Photo Gallery, Τοπικά

Νέα ληστεία με σημείωμα σε τράπεζα στο Βόλο

Η μέθοδος επιλέγεται όλο και συχνότερα από κακοποιούς, αντί όπλων…


Ο δράστης, νεαρής ηλικίας, στα… μουγκά πήρε 8.000 ευρώ

Της μόδας φαίνεται πως έχουν γίνει οι ληστείες τραπεζών με κατάθεση σημειώματος. Μέχρι τώρα η μέθοδος αποδεικνύεται επιτυχής, χωρίς να προκαλείται φασαρία και ενεργοποίηση του διωκτικού μηχανισμού. Οι δράστες αυτών των ληστειών περιμένουν κανονικά στην «ουρά» και φτάνοντας στο ταμείο καταθέτουν το σημείωμα που συνήθως γράφει για «χειροβομβίδα που θα απασφαλιστεί αν δεν δοθούν χρήματα».

Νέα ληστεία με σημείωμα σημειώθηκε αργά χθες το μεσημέρι στο κεντρικό υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Ιάσονος με Κ. Καρτάλη, στο Βόλο.

Ο ληστής, νεαρής ηλικίας, εισήλθε στην τράπεζα, φορούσε κασκέτο, περίμενε στην «ουρά» και όταν έφτασε η σειρά του έδωσε το σημείωμα στην ταμία, η οποία και του παρέδωσε το ποσό των 8.000 ευρώ. Ο νεαρός έφυγε ως… κύριος από την τράπεζα. Τη ληστεία στην ουσία αντελήφθη μόνο η ταμίας, που στη συνέχεια ενημέρωσε τη διεύθυνση της τράπεζας και κατόπιν την Αστυνομία. Η έρευνα των αστυνομικών δεν είχε αποδώσει μέχρι και χθες το βράδυ.

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

Η χθεσινή ληστεία με σημείωμα στην Τράπεζα Πειραιώς είναι η δεύτερη μέσα σε διάστημα δύο μηνών στο Βόλο. Η προηγούμενη είχε γίνει το Φεβρουάριο στο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας, στην οδό Λαρίσης με Νεαπόλεως.

Η χθεσινή ληστεία στην Πειραιώς έγινε στα… μουγκά και χωρίς να αντιληφθούν οι πελάτες, αλλά και οι υπάλληλοι – πλην της ταμία – τη διάπραξή της. Ο ληστής εισήλθε στην τράπεζα αθόρυβα, μπήκε στην «ουρά» και όταν έφτασε η σειρά του – λίγα λεπτά μετά τις δύο το μεσημέρι- για να εξυπηρετηθεί από την ταμία της κατέθεσε στον γκισέ το σημείωμα της… ληστείας. Στο σημείωμα έγραφε «στο δεξί χέρι κρατάω χειροβομβίδα. Δώσε όσα χρήματα μπορείς και μην προκαλέσεις πανικό».

Η ταμίας χωρίς κουβέντα του έδωσε τα χρήματα που είχε στο δικό της συρτάρι – 8.000 ευρώ – και ο ληστής έσπευσε με αστραπιαίες κινήσεις να εξαφανιστεί.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της προανάκρισης ο ληστής είναι νεαρής ηλικίας, μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης, κινούνταν πεζός και εισήλθε στην τράπεζα ως πελάτης. Φορούσε καπέλο που έκρυβε τα χαρακτηριστικά του. Σε όλη τη διάρκεια της ληστείας δεν άνοιξε το στόμα του. Είχε τα χέρια του στις τσέπες του μπουφάν του. Κατέθεσε με τρόπο το σημείωμα στην ταμία και κανείς δεν αντελήφθη ότι έκανε ληστεία. Όλοι νόμιζαν πως ήταν πελάτης και κατέθετε έγγραφο συναλλαγής. Η ταμίας δεν αντέδρασε, έδωσε τα χρήματα και ο ληστής έφυγε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην προηγούμενη, πανομοιότυπη, ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής, ο ληστής ήταν νεαρός, φορούσε μεν σκούφο, αλλά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του ήταν ακάλυπτα.

Και κατά τη χθεσινή ληστεία η ταμίας ανέφερε το περιστατικό στη διεύθυνση της τράπεζας και στη συνέχεια κλήθηκε η Αστυνομία, με καθυστέρηση – όπως έγινε γνωστό – 20 περίπου λεπτών. Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου έσπευσαν στην τράπεζα για να συγκεντρώσουν στοιχεία. Ελήφθη, μία πρώτη, κατάθεση από την ταμία και άλλα στελέχη της τράπεζας. Παράλληλα οι αστυνομικοί εξετάζουν και το υλικό από το βίντεο καθώς το υποκατάστημα της Πειραιώς διαθέτει κύκλωμα καταγραφής με κάμερες.

Όλο και συχνότερα, από τους ληστές τραπεζών φαίνεται να επιλέγεται η μέθοδος του σημειώματος. Ήδη, με τον τρόπο αυτό, έγιναν τρεις ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα της Λάρισας τους τελευταίους μήνες του 2010. Η μέθοδος αυτή δεν είναι θορυβώδης, ο δράστης δεν αναγκάζεται να αναζητά όπλα για να διαπράξει τη ληστεία και δεν υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθεί σε αιματηρή. Αστυνομικοί θεωρούν πως οι ληστές με το σημείωμα ενδεχομένως μπλοφάρουν, δεν φέρουν μαζί τους όπλα, αλλά σίγουρα για να πετύχουν το σκοπό τους πρέπει να δράσουν έξυπνα και να κρατήσουν την ψυχραιμία τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

Μοιραστείτε το