Photo Gallery, Τοπικά

Νέα καθίζηση από βροχόπτωση στη Ζαγορά

Υποχωρεί ο δρόμος στη θέση Παναγία - Φόβοι για διέλευση μαθητών Μακρυράχης

Νέα καθίζηση, σε βάθος αυτή τη φορά ενός μέτρου, σημειώθηκε στο τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου στη θέση Παναγία στη Ζαγορά εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου προχθές το πρωί. Αρμοδίως από τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου εκφράζονται φόβοι για πλήρη υποχώρηση του οδοστρώματος και ζητείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η άμεση αποκατάστασή του. Παράλληλα, οι γονείς των μαθητών της Μακρυράχης εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την επικινδυνότητα του δρόμου και προειδοποιούν ότι μετά τις γιορτές δεν θα επιτρέπουν τη μεταφορά των παιδιών τους στο σχολείο στη Ζαγορά, στην περίπτωση κατά την οποία δεν εξασφαλιστούν δεσμεύσεις από το αρμόδιο υπουργείο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας σχετικά με την άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Υποχωρεί συνεχώς το οδόστρωμα στο τμήμα του εθνικού δικτύου στη θέση Παναγία Ζαγοράς, με το πρόβλημα να οξύνεται κάθε φορά που σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Νέα καθίζηση, σε βάθος αυτή τη φορά ενός μέτρου, σημειώθηκε στο οδόστρωμα προχθές το πρωί εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου.

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, το τμήμα του οδοστρώματος στο εθνικό δίκτυο είναι πλέον επικίνδυνο, καθώς εκφράζονται φόβοι για πλήρη υποχώρηση με την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων στη διάρκεια του χειμώνα.

Το πρόβλημα παρατηρείται, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, στην άκρη του εθνικού δρόμου και ζητείται η άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την πλήρη αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Η Δημοτική Αρχή ζητεί επιπλέον την παρέμβαση των βουλευτών του Νομού Μαγνησίας, καθώς και την αντίστοιχη του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, προκειμένου να καθοριστεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών, με κυρίαρχο αντικείμενο την άμεση δρομολόγηση των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης του οδοστρώματος στο εθνικό δίκτυο στη θέση Παναγία Ζαγοράς.

«Σημειώθηκε νέα κατολίσθηση στο τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου στη θέση Παναγία Ζαγοράς» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου κ. Θ. Μπρίζης «σε βάθος αυτή τη φορά ενός μέτρου. Έριξε πολύ νερό προχθές και στο σημείο σημειώθηκε νέα υποχώρηση του οδοστρώματος. Ανησυχούμε έντονα πλέον, καθώς το σημείο υποχωρεί συνεχώς και φοβόμαστε ότι θα έχουμε πλήρη υποχώρηση στη διάρκεια του χειμώνα από τις βροχοπτώσεις και τις χιονοπτώσεις. Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων αποκαθιστά κάθε φορά πρόχειρα το σημείο με ρίψη αμμοχάλικου. Ωστόσο, δεν αρκεί μια πρόχειρη αποκατάσταση. Το σημείο απαιτείται να αποκατασταθεί πλήρως, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ως Δημοτική Αρχή ζητάμε από τους βουλευτές του Νομού και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών, προκειμένου να δρομολογηθεί επιτέλους η πλήρης αποκατάσταση του δρόμου» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου.

Στο μεταξύ, ξεσηκωμός επικρατεί στις τάξεις των γονέων των μαθητών της Μακρυράχης εξαιτίας της επικινδυνότητας του δρόμου και προειδοποιούν ότι μετά τις γιορτές δεν θα επιτρέπουν τη μεταφορά των παιδιών στο σχολείο στη Ζαγορά, στην περίπτωση κατά την οποία δεν εξασφαλιστούν σαφείς δεσμεύσεις από τους αρμοδίους σχετικά με την άμεση αποκατάσταση του δρόμου.

«Οι γονείς των μαθητών της Μακρυράχης» υπογραμμίζει ο κ. Μπρίζης «διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το επικίνδυνο σε κάθε περίπτωση οδόστρωμα στη θέση Παναγία της Ζαγοράς. Φοβούνται και είναι αποφασισμένοι μετά τις γιορτές να μην επιτρέπουν τη μεταφορά των παιδιών τους από και προς το σχολείο στη Ζαγορά λόγω της επικινδυνότητας του οδοστρώματος. Έχουν ξεκαθαρίσει προς τη Δημοτική Αρχή ότι στην περίπτωση κατά την οποία δεν εξασφαλιστούν σαφείς δεσμεύσεις από τους αρμοδίους για την άμεση εκτέλεση των εργασιών πλήρους αποκατάστασης του επικίνδυνου οδοστρώματος, δεν θα στέλνουν μετά τις γιορτές τα παιδιά τους στο σχολείο στη Ζαγορά. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, το οδόστρωμα υποχωρεί συνεχώς και όλοι φοβόμαστε για τα χειρότερα. Οι καθιζήσεις στο σημείο συνεχίζονται και αναρωτιόμαστε τι θα συμβεί το χειμώνα με την εκδήλωση μιας ισχυρής βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου.

Κατολισθήσεις

Κατολισθήσεις στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου σημειώθηκαν προχθές εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης.

Επιπλέον, ο Δήμος ζητεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων την άμεση απομάκρυνση των φερτών υλών από τα πρανή κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου, προκειμένου να αποφεύγεται ο κίνδυνος πλημμυρών στη διάρκεια του χειμώνα.

«Σημειώθηκαν κατολισθήσεις στα χωριά» αναφέρει ο κ. Μπρίζης «εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης προχθές, με τα συνεργεία του Δήμου να απομακρύνουν άμεσα πέτρες και χώματα από το εσωτερικό οδικό δίκτυο. Πρέπει, ωστόσο, να επισημανθεί προς την Περιφερειακή Ενότητα ότι απαιτείται άμεσα να εκτελεστούν εργασίες απομάκρυνσης των φερτών υλών από τα πρανή του εθνικού οδικού δικτύου, καθώς το νερό της βροχής συγκεντρώνεται στα σημεία και πλημμυρίζουν οι δρόμοι. Φερτές ύλες και κυρίως φύλλα των δέντρων φράζουν τα πρανή και με την πρώτη ισχυρή βροχόπτωση κινδυνεύουμε να πλημμυρίσουμε» καταλήγει ο αντιδήμαρχος Μουρεσίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το