Photo Gallery, Τοπικά

Νέα ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και μοναχικής γυναίκας στο Βόλο

Οι δύο ληστές μπήκαν στο σπίτι από την κεντρική πόρτα που ξεχάστηκε ανοικτή

 

Την απείλησαν με όπλο, την κτύπησαν και της πήραν 250 ευρώ

 

Είναι απίστευτο το θράσος των άγνωστων δραστών που μπαίνουν νύχτα στα σπίτια ηλικιωμένων και μοναχικών ατόμων, τους αιφνιδιάζουν -πολλές φορές τους κτυπούν- για να τους ληστέψουν. Η βίαιη δράση τους δεν σταματά και τα «κτυπήματά» τους συνεχώς αυξάνονται. Δεν περνά πλέον εβδομάδα που να μη διαπραχθεί και μία ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου στο Βόλο, επιδεικνύοντας ότι δεν φοβούνται τίποτε θεωρώντας ενδεχομένως πως ουδέποτε οι αστυνομικοί θα φτάσουν στα ίχνη τους.

Μία ακόμη ηλικιωμένη γυναίκα, μία 92χρονη, έπεσε θύμα τους. Οι δράστες, δύο -όπως πάντα, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, εισήλθαν στο σπίτι της γυναίκας τις πρωινές ώρες χθες και τη λήστεψαν. Η 92χρονη διαμένει σε διώροφη μονοκατοικία στο Βόλο, στην περιοχή της Μεταμορφώσεως.

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Μία ακόμη υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης, μοναχικής γυναίκας προστέθηκε στη λίστα των παρόμοιων υποθέσεων που καλείται να εξιχνιάσει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου. Οι άγνωστοι δράστες μεταξύ τρεις και πέντε χθες το πρωί εισήλθαν στο σπίτι της 92χρονης από την κύρια είσοδο του σπιτιού και μάλιστα χωρίς να την παραβιάσουν. Αυτό είναι και το στοιχείο που προβληματίζει τους αξιωματικούς της τοπικής Αστυνομίας. Όπως ανέφερε η ηλικιωμένη στους αστυνομικούς, την ώρα της εισβολής των δύο ληστών στο σπίτι της, εκείνη βρισκόταν στην τουαλέτα. Βγαίνοντας από την τουαλέτα τους αντίκρισε μπροστά της. Όπως ήταν φυσιολογικό, τρόμαξε. Οι δύο άντρες φορούσαν σκούφους και η ηλικιωμένη δεν φαίνεται να μπόρεσε να αποτυπώσει τα χαρακτηριστικά τους. Ο ένας από αυτούς κρατούσε πιστόλι. Για να τη φοβίσουν περισσότερο, την κτύπησαν στο πρόσωπο και ασκώντας πάνω της βία, την ανάγκασαν να τους υποδείξει το σημείο στο σπίτι όπου είχε τοποθετήσει χρήματα ή χρυσαφικά. Τελικά οι δύο δράστες βρήκαν και πήραν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και δύο δαχτυλίδια της ηλικιωμένης γυναίκας. Πριν φύγουν, έλεγξαν και τους άλλους χώρους του σπιτιού, δεν βρήκαν όμως κάτι που να τους ενδιαφέρει και αφού έκοψαν το καλώδιο της τηλεφωνικής συσκευής έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Λίγη ώρα αργότερα, αφού κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ, η ηλικιωμένη ενημέρωσε τους συγγενείς της και την Αστυνομία. Στο σπίτι της 92χρονης έσπευσαν αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας για να συγκεντρώσουν στοιχεία, ενώ συνεργείο της Σήμανσης ερεύνησε το χώρο για τυχόν αποτυπώματα. Από τη μέχρι τώρα προανάκριση οι αστυνομικοί εξακολουθούν να προβληματίζονται για την είσοδο των ληστών στο σπίτι χωρίς να παραβιάσουν την πόρτα. Κατάθεση συγγενικού της προσώπου στην Αστυνομία σημειώνει πως εκείνος κλείδωσε την πόρτα του σπιτιού της ηλικιωμένης, την οποία είχε επισκεφθεί νωρίτερα. Οι αστυνομικοί θεωρούν πως πιθανότατα η ηλικιωμένη άνοιξε στη συνέχεια την πόρτα και την ξέχασε ανοικτή, δεν αποκλείεται όμως να άνοιξε στους ληστές και να μην το θυμάται.

Η μεθοδολογία πάντως των δραστών φέρεται να είναι η ίδια που εφαρμόστηκε σε άλλες περιπτώσεις αιφνιδιασμού και ληστείας ηλικιωμένων ατόμων. Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας φέρεται να έχουν οδηγηθεί πλέον με βεβαιότητα στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τους ίδιους δράστες των περισσοτέρων επιθέσεων με θύματα μοναχικά άτομα.

Ενεργούν με επαγγελματικό τρόπο και δείχνουν να ακολουθούν μελετημένη τακτική. Θέτουν το στόχο μετά από παρακολούθηση και διασταύρωση στοιχείων. Έως τώρα έχει αποδειχθεί πως η επίθεση στο στόχο έχει επιτυχία. Τα στοιχεία που έχουν οι αστυνομικοί στη διάθεσή τους δεν φέρονται ικανά να αποκαλύψουν την ταυτότητα των δραστών, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση είναι βίαιοι και αποφασιστικοί.

Η 92χρονη μεταφέρθηκε το πρωί, για προληπτικούς κυρίως λόγους, στο Νοσοκομείο Βόλου, μετά την επίθεση που δέχθηκε από τους ληστές.


Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το