μία ημέρα μετά την έκδοση του ΦΕΚ από το υπουργείο Υγείας αποχώρησης του κ. Ζαχαρόπουλου από τη θέση του διοικητή, στο Νοσοκομείο Βόλου επιχειρείται ένας νέος σχεδιασμός προτεραιοτήτων, με στόχο να αντιμετωπιστούν άμεσα ζητήματα

 

Επανεξέταση του συστήματος εφημεριών των γιατρών, προώθηση των έργων που πρέπει να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και οι προσλήψεις προσωπικού αποτελούν μερικές από τις πιο άμεσες προτεραιότητες του Νοσοκομείου Βόλου στην αλλαγή σελίδας που έγινε μετά την αποχώρηση του προηγούμενου διοικητή κ. Ζαχαρόπουλου.

Μία ημέρα μετά την έκδοση του ΦΕΚ από το υπουργείο Υγείας αποχώρησης του κ. Ζαχαρόπουλου από τη θέση του διοικητή, στο Νοσοκομείο Βόλου επιχειρείται ένας νέος σχεδιασμός προτεραιοτήτων, με στόχο να αντιμετωπιστούν άμεσα ζητήματα.

Χθες στο «Αχιλλοπούλειο» επικράτησε ηρεμία, χωρίς τις εντάσεις των τελευταίων ημερών.

Ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννης Ντόκος που ασκεί χρέη διοικητή αυτήν την περίοδο, μέχρι τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες, επισκέφθηκε χθες την παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Βόλου, όπου έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες οι εργασίες ανακατασκευής για να μετεγκατασταθούν στην παλιά Μαιευτική Κλινική, η Β’ Παθολογική Κλινική και η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας.

Όπως τόνισε ο κ. Ντόκος, «με το ρυθμό που γίνονται οι εργασίες, η παλιά πτέρυγα θα παραδοθεί στον προβλεπόμενο χρόνο. Εμείς το θέμα θα το παρακολουθούμε».

Παράλληλα ο ίδιος αναφέρθηκε σε κάποιες προτεραιότητες που θα προωθηθούν. Σχετικά με το ζήτημα των εφημεριών, επισήμανε ότι θα επανεξεταστεί το πρόγραμμα εφημεριών των γιατρών κατόπιν συνεργασίας του Επιστημονικού Συμβουλίου, της Ιατρικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Μισθοδοσίας, προκειμένου να μην ξεπεράσουμε το πλαφόν. Παράλληλα θα αντιμετωπιστεί και το θέμα των γιατρών που έκαναν εφημερίες, αλλά δεν πληρώνονταν.

Χθες υπογράφηκε η απόφαση για την πληρωμή εφημεριών των γιατρών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Ένα ακόμη ζήτημα που θα τεθεί σε προτεραιότητα, είναι η πρόσληψη επικουρικού ιατρικού προσωπικού και λοιπού προσωπικού. «Και τις προηγούμενες ημέρες έχουν υποβληθεί από το Νοσοκομείο τα απαραίτητα υπομνήματα ζητώντας προσωπικό και μέσα στις επόμενες ημέρες θα εντείνουμε τις κινήσεις μας» τόνισε ο κ. Ντόκος.

Σχετικά με τα έργα ΕΣΠΑ που επιδιώκεται να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα, αλλά και αυτά που ήδη έχουν ενταχθεί, υπάρχει ένας γενικότερος σχεδιασμός για την προώθηση των θεμάτων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δίνεται και στο ζήτημα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

 

Συνεδρίασε

Με 86 θέματα τα οποία εγκρίθηκαν, συνεδρίασε προχθές το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Βόλου. Ήταν θέματα διοικητικά, ιατρικής υπηρεσίας και οικονομικά. Μάλιστα αποφασίστηκε και η προμήθεια φίλτρων για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

 

Ηρεμία

Ηρεμία επικράτησε χθες στο Νοσοκομείο μετά την ένταση των τελευταίων ημερών. Τα προσωπικά είδη του απελθόντα διοικητή έχουν τοποθετηθεί σε άλλο γραφείο.

Μάλιστα από τον αναπληρωτή διοικητή κ. Ντόκο ορίστηκε πενταμελής επιτροπή αποτελούμενη από γιατρό, απόφοιτο ΤΕΙ Πληροφορικής, διοικητικό υπάλληλο, τεχνολόγο και νοσηλεύτρια «για τον έλεγχο και τη διερεύνηση τυχόν πολύτιμου περιουσιακού αρχείου υλικού του Νοσοκομείου σε πρωτότυπη μορφή και άλλων εγγράφων που περιλαμβάνουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και είναι στην κατοχή του απελθόντα διοικητή, για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου και του δημοσίου συμφέροντος με όρους διαφάνειας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τον κανονισμό διαχείρισης νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Ο έλεγχος θα γίνει παρουσία του κ. Ζαχαρόπουλου. Το έργο της επιτροπής θα συνδράμει με τις οποιεσδήποτε υπηρεσίες της η νομική σύμβουλος του Νοσοκομείου. Ως καταληκτική προθεσμία περαίωσης των εργασιών της επιτροπής ορίζεται η 12η Μαρτίου, Τρίτη και ώρα 15.00».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το