Τοπικά

Νέα Ιωνία: Αφαίρεσαν οκτώ ηλεκτρονικούς υπολογιστές

ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ

Το χρονικό διάστημα από 13 έως 26 Αυγούστου 2013 στη Νέα Ιωνία, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν σχολικό κτίριο και αφαίρεσαν οκτώ φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Επίσης προχθές το μεσημέρι στον Άγ. Στέφανο Βόλου, άγνωστος δράστης εισήλθε από ανασφάλιστη είσοδο σε στεγασμένο πάρκιν, που βρίσκεται στην αυλή κατοικίας 31χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε από ανασφάλιστο αυτοκίνητο της συζύγου του δύο σακίδια που περιείχαν χρηματικό ποσό, μία φωτογραφική μηχανή με το φορτιστή της, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

Για κλοπή εξάλλου συνελήφθη προχθές το μεσημέρι στην Αγριά, από αστυνομικούς του Α.Τ. Περιφέρειας ένας 39χρονος. Ο συλληφθείς αφαίρεσε από Ι.Χ. φορτηγό της εταιρείας ΕΨΑ δύο μπιτόνια με πετρέλαιο κίνησης, συνολικής χωρητικότητας 42 λίτρων. Τα κλεμμένα μπιτόνια βρέθηκαν από τους αστυνομικούς, στο πορτ μπαγκάζ του Ι.Χ. φορτηγού του 39χρονου, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας.

Εξάλλου το χρονικό διάστημα από 11.00 ώρα της 24-08-2013 έως 20.00 ώρα της 25-08-2013 στη Λάρισα, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν δύο διαμερίσματα διώροφης οικοδομής, όπου διαμένουν δύο ημεδαποί ηλικίας 55 και 35 ετών και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους κοσμήματα και μικρά χρηματικά ποσά.

Παράνομη διοργάνωση

πάρτι σε υπαίθριο χώρο

Συνελήφθη προχθές το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, 19χρονος ημεδαπός, διότι την περασμένη Κυριακή το βράδυ είχε διοργανώσει εκδήλωση – πάρτι σε υπαίθριο χώρο, χρησιμοποιώντας μεγαφωνική εγκατάσταση, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 500 άτομα, στερούμενος σχετικής αδείας και διαταράσσοντας την κοινή ησυχία των περιοίκων. Όπως έγινε γνωστό, παρέα πέντε φίλων που ήθελαν να κάνουν αποχαιρετιστήριο φοιτητικό πάρτι, νοίκιασαν υπαίθριο χώρο προς τον περιφερειακό στο ύψος της Ν. Δημητριάδας. Στο πάρτι βρέθηκαν περίπου 500 άτομα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ηχορύπανση και να υπάρξουν διαμαρτυρίες περιοίκων. Ο συλληφθείς με εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος.

 

Σύλληψη για κατοχή

πλαστών χαρτονομισμάτων

Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι στη Νέα Ιωνία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, 65χρονη ημεδαπή, διότι κατά τη διάρκεια νομότυπης έρευνας που διενεργήθηκε στην οικίας της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Συλλήψεις φυγόποινων

Συνελήφθη προχθές το βράδυ στο Βόλο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, 65χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών και χρηματική ποινή 1.200 ευρώ για μη έγκαιρη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών. Επίσης συνελήφθη προχθές το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), 54χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του δύο καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης έξι μηνών και είκοσι ημερών και χρηματική ποινή 680 ευρώ για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών. Προχθές το μεσημέρι στην Καρδίτσα συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας, δύο ημεδαποί ηλικίας 40 και 67 ετών, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις με ποινή φυλάκισης τριών ετών αντίστοιχα, για φοροδιαφυγή. Ακόμη συνελήφθη χθες το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, ένας 51χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο. Συγκεκριμένα, ο 51χρονος, διαχειριστής εργοληπτικής εταιρείας, συνελήφθη διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους 79.912,10 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει και μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Σύλληψη για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), δύο ημεδαποί ηλικίας 33 και 28 ετών, διότι επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και αντιλαμβανόμενοι την προσέγγιση αστυνομικών για επικείμενο έλεγχο, εκσφενδόνισαν στο έδαφος μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη βάρους τριών γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Έλεγχοι για παρεμπόριο

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αστυνομικοί έλεγχοι στην πόλη των Τρικάλων, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για την πάταξη του παραεμπορίου. Συγκεκριμένα προχθές το πρωί πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της λαϊκής αγοράς, αστυνομικοί έλεγχοι, από το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων, σε συνεργασία με υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας. Κατά τους ελέγχους, κατελήφθη ένας 40χρονος αλλοδαπός μικροπωλητής, υπήκοος Νιγηρίας να διαθέτει προς πώληση 291 είδη παραεμπορίου, όπως γυαλιά ηλίου και οράσεως, ρολόγια, αναπτήρες, τηλεκοντρόλ κ.α. Ο 40χρονος, ο οποίος δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια, καθώς και τα νόμιμα παραστατικά, προσήχθη και σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο. Από τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων θα συνεχιστούν παρόμοιοι έλεγχοι.

Σύλληψη για ηρωίνη

Συνελήφθη προχθές το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 29χρονος ημεδαπός, για διακίνηση ηρωίνης. Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες ο συλληφθείς διακινεί ναρκωτικά, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη σε βραχώδη μορφή, συνολικού βάρους 191,5 γραμμαρίων, μία κάρτα τηλεφωνίας με υπολείμματα ηρωίνης, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το