Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Νέος αντιδήμαρχος στο Δήμο Σκοπέλου

Μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Κ. Σκούρα
Μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Κ. Σκούρα

 

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στη Δημοτική Αρχή Σκοπέλου η παραίτηση του αντιδημάρχου κ. Κ. Σκούρα, του στενότερου εδώ και χρόνια συνεργάτη του δημάρχου του νησιού κ. Γ. Μιχελή. Με επιστολή του ο κ. Σκούρας την προηγούμενη Παρασκευή πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε γνωστό στο δήμαρχο ότι παραιτείται για προσωπικούς λόγους, ενώ ανέλαβε και την ευθύνη για τη μη λειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων για το Πάσχα. Νέος αντιδήμαρχος Σκοπέλου ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Γ. Αναστασίου.

Ο κ. Μιχελής δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που επέλεξε ο πρώην αντιδήμαρχος να τον ενημερώσει για την παραίτησή του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «νιώθει πολύ στεναχωρημένος λόγω της άριστης συνεργασίας που είχαν οι δυο τους τα τελευταία πέντε χρόνια. Θα περιμένω κάποια στιγμή ο κ. Σκούρας να μου τηλεφωνήσει και να συναντηθούμε ώστε να μου εξηγήσει τι ακριβώς έχει συμβεί και παραιτήθηκε. Σε κάθε περίπτωση είναι δικαίωμά του, ωστόσο η παραίτηση έγινε σε μια χρονική στιγμή, κατά την οποία οι αυξημένες υποχρεώσεις του Δήμου λόγω και του Πάσχα έμειναν πίσω» προσέθεσε ο δήμαρχος Σκοπέλου.

Όπως προαναφέρθηκε, ο κ. Σκούρας με επιστολή του προς το δήμαρχο λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την προηγούμενη Παρασκευή, δήλωσε την παραίτησή του από αντιδήμαρχος, αλλά και δημοτικός σύμβουλος επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, ενώ αναλάμβανε την ευθύνη για το γεγονός ότι δεν λειτούργησαν για το Πάσχα τα δημοτικά σφαγεία με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλη οικονομική ζημιά οι κτηνοτρόφοι του νησιού».

Να αναφερθεί ότι ο κ. Σκούρας ήταν ο μοναδικός αντιδήμαρχος στο Δήμο Σκοπέλου και είχε αναλάβει καθήκοντα μόλις προ τριών μηνών, ενώ τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο καταλαμβάνει ο κ. Μιχ. Πρώιος.

Μετά την προαναφερόμενη εξέλιξη, ο κ. Μιχελής με απόφασή του όρισε νέο αντιδήμαρχο το δημοτικό σύμβουλο της ομάδας πλειοψηφίας κ. Γ. Αναστασίου με θητεία από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου 2014.

Οι αρμοδιότητες του νέου αντιδημάρχου είναι μεταξύ άλλων το Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, το Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας, το Γραφείο Απασχόλησης και Τουρισμού, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος, το γραφείο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, το γραφείο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το