Πολιτική

Νέα διαμάχη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Προκάλεσε δήλωση Δραγασάκη περί κατάργησης του τέλους ακινήτων
Προκάλεσε δήλωση Δραγασάκη περί κατάργησης του τέλους ακινήτων

Νέα κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε δήλωση του υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το τέλος ακινήτων μόνο για τους άνεργους και τους οικονομικά αδύναμους και ότι θα αποκαταστήσει τον κατώτατο μισθό μόνο αν δεν υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση της οικονομίας.

Τις παραπάνω δηλώσεις έκανε ο κ. Δραγασάκης σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εκπομπή της ΝΕΤ.

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις η ΝΔ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

“Από το να κρύβεται πίσω από ύβρεις και από το διαρκές του κλαψούρισμα για δήθεν διαστρέβλωση των θέσεών του, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να απαντήσει: Αλήθεια λέει ο κ. Τσίπρας ότι θα τα επαναφέρει όλα –με έναν νόμο- στα επίπεδα που βρίσκονταν προ κρίσης, ή ο υπεύθυνος οικονομικής τους πολιτικής κ. Δραγασάκης που βγάζει ψεύτη τον αρχηγό του;”.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση ανέφερε: “Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε επί της ουσίας ψεύτη τον αρχηγό του κ. Τσίπρα, αμφισβητώντας στην πράξη όλες τις δεσμεύσεις του κόμματός του”.

“Ο κ. Δραγασάκης χθες, γκρέμισε το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ακυρώσει με έναν νόμο το Μνημόνιο, αποκαθιστώντας κατώτατο μισθό και συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα και καταργώντας το λεγόμενο “χαράτσι της ΔΕΗ”.

Με περισσή ειλικρίνεια, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε επί λέξει ότι:

· την κατάργηση του “χαρατσιού” θα την εξετάσουν μόνον για ορισμένες κατηγορίες πολιτών (π.χ. άνεργοι)

· θα ήταν ανεύθυνο να ισχυριστεί ότι καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης χωρίς να την αντικαταστήσει με κάτι άλλο

· δεν πρόκειται να αποκαταστήσει τις συντάξεις στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν 3-4 χρόνια

· δεν μπορεί να εγγυηθεί την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού” προστίθεται.

“Είναι προφανές ότι ένας από του δύο, είτε ο κ. Τσίπρας που ισχυρίζεται ότι με έναν νόμο θα επαναφέρει μισθούς- συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα, είτε ο κ. Δραγασάκης λέει ψέματα. Περιμένουμε άμεσα να μας διευκρινίσουν τα λαλίστατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αν καλύπτονται από τις δηλώσεις του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής τους.

Και κάτι ακόμα: Στη χθεσινή του συνέντευξη, ο κ. Δραγασάκης κάνει λόγο για δημιουργία “πολεμικού συμβουλίου”, σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις του από την Ευρώπη. Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό; Συμφωνεί με την άποψη Δραγασάκη; Γιατί, αν συμφωνεί, τέτοιες απόψεις είναι απαράδεκτες, επικίνδυνες για τη διεθνή εικόνα της χώρας και μόνο διχόνοια σπέρνουν στον Ελληνικό λαό”, κατέληγε η ανακοίνωση.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

“Αυτήν την εβδομάδα το μενού των χαλκείων της ΝΔ περιλαμβάνει την υποτιθέμενη «διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ». Ξαναζεσταμένο φαΐ που όμως δεν μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε πώς ο κ. Σαμαράς, του πρώτου μνημονίου, μεταμορφώθηκε σε μνημονιακότερο του μνημονίου, πώς η δέσμευσή του για τη μη περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, συνοδεύεται από την απόλυτη προσήλωση στο τρίτο μνημόνιο, που την προβλέπει.

Τα μασκαριλίκια της ΝΔ και του αρχηγού της, ανεξαρτήτως του τριωδίου, είναι διαρκή. Για τα υπόλοιπα σας παραπέμπουμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ”.

Απάντηση ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως ανταπάντηση στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για άλλη μια φορά, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, που επιμένει να αδειάζει τον αρχηγό του, ο κ. Τσίπρας δεν εννοεί αυτά που λέει. Του θυμίζουμε επί λέξει τι ακριβώς είπε ο κ. Τσίπρας στις 15/11/2012 κατά την επίσκεψή του στη Λάρκο:

“Όπως το μεγαλύτερο έγκλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις, γιατί αυτούς θα τους επαναφέρουμε με έναν νόμο και ένα άρθρο, όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε, με τη βοήθεια του λαού, σε θέση διακυβέρνησης για να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφή”.

Προφανώς, με τις σημερινές παραπομπές στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης πέτυχε το στόχο του: Να αποδείξει ότι ο αρχηγός του είναι είτε ψεύτης, είτε αφελής.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο Ελληνικός λαός δεν είναι αφελής, γιατί πλέον τους έχει καταλάβει”.

Η σημερινή ΝΔ και οι Καραμανλικοί

Για ακροδεξιά μετατόπιση της ΝΔ υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά μίλησε εκ νέου ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρλέτης, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες στον Τύπο περί θετικών σχολίων του Κώστα Καραμανλή για τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει σε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών από τον θάνατό του ιδρυτή της ΝΔ.

* Η εκδήλωση του «Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής» θα γίνει στις 6 Μαρτίου.

Μιλώντας στον Real Fm ο κ. Σκουρλέτης τόνισε: «Η ταυτότητα, το προφίλ της σημερινής ΝΔ υπό τον κ. Σαμαρά, διαφέρει πολύ από αυτό που μας είχε δείξει η ΝΔ μετά το 1974, δηλαδή τη μεταπολιτευτική Καραμανλική ταυτότητα της ΝΔ.

Υπάρχει μετατόπιση του κόμματος και ως προς τη ρητορική του, αλλά και ως προς την αντιμετώπιση του πολιτικού αντιπάλου με έντονα τα στοιχεία μιας ακροδεξιάς πολιτικής».

Για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση του «Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής», ο κ. Σκουρλέτης εξήγησε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στην εκδήλωση με τις επισημάνσεις για τις «ποιοτικές» διαφορές στις πρωθυπουργίες του Κ.Καραμανλή, τη δεκατία του 1950 και μέχρι το 1963 και το 1974 με τη Μεταπολίτευση:

«Καταλαβαίνετε ότι η συμμετοχή σε μία εκδήλωση του ‘Ιδρύματος Καραμανλή’, όταν μάλιστα πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος επί πολλά χρόνια διετέλεσε πρωθυπουργός, με την πρώτη του φάση μέχρι το 1963 όπου κανείς έχει πολλά πράγματα να επισημάνει, αλλά και με τη δεύτερή του θητεία μετά το 1974 η οποία έχει συνδεθεί με ένα διαφορετικό πολιτικό κλίμα -θα έλεγε κανείς ότι μετά το 1974 η ίδια η λειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως η πιο ομαλή, συγκρινόμενη με άλλες περιόδους.»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το