Κόσμος, Πρώτο Θέμα (old)

Νέα τραγωδία στη Ρωσία – Έκρηξη σε τρόλεϊ με νεκρούς και τραυματίες

ΡΩΣΙΑ

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε τρόλεϊ στη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ το οποίο επικαλείται πηγές της αστυνομίας.

Η έκρηξη, στην οποία τραυματίστηκαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 25 άτομα, μεταξύ αυτών και βρέφος ενός έτους, σημειώθηκε μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώνεται για το νέο συμβάν από τον αρχηγό της Αστυνομίας και τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη με τον επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι ομοσπονδιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι για την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε κοντά σε αγορά στη συνοικία Ντζερζίνσκι, διενεργείται έρευνα για “τρομοκρατική ενέργεια και διακίνηση όπλων”. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται και μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη σημερινή ή τη χθεσινή επίθεση, από την οποία σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι από τη χθεσινή επίθεση 37 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Οι δύο αυτές επιθέσεις εντείνουν την ανησυχία, όπως σχολιάζει το Ρόιτερς, σχετικά με την ασφάλεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 7 Φεβρουαρίου στο Σότσι που βρίσκεται σε απόσταση 690 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Βόλγκογκραντ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το