Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Νέος γενικός διευθυντής στη ΔΕΥΑΜΒ

Ορίστηκε ο μηχανολόγος Δημήτρης Οικονομίδης
Ορίστηκε ο μηχανολόγος Δημήτρης Οικονομίδης

Ο μηχανολόγος κ. Δημήτρης Οικονομίδης είναι ο νέος γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ, που θα εισηγηθεί και τις νέες τοποθετήσεις σε διευθυντές και προϊσταμένους τμημάτων. Σε χθεσινό διοικητικό συμβούλιο όπου ο δήμαρχος ανακοίνωσε το νέο γενικό διευθυντή, μετά τις αρνητικές δικαστικές εξελίξεις εις βάρος της διοικητικής ηγεσίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με τον κ. Οικονομίδη και δεν πρόκειται να υπάρξει παραίτηση από τις προσφυγές εναντίον του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Καρακώστα αποχώρησε από τη συνεδρίαση αφού πρώτα υπέδειξε στο δήμαρχο να κρατήσει στη θέση της διευθύντριας την Τασία Κολιού, μέχρι να εγκριθεί ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, εναντίον του οποίου ο Σύλλογος καταθέτει προσφυγές, μην επιτρέποντας την εφαρμογή του, γιατί διεκδικεί σειρά επιδομάτων.

Ο δήμαρχος παραδέχτηκε ότι άργησε χαρακτηριστικά η ανασυγκρότηση της ΔΕΥΑΜΒ, ωστόσο απέδωσε όλες τις ευθύνες στο Σύλλογο Εργαζομένων που δεν επιτρέπει να εφαρμοστεί ο νέος Οργανισμός, ώστε να προκηρυχθεί μεταξύ άλλων και θέση γενικού διευθυντή.

Η Μαρία Καρακώστα αναρωτήθηκε για ποιους λόγους κρίθηκε ανεπαρκής η Τασία Κολιού και δήλωσε ότι σε κάθε κύκλο που κλείνει για τη ΔΕΥΑΜΒ η Επιχείρηση χάνει από το ρόλο της, από τα στελέχη της και την ιστορία της, προκαλώντας μειδιάματα εντός της αιθούσης…

Στη συνέχεια αποχώρησε και όταν ο δήμαρχος ρωτήθηκε από το Γιάννη Μολοχίδη γιατί δεν αποδέχεται τις προτάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων, ο κ. Σκοτινιώτης απάντησε πως δεν συνδιοικεί με κανένα Σύλλογο.

Όταν αποχώρησε η Μαρία Καρακώστα ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι είναι δικαίωμα του καθενός να πράττει όπως επιθυμεί, έστω και αν δεν λειτουργεί με δημοκρατικό τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύλλογος θα «αναγνώριζε» την κ. Διομή ως διευθύντρια, ωστόσο πολλές εμπλοκές δεν επέτρεψαν την τοποθέτησή της.

Ο κ. Σκοτινιώτης από την ώρα που ο Σύλλογος ξεκαθάρισε με τη στάση του πως δεν αποδέχεται τον κ. Οικονομίδη δήλωσε η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού είναι μια δυναμική διαδικασία και επιβάλλεται να αξιολογούνται όλοι, ώστε να μη δημιουργούνται στεγανά..

«Οι εργαζόμενοι επιμένουν σε μια άγονη τακτική, η οποία δεν οδηγεί πουθενά. Δυσκολεύουν την ανασυγκρότηση της ΔΕΥΑΜΒ, που βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή» είπε ο δήμαρχος, ενώ από το Σύλλογο διέρρευσε πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν την έγκριση του νέου Οργανισμού.

«Να μην ελπίζει ότι θα εφαρμόσει νέο Οργανισμό. Αυτό θα το κάνει νέα Δημοτική αρχή», ειπώθηκε χθες χαρακτηριστικά από μέλος της διοίκησης.

Ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε πως «η ΔΕΥΑΜΒ έχει εξελιχθεί σε μια υγιή επιχείρηση, παρότι προχώρησε σε μειώσεις τελών ύψους 25%».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το