Τοπικά

Νέοι υδρομετρητές σε Ζαγορά – Μούρεσι

 Μειώθηκαν οι νέες παροχές, καθώς σταμάτησε η ανοικοδόμηση λόγω κρίσης
Μειώθηκαν οι νέες παροχές, καθώς σταμάτησε η ανοικοδόμηση λόγω κρίσης

Στην προμήθεια και την εγκατάσταση 300 νέων υδρομετρητών στην ευρύτερη περιοχή προχωρεί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου, 200 νέοι υδρομετρητές θα χρησιμοποιηθούν για αντικατάσταση παλαιοτέρων, οι οποίοι είτε έσπασαν από τους παγετούς του χειμώνα είτε καταστράφηκαν από φθορές και βλάβες, και οι υπόλοιποι 100 θα τοποθετηθούν στο Πουρί, όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχες μονάδες και μέχρι σήμερα δεν γίνεται καταγραφή της κατανάλωσης νερού. Στόχος της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου είναι η εγκατάσταση των υδρομετρητών να ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, οπότε και τίθεται σε εφαρμογή η διαδικασία καταγραφής της κατανάλωσης. Σχετικές αποφάσεις έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στη διάρκεια της προχθεσινής της συνεδρίασης. Στο μεταξύ, μείωση καταγράφεται στις νέες παροχές, καθώς σταμάτησε η ανοικοδόμηση.

Η προμήθεια των 300 νέων υδρομετρητών από τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου θα γίνει με την προκήρυξη διαγωνισμού, ενώ οι σχετικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής θα τεθούν προς έγκριση και συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, οι 200 νέοι υδρομετρητές θα χρησιμοποιηθούν για την αντικατάσταση παλαιοτέρων σε παροχές της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται για παλιούς υδρομετρητές, οι οποίοι δεν λειτουργούν πλέον, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας Υπηρεσίας της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου, είτε έσπασαν από τους παγετούς και τις υψηλές θερμοκρασίες στη διάρκεια του περασμένου χειμώνα, είτε καταστράφηκαν από φθορές και βλάβες.

Βάσει της ίδιας απόφασης, οι υπόλοιποι 100 θα εγκατασταθούν στο Πουρί, όπου δεν λειτουργούν υδρομετρητές και μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν γίνεται καταγραφή της κατανάλωσης του νερού.

«Προχωρούμε στην προμήθεια και την εγκατάσταση 300 συνολικά νέων υδρομετρητών σε παροχές της ευρύτερης περιοχής του Δήμου» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου κ. Θ. Μπρίζης «προκειμένου να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος καταγραφής της κατανάλωσης νερού. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου, χρειαζόμαστε 200 υδρομετρητές, προκειμένου να αντικαταστήσουμε παλαιότερους, οι οποίοι δεν λειτουργούν πλέον. Πρόκειται για παλιούς υδρομετρητές, οι οποίοι ως επί το πλείστον είτε έσπασαν από τους παγετούς και τις υψηλές θερμοκρασίες του περασμένου χειμώνα, είτε έχουν καταστραφεί από φθορές και βλάβες γενικότερα. Οι υπόλοιποι 100 θα εγκατασταθούν στο Πουρί, όπου μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν υδρομετρητές και δεν γίνεται καταγραφή της κατανάλωσης του νερού» τονίζει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου.

Στο μεταξύ, ο προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου αναφέρει ότι οι απαιτούμενες εργασίες εγκατάστασης των 300 νέων υδρομετρητών πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι και τον ερχόμενο Ιούνιο, οπότε και αρχίζει η διαδικασία καταγραφής της κατανάλωσης νερού στην ευρύτερη περιοχή.

«Η καταγραφή και η χρέωση της κατανάλωσης νερού στην ευρύτερη περιοχή μας» σημειώνει ο κ. Μπρίζης «γίνονται αποκλειστικά και μόνο την καλοκαιρινή περίοδο κάθε χρόνο και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου. Με δεδομένο ότι στο Πουρί πρέπει να εγκατασταθούν και θα εγκατασταθούν υδρομετρητές, οι εργασίες απαιτείται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τον ερχόμενο Ιούνιο, προκειμένου να έχουμε ως Δημοτική Αρχή τη δυνατότητα καταγραφής και χρέωσης της κατανάλωσης νερού. Ο Δήμος πρέπει να έχει ανταποδοτικά έσοδα από την ύδρευση» υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου.

Μείωση νέων παροχών

Μείωση καταγράφεται από την αρμόδια Υπηρεσία της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου στις αιτήσεις νέων παροχών υδροδότησης, οι οποίες υποβάλλονται από καταναλωτές.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, οι λιγότερες, συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια, παροχές είναι ενδεικτικές του γεγονότος ότι στην ευρύτερη περιοχή σταμάτησε ουσιαστικά η ανοικοδόμηση λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

«Όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου» αναφέρει ο κ. Μπρίζης «μειώνονται συνεχώς οι αιτήσεις για την εγκατάσταση νέων παροχών υδροδότησης, τις οποίες υποβάλλουν καταναλωτές. Η μείωση αποδίδεται ξεκάθαρα στο γεγονός ότι δεν γίνεται πλέον ανοικοδόμηση στην ευρύτερη περιοχή μας. Δυστυχώς, η ανοικοδόμηση σταμάτησε, δεν κατασκευάζονται νέες κατοικίες και επιχειρήσεις, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται περίτρανα από τη μείωση των νέων παροχών υδροδότησης. Αιτίες είναι βεβαίως η οικονομική κρίση, η γενικότερη ύφεση και η έλλειψη της απαιτούμενης ρευστότητας, με τις επιπτώσεις να πλήττουν και τον κλάδο των κατασκευών» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου.    

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το