Τοπικά

Νέα «πυρά» κατά του διοικητή του Νοσοκομείου

Στην αντεπίθεση περνούν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Βόλου σχετικά με την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος

 

Στην αντεπίθεση περνούν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Βόλου σχετικά με την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος.

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας αλλά και του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Βόλου και Κέντρων Υγείας τονίζεται αρχικά πως «ειλικρινά δεν θα θέλαμε να ασχοληθούμε ξανά με τον τέως διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ζαχαρόπουλο τις λίγες ώρες που απομένουν μέχρι την απομάκρυνσή του».

Και προστίθεται στην ανακοίνωση:

«Το θράσος όμως και οι προκλητικές του δηλώσεις στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που έδωσε χαρακτηρίζοντας τους ασθενείς «αιχμαλώτους πολέμου συντεχνιών», καθώς και η μήνυση που υπέβαλε κατά των μελών του Δ.Σ., εντάσσονται σε μία προσπάθειά του να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, προκειμένου να αποκρύψει τις δικές του ευθύνες και να κατηγορήσει για ακόμη μία φορά εργαζόμενους, αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου. Αυτό μας αναγκάζει να απαντήσουμε ώστε να σταματήσει ο «υπόλογος» να κάνει τον τιμητή των πάντων.

Καταρχάς σε ό,τι αφορά στα φίλτρα αιμοκάθαρσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και την λυχνία του αξονικού τομογράφου που κατηγόρησε τα μέλη του Δ.Σ., που ζήτησαν την εξαίρεσή του, ότι θα ευθύνονται σε περίπτωση που καθυστερήσει η παραλαβή τους.

Είναι δυνατόν να φταίει οποιοσδήποτε άλλος γι’ αυτό το θέμα όταν ο ίδιος εισάγει το θέμα των φίλτρων με καθυστέρηση 21 ημερών και 3 ημέρες πριν την εξάντληση των αποθεμάτων;

Γιατί ενώ η βλάβη της λυχνίας του αξονικού είναι γνωστή εδώ και 15 ημέρες δεν φρόντισε να περάσει το θέμα εγκαίρως, ώστε να μη χαθεί ούτε μία μέρα για την αποκατάσταση της βλάβης; Δεν το σκέφθηκε ή είχε άλλες προτεραιότητες τρέχοντας στην Αθήνα για τη θέση του;»

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τονίζεται πως: «Με έκπληξη διαβάσαμε επίσης ότι ανακάλυψε νέα παρανομία στην επιτροπή προμήθειας τροφίμων και μάλιστα αυτό τάχα μας θορύβησε και θέλαμε να απαλλαγούμε από αυτόν το γρηγορότερο.

Βέβαια λεπτομέρειες ως συνήθως δεν ανέφερε.

Ας απαντήσει λοιπόν ο κ. Ζαχαρόπουλος που κόπτεται για τη νομιμότητα και τη διαφάνεια :

1) Δεν είναι παρανομία να μην εφαρμόζεις όρους διακήρυξης ψηφισμένους από το Δ.Σ. και να χαρίζεις χρήματα σε επαγγελματίες που σχετίζονται με το Νοσοκομείο; (περίπτωση κυλικείου).

2) Τα μέλη της επιτροπής για τρόφιμα τα όρισε ο σύλλογος εργαζομένων ή ο διοικητής του Νοσοκομείου που φέρει και την ευθύνη των επιλογών του; Είναι ευθύνη της επιτροπής η αποδοχή προσφοράς σε είδος διατροφής από επαγγελματία της περιοχής Αλμυρού με σωρεία παραλήψεων ή ξέρει κάτι ο κ. Ζαχαρόπουλος που προσπάθησε σε προηγούμενο συμβούλιο να βοηθήσει το συγκεκριμένο επαγγελματία;

3) Πώς εξηγεί ο κ. Ζαχαρόπουλος πως παρά την οικονομική ευρωστία τού Νοσοκομείου και την επανάκτηση της αξιοπιστίας του στους προμηθευτές δεν βρέθηκε κανείς επαγγελματίας από το Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου για προμήθεια τροφίμων, για συνεργείο επισκευής των ασθενοφόρων, και για την προμήθεια βενζίνης των ασθενοφόρων; Και για αυτά πηγαίνουμε στην περιοχή του Αλμυρού απ’ όπου κατάγεται. Είναι τυχαίο;

Τέλος επειδή μίλησε για ιδιοποίηση δομών από εργαζόμενους, αφού παραβλέψουμε τα ήδη γνωστά σε όλους για τη διαβίωσή του σε χώρο του Νοσοκομείου και για την πολύμηνη γηροκόμηση συγγενούς του προσώπου θα θέλαμε να τον ρωτήσουμε.

Πώς λέγεται η χρησιμοποίηση οδηγού ασθενοφόρου εν ώρα υπηρεσίας για να τον πηγαινοφέρνει σε προσωπικές του δουλειές, ακόμα και με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, όταν υπάρχουν ακάλυπτες βάρδιες στα ασθενοφόρα;

Είναι νόμιμο να πηγαινοέρχεται στην Αθήνα χρησιμοποιώντας την κινητή Ψυχιατρική Μονάδα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας;

Εάν συμβεί κάποιο ατύχημα, ποιος καλύπτει τον οδηγό;

Τι σχέση έχει με γνωστό ταραξία του Βόλου που μπαινοβγαίνει με την άδειά του στο Νοσοκομείο δημιουργώντας επεισόδια σε βάρος εργαζομένων απειλώντας τους και κατά επανάληψη έχει θεαθεί στο γραφείο του, ακόμα και βραδινές ώρες, και ο κ. Ζαχαρόπουλος τον αποκαλεί χαϊδευτικά με το μικρό του όνομα Κωστάκη. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ;».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το