Πολιτική, Πρώτο Θέμα (old)

Νέα συνάντηση την Πέμπτη των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΣΚΕΨΗ
Τρεισήμισι ώρες μετά την έναρξη των κρίσιμων συνομιλιών τελείωσε η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Λίγο μετά τις οκτώ στη σύσκεψη των τριών αρχηγών συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.

Μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δήλωσε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί και θα τελειώσει σε κάθε περίπτωση αύριο Πέμπτη. Η συνάντηση θα αρχίσει μετά την απόφαση της επιτροπής αναστολών του ΣτΕ

Στο μεταξύ την Πέμπτη στις 5 το απόγευμα θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης σε δηλώσεις του εμμένει στις θέσεις του για την ΕΡΤ και θέτει θέματα λειτουργίας της κυβέρνησης.

Πριν τη νέα συνάντηση των τριών θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα με την εκτελεστική επιτροπή του κόμματος.

Πριν τη σύσκεψη της Τετάρτης

Πριν την σύσκεψη πλήρες ήταν το αδιέξοδο, σχετικά με την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κυβερνητικής κρίσης, αν και υπήρχαν  ψύχραιμα στελέχη και από τις τρεις πλευρές που ελπίζουν σε συμβιβασμό την ύστατη στιγμή.

Η κατάσταση είχε επιδεινωθεί δραματικά το μεσημέρι της Τετάρτης και όλα τα δεδομένα έδειχναν ότι οδεύουμε ολοταχώς προς εκλογική αναμέτρηση ένα μόλις χρόνο μετά τις τελευταίες εκλογές.

Η κατάσταση στα κόμματα της συγκυβέρνησης

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατούσε αναστάτωση και ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς εμφανιζόταν ιδιαίτερα προβληματισμένος από τις εξελίξεις, ενώ όπως μεταδίδουν στενοί του συνεργάτες, είναι πλέον αποφασισμένος για όλα, αλλά και τόσο απαισιόδοξος.
Μάλιστα, ο ίδιος επικοινώνησε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος, στις δέκα το βράδυ της Τρίτης, με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλο.
Ο κ. Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με την τρόικα, τηλεφώνησε στον κ. Βενιζέλο σε μια ύστατη προσπάθεια να εξευρεθεί λύση, αλλά διαπίστωσε και πάλι αδιέξοδο. Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον αναφέρουν ότι έχουν ήδη κατατεθεί τρία εναλλακτικά σενάρια στους κυβερνητικούς εταίρους, οι οποίοι όμως τα έχουν απορρίψει, χωρίς πειστικά, όπως λένε, επιχειρήματα.
«Εμείς δεν φέρουμε πλέον καμία ευθύνη, για ότι συμβεί από δω και πέρα. Έχουμε κάνει κάθε δυνατή παραχώρηση» λένε ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, ενώ στο επιτελείο του Πρωθυπουργού έχουν αρχίσει και γίνονται δεύτερες σκέψεις για τις πραγματικές προθέσεις του κ. Βενιζέλου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, του κ. Φ. Κουβέλη.
Μάλιστα, συνομιλητές του Πρωθυπουργού σημειώνουν, ότι η ΕΡΤ, όπως φαίνεται, είναι το πρόσχημα και υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια το τελευταίο διάστημα, να πληγεί ο κ. Σαμαράς.
Παράλληλα, αναφέρουν ότι το θέμα δεν είναι μόνο η ΕΡΤ, αφού το ΠαΣοΚ και η ΔΗΜΑΡ, ζητάνε να ανακληθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά όλες τις ΔΕΚΟ.
«Αυτό δεν μπορεί να γίνει» λένε με ένταση υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και διευκρινίζουν ότι τις τελευταίες ημέρες, «παίζονται διάφορα περίεργα παιχνίδια από ορισμένους» που δεν δικαιολογούνται, καθώς μετά από ένα χρόνο επίπονης προσπάθειας άρχισε να φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε εγρήγορση βρίσκεται και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας συμμετείχε το απόγευμα στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που διοργανώθηκε έξω από την ΕΡΤ για διαμαρτυρία στο κλείσιμό της από την κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα ανέβαλλε όλες τις προσυνεδριακές συνεδριάσεις που ήταν να πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη και καλούσε τον κόσμο του να παρεβρεθεί στη συγκέντρωση στην Αγία Παρασκευή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το