Τοπικά

Νέα εργολαβία για το οδικό δίκτυο

Εντός του Απριλίου πρόκειται να ξεκινήσει από τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων νέα εργολαβία για την αποκατάσταση ζημιών σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου του νομού
Εντός του Απριλίου πρόκειται να ξεκινήσει από τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων νέα εργολαβία για την αποκατάσταση ζημιών σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου του νομού

Εντός του Απριλίου πρόκειται να ξεκινήσει από τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων νέα εργολαβία για την αποκατάσταση ζημιών σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου του νομού. Ο συνολικός προϋπολογισμός της εργολαβίας ανέρχεται στις 200.000 ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει και συμπληρωματική εργολαβία, για την υλοποίηση ασφαλτικών εργασιών και τεχνικών έργων, καθώς και τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Τεχνικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων προχώρησαν στην καταγραφή των ζημιών στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού προκειμένου, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καλτσογιάννης, «τα όποια προβλήματα διαπιστωθούν, να αντιμετωπιστούν με την υλοποίηση μιας ή και περισσοτέρων εργολαβιών».

Τα μεγαλύτερα προβλήματα, μετά τις αυτοψίες που έγιναν από τον ίδιο τον αντιπεριφερειάρχη και κλιμάκια υπηρεσιακών παραγόντων, καταγράφονται στο οδικό δίκτυο του Αγίου Λαυρεντίου, στην περιοχή της Μακρυράχης μετά το Καράβωμα, στο δρόμο Πορταριά- Μακρινίτσα όπου σε διάφορα σημεία έχουν διαπιστωθεί ρηγματώσεις στο οδόστρωμα, καθώς και σε τμήμα του δρόμου Δράκεια- Χάνια, όπου το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει σε ένα σημείο.

Όπως προαναφέρθηκε, οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν μέσω μιας εργολαβίας, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Απριλίου, ο συνολικός προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται στις 200.000 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση προέρχεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ).

Προχθές, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καλτσογιάννης επισκέφτηκε την περιοχή του Αγίου Λαυρεντίου και διαπίστωσε τα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, τονίζοντας πως «άμεσα θα αντιμετωπιστούν με την προαναφερόμενη εργολαβία. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό στην αποκατάσταση των προβλημάτων ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου. Προς αυτή την κατεύθυνση θα υλοποιήσουμε μια εργολαβία συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, από ιδίους πόρους των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων» προσέθεσε ο ίδιος.

Χθες ο αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκες την περιοχή του Πτελεού για την καταγραφή παρόμοιων προβλημάτων. Σύμφωνα με τον κ. Καλτσογιάννη «στην περιοχή του Πτελεού τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην αγροτική οδοποιία. Οι παρεμβάσεις για την αποκατάστασή τους είναι αρμοδιότητα του Δήμου Αλμυρού, καθώς εμείς έχουμε στην ευθύνη μας το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Ωστόσο, η συνεργασία μας με το Δήμο Αλμυρού και σε αυτό το θέμα θα είναι άριστη και από την πλευρά μας θα διαθέσουμε μηχανήματα για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων η καταγραφή των προβλημάτων στο σύνολο του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του Νομού, προκειμένου να αποκατασταθούν με την υλοποίηση συμπληρωματικής εργολαβίας, με πόρους που θα καλυφτούν από τους ΚΑΠ.

«Είναι βέβαιο ότι σύντομα θα έχουμε ολοκληρώσει τις αυτοψίες σε όλο το Νομό Μαγνησίας, ώστε στη συνέχεια να αξιολογήσουμε και ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες για τις παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν. Μετά από αυτή τη διαδικασία, θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση συμπληρωματικής εργολαβίας, η οποία θα περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις και τεχνικά έργα» επισήμανε ο κ. Καλτσογιάννης.

Τέλος, στον προγραμματισμό των αρμοδίων υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας- Βορείων Σποράδων είναι και η τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το