Photo Gallery, Τοπικά

Νέα έρευνα της Εισαγγελίας Βόλου για καθηγητές με ιδιαίτερα μαθήματα

Μετά από σχετικές καταγγελίες και λίστα με ονόματα εκπαιδευτικών

 

 

 

Έρευνα της Εισαγγελίας Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν καθηγητές που υπηρετούν μόνιμα σε δημόσια σχολεία προβαίνουν σε ιδιαίτερα κατ’ οίκον μαθήματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την Εισαγγελία καλούνται διευθυντές σχολείων Δευτεροβάθμιας κυρίως Εκπαίδευσης να δώσουν τυχόν στοιχεία που μπορεί να διαθέτουν, ακόμη και να διερευνήσουν οι ίδιοι τυχόν καταγγελίες για ιδιαιτεράκηδες συναδέλφους τους.

Η έρευνα φαίνεται να βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο χωρίς ωστόσο να φαίνεται πως υπάρχουν -στη συγκεκριμένη τουλάχιστον φάση- συγκεκριμένα στοιχεία για καθηγητές του Δημοσίου, οι οποίοι ενδεχομένως κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, αφορμή για τη νέα έρευνα έδωσαν καταγγελίες στην Εισαγγελία Βόλου. Κάτι που δεν συμβαίνει άλλωστε για πρώτη φορά. Και στο παρελθόν είχαν γίνει ανάλογες καταγγελίες, όμως στην πορεία δεν τεκμηριώθηκαν και έτσι δεν συντάχθηκε δικογραφία και κατηγορίες σε βάρος συγκεκριμένων ατόμων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Εισαγγελία Βόλου διαθέτει λίστα ονομάτων καθηγητών του Δημοσίου, οι οποίοι φέρονται να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα και αναζητά στοιχεία.

Ανάλογη έρευνα είχε διενεργηθεί από την Εισαγγελία Βόλου και πριν από πέντε περίπου χρόνια, είχε διαρκέσει αρκετούς μήνες, όμως δεν κατέληξε σε άσκηση ποινικής δίωξης και παραπομπή σε δίκη συγκεκριμένων κατηγορουμένων. Και τελικά εκείνη η έρευνα οδηγήθηκε στο αρχείο.

Η μόνη καταγεγραμμένη περίπτωση, την τελευταία τουλάχιστον 10ετία, στη Μαγνησία αφορούσε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη καθηγητή του Δημοσίου, ο οποίος έκανε κατ’ οίκον μαθήματα, από υπαλλήλους του ΣΔΟΕ Βόλου και μετά από παρακολούθηση. Ήταν η μοναδική φορά που είχε γίνει επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης καθηγητή για ιδιαίτερα μαθήματα και μάλιστα μαθητών του σχολείου που υπηρετούσε.

Οι «ιδιαιτεράκηδες» πάντως αποτελούν «κοινό μυστικό», ωστόσο ουδέποτε έως σήμερα τεκμηριώθηκε το αδίκημα σε βάρος κατά συγκεκριμένων εκπαιδευτικών και φυσικά κανείς δεν οδηγήθηκε σε δίκη.

Και αυτή η έρευνα, όπως υπολογίζεται, φαίνεται πως θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Στην παρούσα φάση η Εισαγγελία είναι πολύ επιφυλακτική στη διατύπωση της όποιας ενημέρωσης ή πληροφόρησης επί του θέματος, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

Τ. Κ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Εδώ χειροδικούν και μένουν ατιμώρητοι για ιδιαίτερα μαθήματα θα τιμωρηθούν????

Μοιραστείτε το