Photo Gallery, Αθλητισμός

Νέος μεγαλομέτοχος ο Μποτσιβάλης

Έγινε κάτοχος του 60% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β.

 

 

 

 

Σημαντικές εξελίξεις είχαμε χθες στα διοικητικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Ο κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης είναι πλέον ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κατέχοντας το 60% του μετοχικού κεφαλαίου, μετά τη μεταβίβαση των μετοχών του Βασίλη Καρρά. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ με δηλώσεις του εμφανίστηκε αισιόδοξος για την συμμετοχή του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λιγκ, ενώ αύριο Παρασκευή πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, κ. Θανάσης Χαρμάνης, ανακοίνωσε τις εξελίξεις στα διοικητικά του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Επήλθε σήμερα (σημ. χθες) οριστική συμφωνία για τη μεταβίβαση του πακέτου μετοχών του κ. Βασιλείου Κεσογλίδη (Βασίλη Καρρά), ποσοστού περίπου 48% επί του εταιρικού κεφαλαίου, στον διορισθέντα από το Μονομελές Πρωτοδικείο, Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακό Βόλου κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη, ο οποίος κατέχει πλέον ποσοστό  περίπου 60% επί του εταιρικού κεφαλαίου. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν, μετά την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών, στη Συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στο ξενοδοχείο Valis, στην Αγριά Βόλου, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00».

 

Μποτσιβάλης: Είναι

μεγάλη η ευθύνη

Ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με δηλώσεις του εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ομάδα θα αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ και ζήτησε την στήριξη όλων: «Ελπίζω να έχουμε καλές εξελίξεις στην ομάδα από αυτή τη συμφωνία, οι οποίες θα χαροποιήσουν τον κόσμο του Ολυμπιακού. Το γνώριζα από την αρχή ότι θα ήταν δύσκολα τα πράγματα, είτε ήμουν μεγαλομέτοχος, είτε πρόεδρος, είτε απλός μέτοχος. Είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνω. Πρέπει να γίνει ότι καλύτερο για την ομάδα και την πόλη. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και στο τέλος όλοι να είμαστε ευχαριστημένοι.

Εν γνώσει μου ανέλαβα τις τύχες του Ολυμπιακού Βόλου. Πιστεύω πως όλοι οι παράγοντες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, θα στηρίξουν τόσο εμένα, όσο και το διοικητικό συμβούλιο. Αν δεν πίστευα ότι όλα θα πάνε καλά, δεν θα αναλάμβανα τον Ολυμπιακό Βόλου», ανέφερε ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Παναγιώτης Μποτσιβάλης.

Μετά τις εξελίξεις που υπήρξαν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς, οι ιθύνοντες των «ερυθρολεύκων» τονίζουν πως δεν υπάρχει πλέον κανένα «παρένθετο» πρόσωπο του Αχιλλέα Μπέου στο μετοχολόγιο, όπως θεωρούσε, τουλάχιστον, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία πάνω εκεί στήριξε την απόφασή της να μην χορηγήσει στον Ολυμπιακό Βόλου πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σουπερ Λιγκ.

Το νομικό επιτελείο του Ολυμπιακού επιμένει να υποστηρίζει πως η ΕΕΑ υποχρεούται να επανεξετάσει τον φάκελο, κάνοντας δεκτό το αίτημα της ΠΑΕ. Αυτό αναμένεται να γίνει την προσεχή Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία όπου είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

 

Στο Διοικητικό

Εφετείο σήμερα

η ΠΑΕ

Εκδικάζεται σήμερα στις 11 το πρωί στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η αίτηση αναστολής του Ολυμπιακού Βόλου κατά της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία δεν χορηγήθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Η απόφαση δεν πρόκειται να βγει σήμερα, θα δοθεί προθεσμία για την κατάθεση υπομνημάτων και το Εφετείο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εκδώσει την ετυμηγορία του τουλάχιστον μετά από ένα μήνα.

Αυτό σημαίνει πως μέχρι την έκδοση της απόφασης θα ισχύει κανονικά η προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου, η οποία απαγορεύει στην ΕΕΑ να εξετάσει φακέλους άλλων ομάδων, υποψήφιων να αντικαταστήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

 

Σανκαρέ: Δεν έχω

καμία επαφή

με ομάδες

Τις προσεχείς μέρες αναμένεται να εκδικαστεί η προσφυγή που κατάθεσε κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ο Πάπα Χαλίφα Σανκαρέ, ζητώντας να μείνει ελεύθερος από τους «ερυθρόλευκους». Ο Σενεγελέζος αμυντικός, όπως τόνισε στην εφημερίδα Sporday, θα περιμένει πρώτα να μείνει ελεύθερος (εφόσον βέβαια δικαιωθεί από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών), πριν κάνει οποιαδήποτε επαφή με ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.

Ο Σανκαρέ δεν θέλησε να αναφερθεί στους λόγους που προέβη σε αυτήν την κίνηση (ο δικηγόρος του πάντως τόνισε με δηλώσεις του πως ο Σανκαρέ επικαλείται μείωση της προσωπικότητάς του και πως το συμβόλαιο του παίκτη είναι εν αμφιβόλω).

Μεταξύ άλλων ο Σανκαρέ, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό, δήλωσε: «Μέχρι να βγει η απόφαση για το αν θα μείνω ελεύθερος ή όχι στην προσφυγή που κατέθεσα, δεν πρόκειται να κάνω καμία επαφή με κάποια ομάδα, παρότι έχουν εκδηλώσει έστω και ανεπίσημα το ενδιαφέρον τους για εμένα στον ατζέντη μου, και ούτε έχω κάνει τις προηγούμενες ημέρες, παρά τα όσα γράφονται» είπε αρχικά ο 27χρονος στόπερ, για να συμπληρώσει: «Με τον επόμενο σταθμό στην καριέρα μου θα ασχοληθώ μόλις βγει η τελική απόφαση από τα αρμόδια όργανα».

Στο μεταξύ, καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν χθεσινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο περί πιθανής προσφυγής του Βιθέντε Μόνχε κατά του Ολυμπιακού Βόλου.

Μάλιστα, από το περιβάλλον του παίκτη διαψεύδεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μια και ουδέποτε σκέφτηκε να προσφύγει κατά του Ολυμπιακού Βόλου. Ο 30χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός είναι διατεθειμένος να περιμένει μέχρι την τελευταία ημέρα τις εξελίξεις στην ομάδα, από τη στιγμή που δεν έχει κανένα πρόβλημα με το σύλλογο.

Μάλιστα, σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε τονίσει ότι έχει συμβόλαιο με την ομάδα και σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου μείνει στη Σούπερ Λιγκ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσει να αγωνίζεται στο βολιώτικο συγκρότημα.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το