Κατηγορίες: Photo GalleryΑθλητισμός

Μόνο την Ντιφερντάνζ σκέφτονται οι «ερυθρόλευκοι»

Ενώ η ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. κατέθεσε το απολογητικό υπόμνημα στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ

 

 

 

Απολογητικό υπόμνημα στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ κατέθεσε χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, σχετικά με την δίωξη που ασκήθηκε στην ΠΑΕ, καθώς και στον πρώην πρόεδρο της ομάδας, Αχιλλέα Μπέο, για την υπόθεση με «στημένα» παιχνίδια. Στον αγωνιστικό τομέα οι «ερυθρόλευκοι» προετοιμάζονται για την αναμέτρηση της προσεχούς Πέμπτης με την Ντιφερντάνζ, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα για τον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατέθεσε χθες το απολογητικό υπόμνημα στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ, έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και πιστεύει ότι στο τέλος ο Ολυμπιακός θα δικαιωθεί και θα βγει «καθαρός» από την υπόθεση που συγκλονίζει εδώ και ένα μήνα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η αθλητική δικαιοσύνη καλείται, πλέον, αυτή την εβδομάδα να πάρει κρίσιμες αποφάσεις, καθώς οι αθλητικοί δικαστές έχουν στα χέρια τους όλα τα απολογητικά υπομνήματα των κατηγορουμένων.

Η απόφαση θα βγει από αύριο Τετάρτη και μετά, μια και σήμερα η Επιτροπή αναμένεται να ξεκινήσει τις διασκέψεις, λόγω το ότι πρόκειται για δύσκολες αποφάσεις που σε κάθε περίπτωση χρήζουν πολύ καλής νομικής τεκμηρίωσης από την Επιτροπή.

Η υπόθεση, βέβαια, δεν τελειώνει εδώ, καθώς είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν εφέσεις, τις οποίες θα εξετάζει η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Κι αυτό γιατί είτε οι ομάδες ή οι κατηγορούμενοι θα εφεσιβάλουν τις ποινές, είτε γιατί ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας θα προβεί σε αυτεπάγγελτη έφεση σε περίπτωση που κρίνει ότι οι ποινές δεν είναι αυτές που θα έπρεπε. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να υπάρξει και τρίτος βαθμός εκδίκαση της υπόθεσης, που θα είναι το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Τόρης, επανέλαβε και χθες ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν εμπλέκεται στην υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια και εξέφρασε την βεβαιότητα πως η ομάδα δεν θα τιμωρηθεί και θα συνεχίσει απρόσκοπτα την προετοιμασία της, εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η ομάδα συνεχίζει να αγωνίζεται στην Ευρώπη και στο Γιουρόπα Λιγκ.

 

Δύο τα προβλήματα

εν όψει Ντιφερντάνζ

Σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η ομάδα, εν όψει της αναμέτρησης της Πέμπτης με την Ντιφερντάνζ, η ο οποία θα διεξαχθεί στις 9 μ.μ. στο Λουξεμβούργο (στάδιο Τζόσι Μπαρθέλ).

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν και χθες την προετοιμασία τους με πρωινή προπόνηση στο ΕΑΚ του Βόλου, με τον Χάβι Γκράθια να ρίχνει βάρος τόσο στον τομέα της φυσικής κατάστασης, όσο και της τακτικής. Ο Χαβιέ Ουμπίντες ακολούθησε και πάλι ατομικό πρόγραμμα, ωστόσο, η κατάσταση του βελτιώνεται μέρα με την ημέρα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου της ΠΑΕ, είναι πολύ πιθανό να προλάβει τον επαναληπτικό με την Ντιφερντάνζ την μεθεπόμενη Πέμπτη 4 Αυγούστου. Ο Αργεντινός μέσος έκανε θεραπεία, ενώ ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ασκήσεις με μπάλα. Στη θέση του Ουμπίντες αναμένεται να αγωνιστεί, όπως και στον αγώνα με τη Ραντ στο Πανθεσσαλικό, ο Νόε Ακόστα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είχε πολύ καλή παρουσία κόντρα στη σερβική ομάδα και βοήθησε το βολιώτικο συγκρότημα να πάρει την πρόκριση.

Από το παιχνίδι με την Ντιφερντάνζ θα απουσιάσει και ο Χαλίφα Σανκαρέ, ο οποίος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες στο ματς με τη Ραντ. Τη θέση του Σενεγαλέζου αμυντικού στο κέντρο της άμυνας πρόκειται να πάρει ο Πέτερ Ντολεζάι. Ο Σανκαρέ τιμωρήθηκε με ποινή μιας αγωνιστικής από την ΟΥΕΦΑ και θα μπορεί να τον υπολογίζει η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού στον επαναληπτικό με την Ντιφερντάνζ.

Όσον αφορά την τακτική που σκοπεύει να ακολουθήσει η ομάδα, δεν θα διαφέρει από αυτή που εφάρμοσε ο Ολυμπιακός Βόλου στο προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ραντ στο Βελιγράδι. Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα, πρεσάροντας στο χώρο της μεσαίας γραμμής και επιδιώκοντας να φτάσουν στο γκολ με αντεπιθέσεις, εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα των Μόνχε και Μπρέσκα στις πτέρυγες. Από εκεί και πέρα, ο Χουάν Μαρτίν δείχνει πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θα προσπαθήσει να σκοράρει και στο τρίτο επίσημο παιχνίδι

φέτος.

Η τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων» φρόντισε και παρακολούθησε σε βίντεο παιχνίδια της Ντιφερντάνζ και διαπίστωσε πως η ομάδα από το Λουξεμβούργο μπορεί να μην ισχυρή, ωστόσο, είναι επικίνδυνη και μπορεί να κάνει τη ζημιά στον Ολυμπιακό, αν οι παίκτες του δεν προσέξουν. Ο Χάβι Γκράθια συνεχώς επισημαίνει στους ποδοσφαιριστές του να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, καθώς θα είναι πολύ σημαντικό για το βολιώτικο συγκρότημα να φύγει με το νικηφόρο αποτέλεσμα από το Λουξεμβούργο.

 

Με πτήση τσάρτερ

στο Λουξεμβούργο

Η αποστολή των «ερυθρολεύκων» πρόκειται να αναχωρήσει για το Λουξεμβούργο το πρωί της Τετάρτης. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ναυλώνει τσάρτερ για το Λουξεμβούργο, το οποίο θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου την Τετάρτη στις 10 το πρωί, ενώ η πτήση της επιστροφής είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη το βράδυ αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

Μαζί με την αποστολή μπορούν να ταξιδέψουν και φίλαθλοι που επιθυμούν να βρεθούν κοντά στην ομάδα. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 580 ευρώ και εκτός από τα αεροπορικά εισιτήρια από και προς το Λουξεμβούργο περιλαμβάνεται η διαμονή σε ξενοδοχείο με πρωινό και οι μεταφορές με πούλμαν. Στις τάξεις των φιλάθλων υπάρχει κινητικότητα τις τελευταίες ώρες και οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ταξιδέψουν μαζί με την ομάδα θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους (μέχρι στις σήμερα στις 9 το βράδυ) στο τηλέφωνο της ΠΑΕ: 24210 34507.

 

 

 

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Bayesian: Έρευνα για το ναυάγιο – «Βυθίστηκε με μεγάλη ταχύτητα για λόγους που δεν έχουν εξακριβωθεί»

Οι Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη έρευνας για τον θάνατο τεσσάρων Βρετανών…

5 Οκτωβρίου 2024

Ο βασιλιάς Κάρολος όπως δεν τον έχετε ξαναδεί: Λικνίζεται ρυθμικά σε παραδοσιακούς ήχους της Σαμόα

O βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να ταξιδέψει στο νησί του Ειρηνικού το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο…

4 Οκτωβρίου 2024

Γαλλία: Παρουσία κοινού και δημοσιογράφων η προβολή σκηνών βιασμού στη δίκη Πελικό

Το δικαστήριο του Μαζάν, όπου εκδικάζεται από τον Σεπτέμβριο η υπόθεση του Ντομινίκ Πελικό, του…

4 Οκτωβρίου 2024

Μυστήριο με δύο δολοφονίες στην Κωνσταντινούπολη: Έγιναν με διαφορά λεπτών, αυτοκτόνησε ο βασικός ύποπτος

Δύο νεαρές γυναίκες δολοφονήθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, με διαφορά 30 λεπτών και ο βασικός ύποπτος…

4 Οκτωβρίου 2024

Χαμός σε πτήση με ημίγυμνο μεθυσμένο – Έκτακτη προσγείωση στην Αθήνα

Χάος σε πτήση από την Αττάλεια της Τουρκίας προς Λονδίνο, όπου ένας ημίγυμνος άνδρας προκάλεσε…

4 Οκτωβρίου 2024

Καρπενήσι: Συνεχίζουν να υποφέρουν από συμπτώματα δηλητηρίασης οι φοιτητές – Άγνωστα τα αίτια μέχρι στιγμής

Με συμπτώματα δηλητηρίασης συνεχίζουν να νοσηλεύονται κάποιοι από τους 30 φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών…

4 Οκτωβρίου 2024