Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Νέα ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης

«Χτύπησαν» πάλι οι άγνωστοι κουκουλοφόροι τις πρωινές ώρες χθες


 

Θύμα 73χρονη που ζει μόνη στη Ν. Ιωνία – Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι την ώρα που κοιμόταν

 

Μακραίνει – δυστυχώς- η λίστα των ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων, μοναχικών ατόμων, καθώς χθες τα ξημερώματα καταγράφηκε μία ακόμη περίπτωση, ενώ οι δράστες εξακολουθούν να παραμένουν άφαντοι. Θύμα, αυτή τη φορά, μία 73χρονη, η οποία διαμένει στην περιοχή του παλαιού νεκροταφείου, στη Νέα Ιωνία. Οι ληστές την έπιασαν στην κυριολεξία στον ύπνο. Όταν εισέβαλαν στο σπίτι της, η γυναίκα κοιμόταν. Οι στιγμές που έζησε ήταν εφιαλτικές. Ευτυχώς, όμως οι δράστες, βρήκαν χρήματα, τα πήραν και αφού την άφησαν δεμένη  και φιμωμένη, έφυγαν κόβοντας το καλώδιο του τηλεφώνου της. Οι νυχτερινές εντατικές περιπολίες των αστυνομικών ομάδων, που γίνονται πλέον στοχευμένα, δεν είχαν το επιδιωκόμενο –έως τώρα –αποτέλεσμα, δηλαδή την σύλληψη των δραστών. Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας πάντως έχουν καταλήξει με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες σε όλες αυτές τις υποθέσεις.

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Μία ακόμη ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία διαμένει μόνη, έζησε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια των δύο κουκουλοφόρων ληστών, που τις πρωινές ώρες χθες –περίπου στις τρεις- εισέβαλαν στο σπίτι της. Οι άνδρες εισήλθαν στο σπίτι της 73χρονης αφού παραβίασαν το παράθυρο μονοκατοικίας. Η κύρια είσοδος, όπως διαπιστώθηκε, ήταν κλειδωμένη και η 73χρονη φαίνεται πως ελάμβανε υποτυπώδη μέτρα προφύλαξης. Το σπίτι της είναι μονοκατοικία, βρίσκεται όμως σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Κανείς ωστόσο δεν αντελήφθη το παραμικρό, ούτε και ο γιος της, ο οποίος διαμένει στο διπλανό σπίτι.

Οι άνδρες την ξύπνησαν και με την απειλή πιστολιών και μαχαιριών της ζητούσαν επίμονα να τους υποδείξει το σημείο όπου είχε αποκρύψει τα χρήματα και χρυσαφικά. Οι ληστές έψαξαν τους χώρους του σπιτιού και τελικά βρήκαν το ποσό των 630 ευρώ και χρυσαφικά (κυρίως αλυσίδες) μικρής αξίας. Στη συνέχεια έδεσαν και φίμωσαν την γυναίκα, στο κρεβάτι της, έκοψαν το καλώδιο της σταθερής τηλεφωνικής συσκευής, αφαίρεσαν το κινητό της και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η γυναίκα κατάφερε και λύθηκε (της είχαν δέσει μόνο τα χέρια) και μετέβη στο σπίτι του γιου της, τον οποίο και ενημέρωσε. Ακολούθως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Η δράση τους είναι στοχευμένη, εμφανίζονται αποφασισμένοι και οι κινήσεις τους πανομοιότυπες σε όλες σχεδόν τις ληστείες.

Οι κουκουλοφόροι ληστές ηλικιωμένων δρουν το δίωρο τρεις έως πέντε το πρωί, όταν οι ηλικιωμένοι βρίσκονται σε ύπνο ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί και να τους αιφνιδιάσουν και όταν η πόλη είναι «νεκρή» χωρίς κίνηση στους δρόμους. Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας έχουν πειστεί πως πρόκειται για τους ίδιους δράστες, τόσο από τον τρόπο που ενεργούν όσο και από βασικά χαρακτηριστικά που δίνουν τα θύματα. Σχεδόν όλα τα θύματα, παρά το σοκ που παθαίνουν από τον αιφνιδιασμό και το σκοτάδι της νύχτας, περιγράφουν περίπου τον ίδιο σωματότυπο. Χαρακτηριστικά προσώπων δεν έχουν καταφέρει να δούνε, αφού οι δράστες φορούν κουκούλες, ωστόσο το ύψος και το βάρος τους μοιάζει με όλες τις περιγραφές των θυμάτων.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας φαίνεται να οδηγούνται επίσης στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αλλοδαπούς. Πιστεύουν ότι διαμένουν στην περιοχή, καθώς φαίνεται να παρακολουθούν τα θύματά τους. Βασικά γνωρίζουν ότι διαμένουν μόνα και έχουν έστω κάποια εισοδήματα.

Όπως έγινε γνωστό η 73χρονη, το τελευταίο θύμα της ληστείας, ζει με μία μικρή σύνταξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα δεν κτυπήθηκε από τους δράστες, για να αποκαλύψει το σημείο που είχε τα χρήματά της και τούτο επειδή φέρεται να συνεργάστηκε μαζί τους.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας επικρατεί μεγάλη ανησυχία και προβληματισμός για τις συνεχόμενες ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων. Υπολογίζεται ότι οι ληστές «κτυπούν» τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Η επιλογή του επόμενου στόχου γίνεται, όπως φαίνεται, με ευκολία και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Οι δράστες χαρακτηρίζονται από αποφασιστικότητα και βία.

Την τελευταία διετία έχουν καταγραφεί 35 περιπτώσεις ληστειών σε ηλικιωμένα, μοναχικά άτομα –τέσσερα μάλιστα ήταν θανατηφόρα-χωρίς ωστόσο να έχουν εξιχνιαστεί. Η σύλληψη των δραστών αυτών των επιθέσεων αποτελεί πλέον το μεγάλο στοίχημα για τους αστυνομικούς της Μαγνησίας.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βασίλη Κοντορίζου στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου – Photo

Τη μνήμη του Βασίλη Κοντορίζου τίμησε το δημοτικό συμβούλιο Βόλου στη σημερινή του συνεδρίαση. Ο…

3 Ιουλίου 2024

Συντάξεις Αυγούστου: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Σε δύο ημερομηνίες θα πληρωθούν οι συντάξεις για τον μήνα Αύγουστο, με τους πρώτους δικαιούχους…

3 Ιουλίου 2024

Διακοπή νερού την Πέμπτη σε συνοικίες της Φυτόκου

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι: Την Πέμπτη 4/7/2024 από τις 08:00 έως τις 13:00 θα…

3 Ιουλίου 2024

Συνεχίζονται οι αιτήσεις τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εταιριών για συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

Υπενθυμίζεται ότι τα τουριστικά καταλύματα και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο νέο…

3 Ιουλίου 2024

Ίδρυση εσπερινού Γυμνασίου κι ΕΠΑΛ στην Αλόννησο

Μετά από πρωτοβουλία και αίτημα του Δημάρχου Αλοννήσου κ. Παναγιώτη Αναγνώστου και κατόπιν της αγαστής…

3 Ιουλίου 2024

Συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων Για περιβαλλοντικές δράσεις και κατασκευή κατοικιών για πλημμυροπαθείς

Σε ένα φιλόδοξο αναπτυξιακό έργο με σαφές περιβαλλοντικό αποτύπωμα αλλά και κοινωνικής ευθύνης με την…

3 Ιουλίου 2024