Photo Gallery, Τοπικά

Νέα κρούσματα υποσιτισμού μαθητών

Στο εξής οι Παιδικοί Σταθμοί θα προετοιμάζουν μερίδες φαγητού για τα σχολεία όπου παρατηρήθηκαν κρούσματα υποσιτισμού μαθητών

Συνεχώς αυξανόμενα είναι τα κρούσματα υποσιτισμού των μαθητών σε Δημοτικά Σχολεία. Οι κοινωνικές υπηρεσίες μετά από υπόδειξη των διευθυντών των σχολείων θα αναλάβουν να στηρίξουν 12 μαθητές σε Δημοτικό Σχολείο του Βόλου και μαθητές Δημοτικού Σχολείου στη Νέα Ιωνία.

Οι μαθητές εντοπίστηκαν μετά από έρευνα των παιδαγωγών των Παιδικών Σταθμών του Βόλου, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων.

Εκτός από το Δημοτικό Σχολείο του Βόλου, πρόβλημα με υποσιτιζόμενα παιδιά εντοπίστηκε και σε Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ιωνίας και στο εξής οι Παιδικοί Σταθμοί θα προετοιμάζουν μερίδες φαγητού για τα συγκεκριμένα σχολεία.

Στο μεταξύ, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Βόλου έχουν σταλεί επιστολές σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τις οποίες ζητείται από τους διευθυντές να δοθούν στοιχεία για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, ζητείται από τους διευθυντές να δοθούν στο Δήμο στοιχεία για την οικογενειακή κατάσταση των μαθητών, προκειμένου, όπου κρίνεται αναγκαίο, να παρέμβουν οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα και με τα στοιχεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας 135 μαθητές Γυμνασίων του Νομού αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, έχοντας γονείς ανέργους και με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων βρίσκονται σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, προκειμένου να βοηθηθούν άπορες οικογένειες και οικογένειες με μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Δράση για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού στα σχολεία του Νομού έχει αναλάβει και η Μητρόπολη Δημητριάδος ορίζοντας εντεταλμένους ιερείς, οι οποίοι σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και πάντοτε στο πλαίσιο της διακριτικότητας θα παρεμβαίνουν.

Η Μητρόπολη θα ενημερώνει τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης μέσω επιστολής. Ουσιαστικά σε κάθε σχολείο, όπως Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, θα οριστεί ένα ιερέας που σε συνεργασία με το διευθυντή του σχολείου θα αντιμετωπίσει τα περιστατικά υποσιτισμού μαθητών. Η συνδρομή θα προέρχεται μέσω τροφίμων από την Ενορία και τη Μητρόπολη.

Σε πρώτη φάση στόχος είναι το πρόβλημα να λύνεται στο σπίτι, ώστε το παιδί να μη μεταβαίνει υποσιτισμένο στο σχολείο. Αν, όμως αυτό δεν είναι εφικτό, η παρέμβαση θα γίνεται απευθείας στο σχολείο με διάθεση προγεύματος.

Η Μητρόπολη εξάλλου διαθέτει την υποδομή και τις υπόλοιπες προϋποθέσεις για τη χορήγηση προγεύματος στους μαθητές ακόμη και στο σχολείο.

Η Μητρόπολη κοινοποίησε επιστολή και στο υπουργείο Παιδείας, ενώ οι ιερείς έχουν ενημερωθεί για να δηλώσουν εθελοντικά συμμετοχή στη δράση.

Στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου ο πυλώνας στήριξης των οικογενειών είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο όπου εξυπηρετούνται 2.000 οικογένειες, δηλαδή 5.580 άτομα.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το