Κόσμος

Νέα ερωτηματικά για τα σχέδια Μπερλουσκόνι στις εκλογές του 2013

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι άφησε σήμερα να εννοηθεί ότι ίσως τελικά επιδιώξει να κατέβει υποψήφιος στις εθνικές εκλογές της άνοιξης, ανοίγοντας για ακόμη μία φορά τη συζήτηση για τα άμεσα πολιτικά του σχέδια.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν εξετάζει το ενδεχόμενο να «επιστρέψει στην ενεργό δράση», ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας απάντησε: «Το σκέφτομαι».

Ο Μπερλουσκόνι παραιτήθηκε πριν από ένα χρόνο εν μέσω της οικονομικής κρίσης και τον διαδέχθηκε ο Μάριο Μόντι. Στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο θα αναδειχθεί ο νέος πρωθυπουργός.

Ο Kαβαλιέρε είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο ότι δεν θα ηγηθεί του κόμματός του «Λαός της Ελευθερίας» (PDL) στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Τους προηγούμενους μήνες οι δηλώσεις του άφηναν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Η κεντροδεξιά προετοιμαζόταν να εκλέξει στις 16 Δεκεμβρίου το πρόσωπο που θα ηγηθεί στις εκλογές, ωστόσο ο γραμματέας του PDL Αγκελίνο Αλφάνο δήλωσε σήμερα ότι η διαδικασία αυτή «δεν έχει πολύ νόημα», αν ο Μπερλουσκόνι αποφασίσει τελικά να κατέβει υποψήφιος.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το