Photo Gallery, Αθλητισμός

Νέες δικαστικές μάχες για τον Ολυμπιακό Β.

Μετά την κοινή απόφαση των διοικήσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και του Ερασιτέχνη να σταματήσει κάθε προσπάθεια συμμετοχής του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας, υπό το φόβο μήπως ενδεχόμενη συμμετοχή του βολιώτικού συγκροτήματος στο περιφερειακό πρωτάθλημα ληφθεί από την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λιγκ ως αποδοχή του υποβιβασμού από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου, ο Ερασιτέχνης απέσυρε το αίτημα που είχε καταθέσει στην ΕΠΟ. Η ΠΑΕ, πλέον, συνεχίζει τον δικαστικό αγώνα, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων, με την ελπίδα ότι στο τέλος θα δικαιωθεί.

 Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

 Για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου ο Ολυμπιακός Βόλου δεν πρόκειται να αγωνιστεί σε κανένα πρωτάθλημα, ενώ τις προσεχείς μέρες θα ξεκαθαρίσει τι΄θα γίνει με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές των ομάδων Κ-20 και Κ-17, οι οποίοι ανήκουν πλέον στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου.

Στο μεταξύ, απόφαση από την ΕΠΟ, η οποία να αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου αποβλήθηκε από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα δεν υπάρχει, καθώς μέχρι τις 15 Νοεμβρίου το βολιώτικο συγκρότημα θεωρούνταν ομάδα της Σούπερ Λιγκ. Όσο δηλαδή εκκρεμούσε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου.

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ περιμένουν από το Διοικητικό Εφετείο να καθαρογραφεί η απόφαση, η οποία στέρησε από τον Ολυμπιακό Βόλου να αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, προκειμένου στη συνέχεια να γίνουν και οι ανάλογες νομικές κινήσεις για τη συνέχιση του δικαστικού αγώνα, όσον αφορά τη χορήγηση του πιστοποιητικού.

Αυτό αναμένεται να συμβεί τις αμέσως προσεχείς μέρες και η πρώτη κίνηση του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ είναι να κατατεθεί στο Διοικητικό Εφετείο νέα αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η αίτηση ακύρωσης θα αφορά την απόφαση που έλαβε η ΕΕΑ στις 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την οποία δεν επανεξετάστηκε ο φάκελος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου (το σκεπτικό της απόφασης ακόμη να ανακοινωθεί).

Η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ δεν πρόκειται να ανοίξει τα «χαρτιά» της και να δημοσιοποιήσει τις κινήσεις της, καθώς κρατά και κάποιον άσο στο μανίκι της.

Πάντως, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από τη στιγμή που δεν της έχει χορηγηθεί πιστοποιητικό, είναι υποχρεωμένη να διεκδικεί τη χορήγηση του πιστοποιητικού. Κι αυτό γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να υποστηρίξουν τόσο η ΕΠΟ, όσο και η ΟΥΕΦΑ έλλειψη έννομου συμφέροντος, πράγμα που θα είναι μοιραίο για τη συνέχιση των ανοιχτών υποθέσεων που υπάρχουν στο CAS.

Παράλληλα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αναμένεται με νέο αίτημα να ζητήσει από την ΕΠΟ να εφαρμοστεί η απόφαση της 10ης Αυγούστου, σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ διατήρησε τον Ολυμπιακό Βόλου στη Σούπερ Λιγκ, με -10 βαθμούς. Η απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, βάσει των σημερινών περιστάσεων, αναμένεται να είναι αρνητική (χωρίς πάντως να προδικάζουμε τίποτα), αλλά το γεγονός αυτό θα υποχρεώσει τα εκτελεστικά όργανα της ΕΠΟ να λάβουν καθαρή θέση, όσον αφορά την μη τήρηση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επόμενο στάδιο είναι να προσφύγει η ΠΑΕ στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία θα πρέπει να λάβει θέση και να αποσαφηνίσει το τοπίο, καθώς η ίδια όπως προαναφέραμε, διατήρησε τον Ολυμπιακό Βόλου στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς.

Στη συνέχεια, την απόφαση αυτή θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ώστε να υποστηρίξει τον δικαστικό αγώνα που κάνει στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης, αναφορικά με την προσφυγή που έχει καταθέσει κατά της ΕΠΟ για την μη τήρηση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου.

Όσον αφορά την προσφυγή της ΠΑΕ κατά της ΟΥΕΦΑ για τον αποκλεισμό της ομάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Γιουρόπα Λιγκ), ο Ολυμπιακός Βόλου θα μπορέσει να έχει βάσιμες ελπίδες για να δικαιωθεί, αν οι νομικοί εκπρόσωποι του πρώην προέδρου της ΠΑΕ προσφύγουν στα αρμόδια τακτικά δικαστήρια κατά της αμετακλήτου απόφασης της ποινής του πρώην προέδρου της εταιρείας. Θυμίζουμε πως με απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ είχε τιμωρηθεί με ποινή απαγόρευσης εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής. Ο Ολυμπιακός κατηγορείται για αντικειμενική ευθύνη για πράξεις του πρώην προέδρου του.

Εκτός απρόοπτου η υπόθεση της προσφυγής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατά της ΟΥΕΦΑ θα εκδικαστεί στις 16 Δεκεμβρίου.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το