Photo Gallery, Τοπικά

Νέα πορεία των μαθητών κατά του μνημονίου

Οι μαθητές διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας διάφορα συνθήματα κατά του μνημονίου αλλά και της κυβέρνησης

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν χθες μαθητές του Βόλου διαμαρτυρόμενοι για την ψήφιση του νέου μνημονίου. Την ίδια στιγμή δέκα σχολεία βρίσκονταν σε κατάληψη λόγω της κινητοποίησης. Σήμερα αναμένεται να επαναλειτουργήσει το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου.

Οι μαθητές ξεκίνησαν την κινητοποίηση από την πλατεία Πανεπιστημίου και διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας διάφορα συνθήματα κατά του μνημονίου αλλά και της κυβέρνησης.

Η πορεία είχε παλμό, αλλά η συμμετοχή των μαθητών ήταν αρκετά μικρότερη σε σχέση με μια εβδομάδα πριν, όπου σημειώθηκε η μαζικότερη συμμετοχή των μαθητών των τελευταίων ετών.

Και χθες αρκετά ήταν τα σχολεία που έδωσαν το «παρών» στην πορεία, ενώ υπήρχαν και Γυμνάσια. Οι μαθητές τόνισαν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους πως «είμαστε παιδιά εργατών, αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών που τσακίζουν τη ζωή μας για τα συμφέροντα και τα κέρδη των ιδιοκτητών, των αφεντικών και των μονοπωλίων! Έχουμε πόλεμο μαζί τους! Γιατί οι γονείς μας και εμείς, όταν τελειώσουμε το σχολείο θα παράγουμε όλο τον πλούτο τον οποίο τον κλέβει μια μειοψηφία: οι πλουτοκράτες. Γιατί μας θέλουν από τώρα, από τα θρανία, να γίνουμε φτηνοί και ευέλικτοι εργάτες των 400 ευρώ, γι’ αυτό και παίρνουν όλα αυτά τα μέτρα στην Παιδεία. Το σύστημά τους δεν γκρεμίζεται με μια φωτοβολίδα! Για το λόγο αυτό και εμείς κάνουμε το δικό μας σύνθημα».

Η πορεία των μαθητών σταμάτησε για αρκετή ώρα έξω από τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ χωρίς όμως να ρίξουν πέτρες ή νεράντζια. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου όπου συναντήθηκαν με το Δήμαρχο κ. Σκοτινιώτη ζητώντας του να ενημερωθούν για την ενημέρωση των διδακτηριακών προβλημάτων.

Οι μαθητές ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα.

Χθες δέκα σχολεία του Βόλου βρίσκονταν σε κατάληψη και τα οποία ήταν τα εξής: 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου, 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, 8ο Γυμνάσιο Βόλου, 1ο Γυμνάσιο Βόλου, 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου, 4ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, ΕΠΑΣ Νέας Ιωνίας. Επίσης σε δύο σχολεία, το 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου και το 4ο Γυμνάσιο Βόλου, δημιουργήθηκε αναστάτωση το πρωί με τους μαθητές να προσπαθούν να κάνουν κατάληψη λόγω της γενικότερης κινητοποίησης που υπήρχε στην τοπική μαθητική κοινότητα.

Ο διευθυντής του 2ου Γενικού λυκείου Βόλου κ. Δημήτρης Μποσνάκης σημείωσε ότι σήμερα το σχολείο θα λειτουργήσει, αφού υπάρχει και το ζήτημα της κατάθεσης των αιτήσεων για τις πανελλαδικές εξετάσεις με την προθεσμία να λήγει την ερχόμενη Τρίτη.

Στο μεταξύ, χθες ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Δοδοντσάκης συναντήθηκε με το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Βόλου. Οι γονείς ανέφεραν ότι συμφωνούν για τη μεταστέγαση του σχολείου στο σχολικό συγκρότημα Αναύρου.

Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. αναφορικά με την ” αναστάτωση” , όπως την αποκαλείτε, που δημιουργήθηκε στο 6ο Λύκειο Βόλου, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής, ως αυτόπτης μάρτυρας:
    πλήρης αναρχία, τραμπουκισμοί, υποκίνηση σε ποινικά κολάσιμες πράξεις από μικρή μερίδα “μαθητών – ταραξιών”, που καμία σχέση δεν έχουν με το αγωνιζόμενο μαθητικό κίνημα, άνευ ορίων ανοχή των υπευθύνων καθηγητών και παθητική στάση των ελαχίστων γονέων που παρευρίσκοντο, ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν τις σκηνές παραλογισμού που εκτυλίχθηκαν, καταργώντας κάθε έννοια πειθαρχίας, νομιμότητας και λογικής και πλήττοντας, για πολλοστή φορά, την πολύπαθη δημόσια παιδεία. Οι ευκαιριακοί “επαναστάτες” που θέλουν απλώς να γλιτώσουν μάθημα ή να γίνουν κι αυτοί σε κάτι, οτιδήποτε, πρωταγωνιστές, δεν νομιμοποιούνται να αποστερούν από το υγιές μαθητικό δυναμικό το δικαίωμα στην παιδεία, αντιθέτως είναι ποινικά υπαίτιοι οι ίδιοι, οι κηδεμόνες τους καθώς και όσοι δεν επιβάλλουν τις προβλεπόμενες από το σχολικό κανονισμό πειθαρχικές ποινές.

Μοιραστείτε το